Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hetsbrott och vit hederskultur – Slöjan som dödar

Jag måste erkänna att jag missat händelsen helt och hållet. Jag såg lite på arabiska nyheter om det här fallet men tänkte att det hade med ännu en idiotisk ”muslim” och hedersmord på någon kvinna att göra, tji fick jag.
I verkligheten handlar det om en kvinna, muslimsk, havande i tredje månaden och som vågade bära slöja i tyska staden Dresden.

Hennes brott, bärandet av slöjan, ledde till att hon blev kallad hora och terrorist. Kvinnan, hon heter Marwa, gick till domstol, i tron att hon kunde få rättvisa. I domstolen skulle hon just vittna när tysken som hade kallat henne en massa öknamn, tog fram en kniv och stack henne 18 gånger. När hennes man försökte rädda henne från attacken blev han själv skjuten – av polisen. Offret blev till brottsling och medan hans havande kvinna förblödde, så ligger han nu på sjukhus och kämpar för livet. Västs demonisering av muslimen har börjat få allt fler offer. Inte nog med att ingen tycker synd om Gazas offer eller de mördade muslimerna som mördas av USAs bombningar i Afghanistan och Pakistan, nej nu jagar man muslimer på gator och i domstolslokalerna.
Här kommer lite youtubefilmer, för jag finner verkligen inga ord. Det märkliga och kanske mest patetiska anledningen till varför jag och andra med mig inte uppmärksammat det här är att väst inte tagit upp saken.

Vi får dagligen höra om Michael Jackson, om Neda, om ekonomin. Vi får höra vem som knullar vem bland kändisarna.

Hur kommer det sig att det här mordet förblivit tystad ner i västlig media? Det är ett stort ramaskri i mellanöstern över detta illdåd. Ett illdåd som mera än något annat visar vilket hat som pyr bland européerna mot islam och muslimerna. En kvinna? Är det inte kvinnorna som skulle räddas från ”islamiskt” förtryck?

En fråga jag ställer mig är hur ser SD och islamofobiska bloggar på det här? Kommer de i det här fallet, som i fallet med demonstrerande uigurer i Kina, ge muslimerna skulden?

De brukar mena att det är islam som bär skulden och att västlig media tystar ner religionens roll, men i det här fallet är det just religionen som spelade mest roll. En kvinna dog..pga slöjan!! Borde inte det vara en stor nyhet? Borde vi inte ha fått höra eller läsa om det här?

Slöjan som förtrycker, blev till en symbol för martyrskapet. Att man mördar för att en person frivilligt vill bära slöjan visar på hur lågt vi har sjunkit i väst. Vi får än idag höra om Pele och om andra offer för ”hedersvåldet” men ingen i media tycker att fallet med Marwa är värd att nämna? Jag tittar på olika nyhetskanaler och läser olika tidningar varje dag, jag har inte fått höra något i alla fall.

Man försöker skydda ”vit hederskultur” genom att man mördar dessa personer och att polisen sedan tar ställning och dödar försvararen visar på vad vi alltid sagt, islam och muslimerna bekämpas på grund av sin tro och övertygelse.

Al Fatiha fi sabil Marwa al Sherbini

12 kommentarer

 1. marie 08 juli 2009

  Det är för jävligt att man inte hört talas om detta någonstans i media! Jag var bara tvungen att ”låna” din artikel och göra ett inlägg på min blogg… hinner inte i dagarna skriva något själv om händelsen….?

 2. Bahlool 08 juli 2009

  Förstår det haha jag själv orkar inte..

 3. D 09 juli 2009

  Är inte muslim eller religiös på något sätt, men vilken vettig medmänniska som helst inser att detta är tragiskt, tragiskt, tragiskt! Så otroligt sorgligt och oförtjänt räcker inte ens för att beskriva detta. Men jag undrar om den där mannen inte måste vara psykiskt störd? Eller så är det ett bevis på verklig ondska. Dessutom spär det ju bara på motsättningarna mellan väst och muslimer viket är sorgligt i sig. Men jag läste faktiskt om den här nyheten på msn.se för några dagar sen så de har iaf uppmärksammat det (det fanns highlightat på förstasidan dessutom) och det är ju en sida många är inne på.

 4. Bahlool 09 juli 2009

  D tack för infon, jag brukar strunta i msnnyheterna eftersom jagtycker det är mest skvaller osv..men jag har inte sett mkt av den här nyheten på svt, eller i metro osv…med tanke på hur mkt som skrevs om fallet med Neda.

 5. Nan 11 juli 2009

  Jag är ganska förvånad över hur lite uppmärksamhet Marwas död har fått här i Sverige- varför har inte svenska politiker tagit upp detta hemska mord. Man kan lära sig mycket av denna tragedin bl.a. hur man ska hantera främlingsfientlighet- både den som finns inom politiken men även den som berör invandrare direkt- misshandel och diskriminering på arbetsmarknaden. Vad har svenska politiker gjort för att arbeta emot rasism??? Alla program som går på tv och som handlar om rasism och diskriminering behandlar oftast handikappade, homosexuella och ämnen som har med kvinnors jämställdhet att göra. Dessa frågor är otroligt viktiga men varför väljer man att ”hoppa över” diskriminering av invandrare? Det är bra att det finns bloggare som du som vågar ta upp det som många svenska politiker negligerar!

 6. Bahlool 11 juli 2009

  Tack nan. Jag tror att politiker är ögontjänare…se på FP, när de såg att SD och andra rasistiska och främlingsfientliga partier tog ställning mot invandrare och fick stöd av de röstande, då insåg de att man borde hoppa på tåget och komma med liknande idéer. Därför förvandlades FP från att ha varit främlingsvänlig till främlingsfientlig. På samma sätt kan man se på lagarna som ska klanka ner på muslimer, man försöker hoppa på islamofobiska tåget och skaffa sig röster genom att vara extra hård mot tex muslimer.
  Det är rätt farligt tänk om majoriteten av befolkningen börjar ogilla handikappade eller homosexuella vad kommer politiker att göra då?

 7. Nan 11 juli 2009

  Det islamofobiska tåget åker genom hela Europa just nu…….ett tåg som har mer eller mindre stimulerats av konservativa europeiska och amerikanska ledare. Jag har en drömm- att Sverige blir som förr- neutral och rättvis! Jag älskar fortfarande Sverige men älskar Sverige mig?

 8. Bahlool 11 juli 2009

  Jag tror att jag måste hålla med dig och jag tror inte att Sverige kan gå tillbaka..när partier öppet kan sprida islamofobi och rasism, och är nära att komma in i Riksdagen, då är det något som har förändrats i den svenska ”folksjälen”

 9. pinglan 12 juli 2009

  :O Jag måste lägga upp ett av klippen på min blogg! :O Jag är helt i chock! Vad ska man säga?! Hon blev knivhuggen 18 gånger I RÄTTSSALEN?! Och polisen sköt HENNES MAN?! :O

 10. Bahlool 12 juli 2009

  makaber värld vi lever i 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *