Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Marwa orättvist behandlad i livet och nu i döden

Någon dag sedan skrev jag om Marwa, som blev mördad i en tysk rättssal när hon hade försökt få rättvisa för en tysk mans personangrepp på henne.

Svensk media var tyst, men nu har man börjat ta tag i saken och börjat skriva om händelsen. Man skriver om det för att Merkel, statsminister i Tyskland, ska ta upp frågan med Egyptens diktator Hosni Mobarek.

Marwa blev illa behandlad i svensk media, ingen brydde sig om henne. Marwa blev illa behandlad i västlig media, ingen brydde sig om henne. Igår berättade en läsare att hon läste om fallet lite på www.msn.se.

Att allt sådant var orättvist mot Marwa och hennes familj är min ståndpunkt för att jag såg texterna, tidningsartiklarna och medias bevakning av mordet på Neda i Iran.

Neda who the fuck is Neda? och Neda, Iran och media är inlägg om hur stort mediabevakning det var gällandes Neda medan man i dagsläget, än idag, efter många demonstrationer i mellanöstern, helt struntat i att nämna något som helst om fallet på SVT och TV4.

När jag läser igenom bloggarna som skriver om saken på DN och SvD, så ser jag att smårasisterna och islamofoberna har mage att ta ställning mot islam och muslimerna. De ifrågasätter varför folk demonstrerar. De ifrågasätter varför folk finner det som en stor sak att hon mördats för sin tro och för sin slöjas skull. Även i döden har alltså Marwa blivit illa behandlad.

Tyska reaktioner efter brutalt mord – DN.se.

8 kommentarer

 1. anonym 09 juli 2009

  Svensk media är ett jävla skämt. Se bara på aftonbladet! 90% av allt de skriver, grundar sig på sensations/lösnummer-”nyheter”. Ta LHC maskinens testkörning, då skulle jorden gå under, nu är Michael Jackson död, då ska vi alla sörja, när han levde skulle vi avsky han. En människa blir mördad? Nej då ska det läsas om vilka kändisar som är med barn eller inte. Svensk journalistik är ett skämt, kommer alltid vara det.

 2. Bahlool 09 juli 2009

  haha håller med jag brukade gilla Aftonbladet..sen började de med hur många som paris hade legat med och hur många som skulle dö i fågelinfluensan i Sverige..jag hade kunder (äger en liten jourlivs) som talade med mig och diskuterade hur farligt det var med allt med fåglar och svin och gud vet vad. Hur ofta hör vi nu om fågelinfluensan? hehe…

 3. anonym 09 juli 2009

  Roliga är att dessa influensor är inte nu så farliga som media försöker få det till. Mer folk dör av AIDS, mer folk dör i trafikolyckor! Personligen tror jag det mest var ett sätt o skrämma folk att köpa munskydd, då priserna gick upp typ 100% och ekonomin tjäna som fan på det! Även, blir folk MER sjuka av vaccinen än influensan i sig ^^

  Min mormor fick HongKong-flunsan och överlevde, UTAN vaccin.

 4. Bahlool 09 juli 2009

  haha ja skrämseltatiken ökar försäljningen av lösnummer och av olika preparat..som de idioter som la ut tusentals kronor på tamiflu, något de inte ens visste om det skulle hjälpa eller ej…

 5. Bahlool 09 juli 2009

  jo jag länkade till det men de jävlarna visar inte min blogg längre..bruikade skriva om attackerna på Gaza sen dess verkar jag ha blivit blockerad hahah

 6. D 10 juli 2009

  Haha, vad intressant. Jag läser hållbar utvecklling på universitetet där miljökommunikation är ett av ämnena som ingår. I min slutuppsats har jag just valt att göra en jämförande undersökning av Dagen Nyheter och Aftonbladet av deras rapporteringar av galna kosjukan, fågel- och svininfluensan och se vilka samband som finns. Det har varit ett mycket intressant researcharbete vill jag lova och nu ser jag denna diskussion föras vilket visar på att frågan är högst aktuell (jag håller för övrigt med föregående kommentator om lösnummersinlägget). Kanske borde det göras en akademisk/vetenskaplig undersökning om samma förhållanden, men med ämnet västs mediarapportering av islam istället, och för all del mellanösterns rapportering av väst likväl? Tror att det lätt kan fara illasinnade rykten mellan bägge medier om varandra som en ping-pongboll som eskalerar i någon sorts snöbollseffekt.

 7. Bahlool 10 juli 2009

  D det är ju på ett liknande sätt som Lars Vilks och karikatyrteckningarna inte uppämärksammades i mellanöstern förän flera veckor senare. Att hävda att västlig media är fair, demokratisk eller rättvis och bra är fel men det är ändå det vi får höra. Se hur svensk media talar om reportern från Eritrea och skrivit i många inlägg och i många år om honom, men det fängslas reportrar och skrivare på daglig basis i världen (många av dem som fängslas i Egypten är också de journalister osv) men vi får inte se att svensk media samarabetar för att skapa opionion för dem, varför? Några av dem är medlemmar i muslimska brödraskapet.
  Sen mellanösterns media är allt annat än fri 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *