Press "Enter" to skip to content

Om oss

Vad är Halalkollen?

”ÄT AV alla tillåtna goda ting som Gud har skänkt er för er försörjning och tacka Gud för Hans välgärningar, om det är Honom ni vill dyrka. – Koranen [16:114]

Halalkollen startades av gruppen Sveriges Shiamuslimer i syfte att hjälpa sveriges muslimer med att ta reda på vilka produkter som är tillåtna (dvs Halal) att äta. Då många produkter innehåller ämnen som till exempel E471 Mono- och diglycerider av fettsyror som både kan komma från en animalisk eller vegetabilisk källa, har vi valt att lägga upp alla sådana produkter som visar sig vara helt vegetabiliska enligt produkttillverkarna. Tyvärr står det inte alltid på produkten om ämnena är vegetabiliska så därför vill vi underlätta problemet genom att ta kontakt med produkttillverkarna och fråga dom. Har du tips på produkter som du känner till eller fått reda på att de är helt vegetabiliska (alltså Halal eller tillåtna för muslimer) är du välkommen att tipsa oss här.

Vi vill notera att Halalkollen eventuellt inte står bakom eventuella misstag med information, ändringar av recept från produktillverkarnas sida osv. Skulle vi få reda på att en produkt ej längre är vegetabilisk tar vi bort den från sidan så fort som möjligt! Insh’Allah (om Gud swt vill) kommer inga sådana ändringar eller misstag med information att ske och vi hoppas att sidan blir till nytta för er!

Följ oss på Facebook