Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Oro för blodbad på revolutionens dag

Några dagar gammalt inlägg

Iranierna är ett folk som har tradition av massprotester. De har gjort mer än en revolution under 1900-talet. Vi vet vad den Gröna rörelsen är emot (de kräver rättvisa och frågar sig ”var är min röst”; de underkänner Ahmadinejads legitimitet som president liksom den högste ledaren Khomeinis godkännande av valet).

Så lyder inledningen i en analys om Iran på svd. Jag ogillar tidningen, den är mera uttalad Israel och USA vänlig. Läser man texten så ser man att man menar att högste ledaren är Khomeini, en man som dog 1989. Om ”kunniga” journalister inte klarar av att sätta sig in i vem som leder Iran, hur ska man då ta dem på allvar när det gäller deras analyser? Jag skulle älska ifall fler läste artikeln med lite mera objektiva och ifrågasättande ögon. Hela texten är ett bevis för den hets mot Iran som fortgår i väst. Man är helt säker på att Iran vill skaffa sig kärnvapen, i motsats till de olika amerikanska underrättelsetjänsterna som menar att Iran inte har några planer på att skaffa sig kärnvapen.

Idag satt jag och lyssnade på radion och där försökte en iranier förklara varför oppositionen misslyckades, han sade klart och tydligt att de inte gjorde det, men inga av hans förklaringar var vettiga. Inget kunde kunde få lyssnaren att förstå varför fler stödde regeringen än oppositionen.

Yusufali 3:54] And (the unbelievers) plotted and planned, and Allah too planned, and the best of planners is Allah.

Så lyder passagen i Koranen, som belyser att hur de onda makterna än planerar, så är det Allah som är den bäste av planerare. Att folk planerar Irans undergång är väl knappast en nyhet för oss, frågan är bara varför de inte inser att de inte kan lyckas?

Blodbad blev det inte, ändå försökte tidningarna skriva om skottlossning och våld. Inga dödsfall, men snart kommer det väl att dyka upp en massa obekräftade lik i media.

viaOro för blodbad på revolutionens dag | Utrikes | SvD.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *