Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

När ska Bush ställas inför domstol i Haag?

Bush kände till fångars oskuld – DN.se.

Nu kommer det fram uppgifter, uppgifter som jag och andra med mig skrivit om i åratal, att Bush och hans gelikar var orättvisa i sin “kamp mot terrorn”. DN.se skriver om att Bush och hans närmaste män kände till att ett stort antal (de flesta) av de som satt fångna på Guantanamo, och vars liv förstördes för all framtid, i verkligheten var oskyldiga. Guantanamo är ett fängelse på Kuba som styrs av USAs armé.

I Guantanamo så fanns det barn och vuxna som vegeterade i åratal anklagade för terrorism. Några fall jag tog upp handlade om Uigurer och om Mehdi Ghezali, vidare skrev jag om en pojke som var på 12 år som fick sitta där i sju år och se sitt liv förstöras för all framtid för att han var på fel plats vid fel tidpunkt. Hur var det med de reportrar som fanns på fel plats vid fel tidpunkt, reportrar som gjorde sitt jobb men som flyttades till Guantanamo för att de hade ett muslimskt namn.

Många som fanns på Guantanamo begick självmord, andra blev senare verkligen terrorister då de insåg att deras liv förstörts och någon måste sona för det.

Om jag kidnappar någon eller om jag torterar någon eller om jag misshandlar någon, då ställs jag inför rätta. Om jag begår illdåd eller krigsbrott, då ska jag ställas inför rätta. Hur kommer det sig att en man som Bush och hans närmaste vänner inte får stå till svars för vad de förorsakat? Miljoner har mördats, miljoner har fått lämna sina hem och tusentals har kidnappats, förts till hemliga fängelser eller till Guantanamo, där de torterats, misshandlats och även mördats. Om någon borde ställas inför rätta, så är det just Bush och hans vänner Rumsfeldt och Chaney.

På nyheterna hör och läser vi enbart om de oskyldiga som numera kallas för terrorister, ofta utan bevis, men män som Bush hyllas och vördas och respekteras. Om man kan ställa andra länders presidenter inför domstol, varför inte Bush? Är han immun? Guantanamo finns fortfarande kvar, även efter President Obamas löfte om att denna skamfläck ska läggas ner och tusentals människors liv förändrades för all framtid, de Uigurer som flydde Kinas förtryck, har fortfarande inte fått tillfälle att se sina familjer..Tack Bush. Tack Chaney, ni lyckades skapa verkliga terrorister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *