Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Att slåss mot väderkvarnar..

– Jag kunde inte låta bli att skratta när jag hörde om folkomröstningen mot minareter, jag tycker att det är så fruktansvärt absurt. Det finns ingen som helst relevans till något som händer i världen. Dessutom vet jag inte hur det ska kunna upprätthållas – en minaret kan ju se ut hur som helst. I propagandan har de bara framställts på ett sätt, den speciella turkiska typen, men de kan se ut på alla möjliga sätt. I Nordafrika ser de ut som kyrktorn.

– De som drabbas är enkla fromma människor som överhuvudtaget inte har med saken att göra. Minareter har framställts som missiler och om det är några som drabbats av missiler och död så är det muslimer om man ser på antalet offer för både terrorism och krig. Förbudet mot minareter är djupt orättfärdigt och samtidigt löjligt, säger Jan Hjärpe.

Så säger en av de största experterna på islam, på samma sätt kändes det för mig, jag kunde inte tro att människor kände sig hotade av ett litet torn. Vi lever i en upplyst och modern tidålder, ändå har vi fortfarande samma rädslor, samma fruktan och vi angriper inte dem som orsakar dessa rädslor, utan vi angriper dem som själva flytt från rädsla och fruktan.

Går man in på SDs och andra islamofobiska företrädare, så ser man att de med flit, ljuger. De menar att man kommer förrätta böneutrop, kl 4 på morgonen. Enligt svensk lag är det olagligt, men det förstår inte folk, inte heller förstår folk att man inte förrätter böneutrop i Sverige.

Sätt er ner och tänk på det här. Här har vi vuxna människor, som avskyr, räds och bekämpar torn. Påminner om Don Quijote, som inte tålde att se utvecklingen i världen, och började slåss mot väderkvarnar. Islam är en del av Europa, om man gillar det eller ej, spelar ingen som helst roll. Klarar man av att leva med att missiler skickas mot muslimer, så klarar man av att ha moskéer byggda i Europa, vad är farligare? Några bomber som dödar tiotusentals eller några moskéer som förskönar omgivningen?

Reaktionerna på omröstningen har varit rätt hårda, men det gäller att verkligen visa Schweiz, att man inte tål denna slags rasism. Vart är de oljemiljarder, de miljarder från business i Malaysia och Indonesien någonstans? Ta ut dem, sätt dem i länder som inte visar sitt hat så här öppet. Visa Schweiz att man inte kommer undan med brott mot religionsfriheten.

Jag skulle råda muslimerna att börja bygga minareter som kyrktorn, vem bryr sig om hur de ser ut? Enbart islamfober som är rädda för byggnader bryr sig, så vänd på steken…

ps: Än en gång, sätt er ner och tänk er, människor som räds en byggnad..hahahah…

via”De använder sig av människors rädsla” – DN.se.

10 kommentarer

 1. whaat 30 november 2009

  förskönar vems omgivning?

  taget från annan sida :

  Förra gången islam expanderade ut över Europa
  utspelades samma sak i tusentals städer och byar,
  från Konstantinopel till minsta bosniska bondby.
  Erövrarna kom och markerade sitt nya revir
  med några halshuggningar och våldtäkter. Sedan
  följde det viktigaste: de kristna dhimmis skulle läras
  vad underkastelse, d v s islam, var genom att
  uppföra en moské med minaret.
  Det handlade givetvis inte om något plötsligt behov
  av en muslimsk gudstjänstlokal för en kristen
  befolkning. Det handlade enbart om en maktsymbol
  för de nya härskarna. Dhimmis skulle ständigt
  ha härskarnas symbol framför ögonen….
  Den gången stoppades expansionen på Kahlenberg
  utanför Wien 1683. Sedan dröjde det århundraden
  innan nästa minaret byggdes i Centraleuropa…

  Idag byggs det minareter i europeiska städer
  som aldrig förr. Olika sekter tävlar i att uppföra
  nya stormoskéer: London, Köln, Köpenhamn,
  Marseille, Berlin och nu senast är Århus på gång…..
  Handlar det om ett våldsamt behov av nya guds-
  tjänstlokaler, när det redan finns över 10.000 i
  Europa….?
  Nej, för många av byggena får man lätt intrycket
  att den symboliska minareten är det viktigaste,
  inte kvadratmeterna böneyta. Här handlar det
  på nytt om symbolen

 2. Bahlool 30 november 2009

  Lol, du glömmer att de moskeer som finns idag inte är 10 000, utan det är små källarelokaler, som är för små eller för skabbiga. Jag förstår att du inte ser muslimer som människor och jag förstår att du föredrar att de inte syns, men om folk har pengar, och vill bygga, vad är problemet? Byggs de här moskéerna för ett fåtal? Nej de byggs för en stor muslimsk folkgrupp i respektive land, vad har du eller andra med moskéens utseende att göra? Vi har en glob i Stockholm och en turning torso i malmö..sånt är fint, men en minaret stör dig?
  Sen att du tar upp 1600 talet är rätt roligt, med tanke på att det på den tiden mördades många fler av kristna 😉

 3. Ali 01 december 2009

  @whaat:

  Du tar upp en ganska rudimentär bild av hur muslimer har agerat genom historien, avskilt från någon precisering, eller för den delen en korrelation, till dåtidens rådande idéströmningar. Visst var krig ett förekommande fenomen, och då som idag, har varje grupp haft sin del i krigskakan. Minst sagt Norden. Vikingarnas räder mot Storbritanniens kuster – ringer det någon klocka?

  Men märk väl, det finns plats och tid för allt. Inte blir jag skräckslagen när jag ser landslags-supportrar med vikingahjälmar på en söndagsmatch. Symbolismen i att dessa människor ska plundra och våldta våra kvinnor finns inte i mina tankar. Varför? Jo, för att dessa vikingahjälmar har haft sin tid och plats – ett syfte helt enkelt. Detsamma faller för minareter som estetiska kulturarv.

  Att 1000 år senare påstå att en viss muslimsk arkitektur/symbolism skulle företräda en viss destruktiv falang är ju som att påstå att vikingahjälmar symboliserar människans vilja till plundring – vilket är ren idioti. Är man kanske rädd för lian svingande terrorister, som hoppar från minerat till minerat för att tvångskonvertera folk? Ja, då hör man till skaran som tror på Jul Tomten också. Dessa brukar dagisfröknar ta hand om.

 4. Darius 01 december 2009

  ALI OWNED THE SHIT OUT OF BARBARIAN WIKINGS HAHAHAHAHAHAHAHAH!

  SÅ bra skrivet och så jävla ÄGD 😀

 5. Ali 01 december 2009

  (jultomten, ska det vara i tidigare inlägg. Inga särskrivningar, rätt ska vara rätt!)

  Tackar Darius, det är inte personen jag förlöjligar i fråga, utan just diskussionsämnet som sådant. Det är ju absurt hur löjligt diskussionsämnet har blivit på flera fronter. Fast än vi har en bred skara skribenter som synar dessa löjliga följdfrågor så florerar fortfarande subjektiviteten ohämmat bland många. Substans saknas helt enkelt.

  Vad vi lämnas åt är just lösbyggda antaganden om religion och tradition inom diskussionens lösa ramar. Där varken jag eller du kan skrapa fasaden, och på så vis framvisa en objektivitet som bägge parter kan ta till. Hur många gånger har inte jag stött på inlägg så som: ’[…] muslimerna sprider sin tro över hela Europa, de infekterar våra länder med totalitära budskap. Det kan vi inte tåla!’. Hur objektivt är detta på en skala ett till tio? Hur kan man ge svar på sådana inlägg, annat än med en djup suck. Diverse konspirationsteorier kan du lämna i sjukstugan, tack. Att man även finner ett samband i de politiskt förtrycka länderna och Islam som tro är för mig också väldigt förbryllande. Man föser geografiska, politiska eller traditionellt betonade faktorer åt sidan, och fokuserar sig på tron endast, och ger sig an att förklara muslimernas benägenhet till totalitarism. Är det verkligen så enkelt?

  Tv4:as tittarsiffror steg med 0.5 % det här året – Samtidigt så steg diagnosen hudcancer bland svenskar med 0.6 %. Hm, detta betyder att tv4 ökar risken för hudcancer bland svenskarna!
  Ett muslimskt land är diktatoriskt – ett kristet västerländskt land är demokratiskt. Hm, Islam arbetar emot demokratin!

  Irrationella samband, gång på gång. Vill man komma med lite mer substans betonade inlägg så är jag mer än villig att diskutera, men kom inte hit med kommentarer så som: ’År 1099 så dödade muslimen Mahmud ett litet kristet barn utanför ett kloster. Muslimer år så förbannat hatiska!’ Sådant håller tyvärr inte i sig, vare sig på sådana forum eller vid högre instanser.

 6. Iris 01 december 2009

  Kan bara instämma med föregående skribent (Ali), de alltmer ologiska och irrationella tankegångarna när det gäller att banka ner på islam och mulimer blir bara löjliga till slut. Allt plockas ur sitt sammanhang, sätts in i ett annat, och vips, så har de en ”sanning”, enkelt och smidigt. *suckar*

 7. G.W 01 december 2009

  ps: Än en gång, sätt er ner och tänk er, människor som räds en byggnad..hahahah…

  *tänker* I Saudiarabien, islams centrum. Är dom inte bara livrädda för kyrkor, dom blir även sjukligt rädda, rent fobiska, om dom upptäcker att någon försöker ta med sig en bibel in i landet…hahahah…

 8. Bahlool 01 december 2009

  GW att du ens jämför dig med Sasudierna visar ju vilken nivå du eftertraktar..du har följt min blogg rätt länge, och du borde veta att de inte står högt i kurs hos mig..så visst, jag dumförklarar dem och jag dumförklarar dig och hela din familj, vad är din poäng? Räds man en byggnad, ett torn eller en minaret, så är man ju för fan bara patetisk..för din info, saudi förbjuder moskeer byggda av muslimer i södra Saudiarabien också..

 9. Crain 01 december 2009

  Tacka direktdemokratin!

  I Sverige har vi demokrati men ingen frihet. Här väljer partierna vem vi ska rösta på. I Schweiz har de både demokrati och frihet.

  Trots att medielandskapet ser likadant ut som i Sverige som domineras av liberaler med stort infytande på opponionsbildningen visar direktdemokratin att makten tillhör folket – inte medierna – inte politikerna!

  Vi kan tycka vad vi vill om resultatet men vi måste respektera en form av demokrati som är överlägsen den svenska. Själv skulle jag ha röstat JA.

 10. Bahlool 01 december 2009

  Crain så om vi röstar om att döda folk eller att förbjuda kyrkor, är det också direktdemokrati? Eller vad tycks om att påbjuda slöja? Eler sharia..undrar hur du skulle tycka om den direktdemokratin om dessa lagar antogs *;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.