Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fånge 345

Fängelsestraff är hemska, jag ser dem som degraderande och inhumana. Vi människor tycker att frihet är det viktigaste vi besitter. Folk har dött för frihet, folk har dött för att försvara frihet och när som USA och andra ”demokratier” talar om frihet, då får de lyssnarna med sig.

Vad som är värre än att hålla djur, fängsla människor och att inskränka människors frihet, är när man fängslar oskyldiga människor. Att man är skyldig och har begått ett brott och sedan fängslas, det kan jag väl leva med, man vet vad man försatt sig in i. Genom historien har jag lagt märke till vissa fall där oskyldiga fått lida, ett av de mera kända fallen är det antisemitiska brottet mot Dryfus. En man fick sitta inne, anklagad för förräderi, enbart för att han var jude. I dagarna är det inte judarna som är offren, utan idag är det muslimerna. Man har i över 7 år haft fångar på Guantanamo inlåsta, de flesta släpptes fria utan rättegång, utan rätt till advokat och utan rätt att få möta sina familjer.

Sami Al Hajjs son med foto på sin far

Nu har man i några år släppt fri några av dessa personer, några av dem mådde så dåligt, att de till slut verkligen blev terrorister. Här kommer en liten dokumentär om en reporter, som hade alla tillstånd att rapportera om kriget i Afghanistan runt 7 år sedan, och som tillfångatogs och sattes i en liten bur. Hans egna ord berättar om hur han led och behandlades där borta. Jag undrar hur mycket skadestånd han ska få. Jag menar när man i USA gav en dam som brände sig på het kaffe på Mcdonalds, över 80 miljoner US-dollar, då borde han här få miljarder? Troligt? Knappast…

Jag har alltid fascinerats av människors öden, att vara på fel plats, vid fel tidpunkt. Detta är ett sådant öde. Mer om Sami och kampanjen för honom.

Här talar han ut när han blev frisläppt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *