Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

The caravan of Pride

Muslimerna må ha glömt, men islam har inte glömt Muhammed, Ali, Fatima, Hassan, Hussain. De fem som anses vara Ahlul Bayt, den heliga familjen som Allah gett i uppdrag att ge sina liv, sitt blod och sina släktingars blod för att främja Allah och Allahs religion islam. Här följer en bra film som handlar om vad som skedde sedan med Profeten Muhammeds ättlingar och barnbarn..

För 1400 år sedan mördades först Fatima, när vänner till Profeten attackerade hennes hus och ville bränna ner det. Sedan kom dessa vänners anhängare och mördade Ali. Efter Alis död mördades hans förste son Hassan på uppdrag av en av dessa såkallade vänner, vid namn Muawiya. Hans son Yazid, han som senare blev känd för sin förkärlek för apor, vin och förstörelsen av de heliga städerna (där han lät slakta tusentals muslimer) blev ökänd för mordet på Hussain. Alis och Fatimas son och Profeten Muhammeds barnbarn.

Här kommer en film med engelsk text, som visar vad som skedde efter dödandet av Hussain vid Kerbala. Hur hans heliga familj, fördes iväg som slavar och när man försökte förödmjuka dem så vände de på det och det blev startskottet för åminnelsen av Hussain och hans öde i månaden Muharram på Ashura dagarna. Vi brukar ta oss tid att se på film när det gäller bio och västerländska filmer, men här kommer en film som är lika lång men handlar om de skeenden och vad som hände med denna familj, mestadels kvinnor när de fördes iväg från Irak till Syrien. Må Allah förbanna  alla som sårade Ahlul Bayt, må Allah förbanna alla som bekämpade Ahlul Bayt.

Kan erkänna att tårarna rann bara jag såg några få minuter av filmen. Det här var Hussain, det här var kvinnorna tillhörande Profetens hushåll, den viktigaste av Allahs skapelser.

Summering:

Barn små som 6 månader sköts ihjäl. Kvinnor och småflickor fördes iväg till Syrien och man hånade och försökte förödmjuka dem. Hussains manliga släktingar mördades. Hans efterträdare som Imam över muslimerna var  Zain al Abidin, den fjärde imamen och han var för sjuk för att kunna delta i slaget så han undkom döden, den gången. När muslimerna fick reda på vad som hade hänt genom Zeinab (Hussains systers uttalanden) så startade revolution efter revolution tills Ommayyiderna föll och en ny dynasti fick makten. Islam behövde ett offer, Hussain var offret.

I och med Hussains offer så räddades islam eller delar av den. Den splittring och den misär som drabbat många muslimer på senare år är ett tecken och har sin grund i det som hände Ahlul Bayt. När vi lät tjuvar och mördare ta hand om det muslimska riket. Yazid dog några år senare, och medan folk minns honom som en odugling och en tyrann så besöker miljoner Hussains grav och minns hans offer.

7 kommentarer

 1. cecilia 18 augusti 2009

  nu har jag ju en fråga som inte har med inlägget att göra,,,

  är det verkligen så stor skillnad mellan shia o sunni?när jag läser om det, verkar det inte. alltså jag fattar i att skillnaden är vem som skulle efterträda muhammed via familj (ali) eller att den ’bäst’ lämpliga skulle väljas….
  jag tycker att familjeband verkar det mest logiska men vad vet jag?
  en kvinna m är från iran på mitt jobb sa att det var väst som gjorde skillnaden långt efter att muhammed hade dött. detta för att väst ville ha krig i arabvärlden.

  jag skulle fråga min man men han hatar frågor om sunni o shia. han blir bara arg när jag undrar. det är för att han hatar bråket så mycket. han tycker att vi alla är muslimer och om man är shia eller sunni är oväsentligt. huvudsaken är tron på allah och muhammed his messenger, alltså det mest fundamentala i religionen. jag håller med men samtidigt undrar jag ju…

 2. Bahlool 18 augusti 2009

  Lol..folk är så okunniga att det är skrämmande..lyssna inte på esh7eet we eb7eet (ditta och dattan) 😛 De flesta shias anser att man inte ska ta upp bråket, för att hålla sams..jag är undantaget..då jag blivit en ”fanatiker” och det är stor skillnad..våra ledare säger att man inte ska säga det men det är det..om du går till en wahabi sida, så ser du att de brukar omnämna personer som Muawiya och Yazid som inte onda och inte helt goda..vissa går så långt att de säga RA till Yazid, alltså må Allah vara nöjd med honom…(du kan hitta det här på de svenska wahabisidorna också)
  Problemet är bara att Yazid, och hans far Muawiya styrde riket, med hjälp av sina släktingar i över 100 år..under runt 60 år fick böneutroparen ropa ut att må Allah förbanna Ali…vi talar om Ali som Profeten Muhammed utnämnt till sin efterträdare.

  Det är en lång story men i korta drag..man utmanövrerade Ahlul Bayt..över 185 sunnikällor säger klart och tydligt att Profeten sade jag efterlämnar Koranen och Min familj (ahlul bayt) åt er och om ni håller er till dem så ska ni aldrig gå vilse..sunnis av idag menar att han sade jag efterlämnar åt er Koranen och min Sunnah. Tyvärr säger deras egna böcker emot dem…Ahlul Bayt, de som skulle tolka och förmedla kunskapen, mördades, jagades och glömdes bort.
  Hela norra afrika var shiamuslimskt..det enda shiitiska där nu är deras namn (presidenten i Tunisen har ett 110% shianamn)
  Muawiya lät giftmörda vänner till Profeten..ändå anses han vara lika god som Ali.
  En hadith från Profeten sade, Oh Ali, om jag berättade för folk ditt verkliga värde, så skulle de tillbe marken du går på såsom folk gjorde med jesus.
  Abu Bakr, sårade Fatima, till den grad att hon slutade hälsa på honom..hon tvingade sin man att begrava henne i nattens mörker så att Abu Bakr inte skulle få besöka henne…
  Ingen av dem kunde mäta sig med den kärlek Ali besatt hos Allah och profeten…
  Det finns inga som helst logiska resonemang för att inte följa Ahlul Bayt..
  Koran, hadith och sunnikällor är alla överens om Ahlul Bayts status men hundratals år av fiendeskap mot Ahlul bayt och Profeten förändrade hela islam innifrån.

  https://www.bahlool.se/2009/07/02/the-chosen-one/

  https://www.bahlool.se/2009/06/01/koranen-555/
  https://www.bahlool.se/2009/06/02/koranen-555-del-2/

 3. cecilia 18 augusti 2009

  jaha oki, jag tror jag blev lite klokare iaf 😀

 4. Bahlool 18 augusti 2009

  Jag skrev lite snabbt men konflikten handlar i grund och botten om vilken roll Ahlul Bayt har. De som älskar Ali och Ahlul Bayt för mkt, går åt skogen (aleviter, de menar Ali är en inkarnation av Allah) och de som inte älskar Ali och Ahul Bayt är också åt skogen (muslimer men de fattas en vital sak i religionen).
  Enligt den heliga Koranen så har Allah skickat ledsagare för alla åldrar och alla folk..vi menar att våra ledsagare är imamerna..de ger oss ledsagning..Därför tror vi på en levande Messiahs (sunni hadith som säger att det skall komma 12 ledare efter Profeten)

  Sahih Muslim hadith Bok 001 Hadith 0141
  Ali sade: Vid Han som splittrade säden och skapade något levande, Sändebudet (saw) gav mig ett löfte om att ingen förutom en troende skulle älska mig och ingen förutom en hycklare skulle nära hat mot mig.

  Det här säger klart och tydligt vad Allah och islam anser om de som slogs mot Ali (Muawiya, Amr ibn al Aas och Yazid)

 5. cecilia 18 augusti 2009

  aha, det klarnade lite till 🙂 tack

 6. Bahlool 18 augusti 2009

  Anytime har du fler frågor så blir jag glad åt att hitta svaren (mitt intresse är mestadles just tidig islamisk historia och konflikten shia sunni..allt annat är jag mkt mkt mkt mkt okunnig i)

 7. cecilia 18 augusti 2009

  oki d ska jag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *