Press "Enter" to skip to content

Godis

Här samlar vi alla slags efterrätter som godis, choklad, chips o.s.v. Notera att vi endast lägger ut produkter som är bekräftade att vara vegetabiliska av produkttillverkarna och att vi inte står bakom eventuella ändringar i recepten som skulle kunna ske i framtiden! Vi kommer såklart att uppdatera sidan så fort vi får reda på om något skulle ha blivit ändrat och kanske ej är vegetabilisk längre.

Vi vill även påminna alla att ordet ”Halal” är från arabiskan och betyder tillåtet , dvs det refererar inte alltid till just halalslakt!

Tillåten

SNICKERS GLASS

Snickers glassen innehåller bl.a ämnet E471, vi har frågat om produkterna innehåller något animalisk och vi fick som svar att deras glassar är helt Halal- och Koschersuitable, dvs att de är tillåtna att konsumeras av muslimer!


Tillåten

MÅNGA PRODUKTER FRÅN FRÖDINGE

Vi har kontaktat Frödinge Mejeri och frågat dom vilka av deras produkter som är helt vegetariska, till svar fick vi dessa produkter:

Kladdkaka, Jordgubbstårta, Schwarzwaldtårta, Operatårta, Prinsessbakelser 4-pack, Hallonbakelser 4-pack, Ostkaka, Microostkaka, Finostkaka, Lättostkaka, Vaniljostkaka, Saffransostkaka, Julostkaka, Ostkaka Mellanmål Jordgubb, Ostkaka Mellanmål Skogsbär, Blåbärspaj, Äppelpaj, Rabarber- & Jordgubbspaj, Pecan Pie, Chocolate Pie