Press "Enter" to skip to content

True love? – Muslim style

Jag hittar ibland sköna berättelser, berättelser med mycket djup och mening.

En gång fanns det en mycket vacker, troende, välutbildad ung man, vars föräldrar ofta tog upp frågan om giftermål med honom. Mångas föräldrar ville att deras döttrar skulle gifta sig med honom, och försökte få honom till sina flickor, men han nekade alla. Föräldrarna tyckte att det började bli lite överdrivet och att han kanske var kär i någon annan. Dock varje gång de lämnade någon flickas hus, så sa han, nej, hon är inte den rätta.

Den unga mannen ville bara ha en religiös och troende kvinna något som var svårt att hitta, men en kväll anordnade modern ett möte med en religiös och troende kvinna. Den kvällen, lämnades de två själva för att lära känna varandra med hjälp att fråga varandra. Den unga kvinnan frågade honom många frågor, om hans liv, hans utbildning, hans vänner, familj, hans hobbies, hans livsstil och hans glädjeämnen. Vad han gjorde på sin fritid, vad hans upplevelser var, även frågor som rörde hans skostorlek och vad han gillade och inte gillade, alltså hon frågade honom om allt.

Den unga mannen svarade på allt, med tålamod och respekt och ett leende. Den unga kvinnan kände till slut att hon tog all tid och undrade då skamsen om han hade några frågor. Den unga mannen sa, jag har bara tre frågor:

Vem älskar du mest i världen, en vars kärlek överstiger all annan kärlek.

 

Hon svarade: Det är enkelt, min mor är min stora kärlek. Den unga mannen log och fortsatte:

 2. Du sa du läste Koranen mycket, kan du tala om för mig vilka Suror du vet betydelsen av? 

När hon hörde det, blev hon röd i ansiktet och skämdes och sade: Jag känner inte till betydelsen av någon av surorna, men jag hoppas jag kommer lära mig snart, inshaa Allah. Jag har bara varit lite upptagen.

Den tredje frågan var:

       3. Många har velat gifta sig med mig, däribland av flickor, vackrare än dig så varför ska jag gifta mig med dig?

När hon hörde detta, blev den unga kvinnan ilsken, stormade ut till sina föräldrar och sa:

Jag vill inte gifta mig med denna man! Han förolämpar min skönhet och min intelligens. Återigen, gick den unga mannen och hans föräldrar, utan att ha slutit ett avtal om giftermål, denna gång var den unga mannens föräldrar mycket arga och sade:

Vad sa du som fick den unga damen att bli så sur på dig, familjen var så snäll och trevlig, de var religiösa såsom du ville, vad frågade du flickan, berätta för oss?

Unga mannen: Jag frågade först vad hon älskade mest i världen, hon sa min mor.

Föräldrarna: Så vad är problemet med detta?

Unga mannen: Ingen är muslim, förrän han älskar Allah och hans Budbärare (saw) mera än alla andra i hela världen. Ifall en kvinna älskar Allah och hans heliga Profet (saw) mera än någon annan, kommer hon älska mig och respektera mig och förbli lojal till mig, på grund av den kärlek och fruktan för Allah. Vi kan dela denna kärlek för denna kärlek är större än lusten för ett vackert utseende.

Unga mannen: Sedan frågade jag henne, läser du mycket i den heliga Koranen, kan du tala om för mig betydelsen av någon Surah? Hon sa nej, för hon hade inte haft någon tid, så jag kom ihåg citatet:

Alla människor är döda, förutom de som har kunskap…Och alla de som har kunskap är sovande, förutom de som gör gott..och Alla de som gör gott är lurade, förutom de som är ärliga…Och alla de som är ärliga är i ett konstant tillstånd av oro för andra.

Hon har levt 20 år på denna jord och inte hittat någon tid, för att söka kunskap. Varför skulle jag gifta mig med en kvinna, som inte känner till sina rättigheter och plikter och vad kommer hon lära mina barn, förutom hur hon kan bli likgiltig, för kvinnan är skolan och den bästa av lärare. En kvinna som inte har tid för Allah, kommer inte ha tid för sin man.

Den tredje frågan jag frågade henne var, att många flickor är vackrare än henne, och att dessa ville gifta sig med mig, varför skulle jag välja henne? Det är därför hon blev sur och stormade iväg. Den unga mannens föräldrar sa, det var en hemsk sak att säga. Varför skulle du säga något sådant, vi ska tillbaka och be om ursäkt! Den unga mannen sa:

Jag sa det där med flit, för att testa om hon kunde kontrollera sin ilska. Den heliga Profeten (saw) sade:

Bli inte arga, bli inte arga, bli inte arga, och återupprepade detta när han fick frågan om hur man kunde bli troende, för ilska är från Satan. Om en kvinna inte kan tygla sin ilska med en främling hon just mött, tror du hon kommer kontrollera den med sin man?

Sensmoral:

Berättelsens moral är att giftermål är baserat på Kunskap, inte utseende, handling inte föredrag och tomma ord, förlåtelse inte ilska, spirituell kärlek inte lust och kompromiss! Man bör leta efter en person som Älskar Allah och Hans Budbärare (saw); har kunskap om sin religion och följer den också; och som kan tygla sin ilska och viktigast är att hon ska kunna kompromissa. Det går åt båda hållen, så kvinnor som söker en man, bör söka efter samma saker. Må Allah välsigna alla giftermål och göra dem successfulla och låt oss försöka skapa kärlek för Allah och Hans Budbärare och dennes heliga familj.

Profeten (saw) sade:

Det finns ingen bättre struktur i Islam än giftermål.

 

12 Comments

 1. Ahlam
  Ahlam 15 februari 2010

  JAG ÄLSKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR DENNA HISTORIA! SNOR DEN TILL MIN BLOGG HIHIHI!!! TACK FÖR EN DFIN BLOGGEN BAHLOOOL 😀

 2. Bahlool
  Bahlool 15 februari 2010

  hehe your welcome 😉

 3. Musa
  Musa 15 februari 2010

  Den här killen påminner om oss Bahlool , känns som en själv biografi 🙂

 4. Bahlool
  Bahlool 15 februari 2010

  hahahaha jag svär min tanke precis ahahahahah

 5. Musa
  Musa 16 februari 2010

  ha ha ha ha ha

 6. Ahlam
  Ahlam 18 februari 2010

  NEEE DU OCH DIN BLOGG ROCKAAAAAAAAAAR!!!!

 7. Jasmin
  Jasmin 21 februari 2010

  Ma sha2 Allah !!!
  Mina tårar rann redan när han ställde frågorna till flickan för jag visste den bakomliggande “ma3na”. Sobhan Allah wa ta3ala, tänk om fler unga män kunde ta detta som en förebild i deras sökande efter gemål. Det är mycket tragiskt när jag ser fler och fler män leta efter skönhet och blir såå himla besvikna när skönheten bleknar och förblir värdelös pga ett okunnight och ignorant inre. Jag saknar ord… Lånar dock berättelsen till min blogg.

  Gazak Allah kol khayr Bahlool.

 8. Bahlool
  Bahlool 21 februari 2010

  och vart är din blogg 😉

 9. Jasmin
  Jasmin 21 februari 2010

  Under construction right now since am a new member of blogg.se, will annouce it later 😉

 10. Musa
  Musa 21 februari 2010

  Jasmin jag håller inte med dig, . Jag tror denna utseende fixerade utveckligen gäller både män o kvinnor.
  De flesta kvinnor nuförtiden är för utseende fixerade och bryr sig nästan enbart om utseende. De har blivit hjärntvättade av alla tv-serier som påverkat deras syn på kärlek. Tillomed en tjej jag diskuterade med sade, stackars er män det finns knappt bra tjejer längre. Detta för att hon troligen vet hur hennes tjejkompisar är och tänker. Det jag sett av egen erfarenhet bekräftar detta också..

 11. Jasmin
  Jasmin 21 februari 2010

  Ok håller med dig till viss del. Men sen gäller det att som tjej tänka; vill jag ha kapital iform av pengar via min partner, bra utseende hos honom eller helt enkelt genom hans goda gärningar och skarpa intellekt (med andra ord religiös både inåt och utåt)!
  Det sorgliga är… att tjejer till stor del dras till män som har mer än genomsnittlig skönhet & förstår inte att de flesta av dessa är så medvetna om deras skönhet att de förvandlats till egotrippade individer med allt vad det innebär. så Musa vad gör du och jag och andra för att stoppa denna kliche? Eller nöjer vi oss med att sitta och tycka synd om andra istället.. Säger inte islam att en del av vår jihad är genom ord, därför uppmanar jag alla att via sitt intellekt, “mohga” & egna ord nå ut till andra muslimer och belysa den här punkten. Sobhan Allah al3onosa har brett ut sig rejält bland både män & kvinnor. Det måste stoppas för det är grunden till Fasad al iman.

  Vad väntar folk på? tror vissa letar på helt fel ställen efter sin livspartner och sedan beklagar sig över sin olycka eller otur. Är det inte så att Allah kommer att att fråga oss efter hur vi spenderat vår ungdom och pengar? Önskar att fler & fler hittar sitt kall i livet. Börja med dina närmaste och berätta vilka egenskaper islam poängterar hos en fru/make..

  Det är aldrig försent

 12. Musa
  Musa 21 februari 2010

  Vill inte låte pessimistisk men det är näst intill omöjligt att stoppa den här tragiska trenden. Information finns lätt tillgängligt för alla, det handlar inte enbart om okunnighet, utan om att folk nuförtiden mest dras till den här världen och dess njutningar. Dom ber dagligen till Gud, men enbart som rutin utan att förstå att Gud verkligen är vittne till allt dom gör. Idag är mkt som ej ska vara acceptabelt helt vanligt bland muslimer. Jag har inte mkt hopp på araber. Kolla på deras tv-serier o dylikt, allt handlar om saker som förstör de ungas tankesätt. Araberna lyckades verkligen ta det dåliga från väst, och lämnade det som är bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *