Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Min rädsla och mina fördomar för islam, fick mig att konvertera

”Tidigare var jag rädd för muslimer” | Wendela | Aftonbladet.

Jag har några gånger nu hävdat att rädslan för islam inte enbart är av ondo, man såg det i fallet med stora terrorattacker som muslimer fick skulden för eller i samband med rabalder som i fallet med Muhammedkarikatyrerna, då konverterade ett större antal människor än vanligt till islam. Fruktan och rädsla fick många människor att vilja förstå dessa hemska muslimer, som spränger upp sig själva, som mördar, som slår sina kvinnor och som är barbariska. När okunniga människor börjar söka, så hittar de något annat.

En religion som når ända in i hjärtat, som har svar på frågorna, som skyddar kvinnorna och de svaga. En religion vars uppsåt är att stifta rättvisa på jorden. Här talar Yasmine, en tjej med judiska rötter, att konvertera. Så här skriver hon om sina fördomar mot islam:

Jag har alltid varit intresserad av islam och fascinerades av muslimerna, samtidigt som jag var rädd för dem. Rädd var jag mest på grund av alla fördomar jag hade fått genom åren. Jag trodde på allvar att de slog sina kvinnor, bodde i harem, att kvinnan inte hade några rättigheter och att det enda hon skulle göra var att stå i köket och passa upp på männen. Att det var synd om kvinnor och att de var förtryckta, något som är en ganska vanlig föreställning bland folk i väst. Samtidigt ville jag försöka förstå varför de behandlade sina kvinnor så där, så därför började jag läsa mer om islam.

Förtrycket hon kände, kom från hennes familj, som inte accepterade hennes omvändelse till islam. Skulle en muslimska vilja lämna slöjan eller islam, då skulle hela världen skrika ut i ett ramaskri för att hon förvägrats det av sin familj eller sitt land, varför är det ingen som skriker över dessa ”svenskars” förtryck för att barnet valde islam. Vart är rättvisan, vart är friheten vi håller så högt?

Vidare avslutar hon så här:

I dag skrattar jag åt fördomarna jag hade tidigare. Saknar man kunskap om något är det lätt att skapa en bild utifrån det man har läst eller hört, utan att fördjupa sig mer eller vara mera kritisk. Vid det här laget vet jag att fördomarna inte stämmer – jag, med min starka västerländska syn och uppfostran, skulle aldrig välja en religion som förespråkar att man trycker ner kvinnor.”

Vi som europeer, borde ta ställning för sådana här människor, de förtrycks sin omgivning, de lider av att släkt och vänner tar avstånd. Är vi verkligen så rädda för islam, att vi inte är konsekventa i vårt stöd för de förtryckta?

21 kommentarer

 1. Iris 30 november 2009

  Alhamdulillah!

  Det är ju så sant, när man saknar kunskap ger man utrymme för rädslan och fördommarna.
  En sak som många icke-muslimer missar, är andligheten i religionen. Man diskuterar lagar och regler, rättigheter och skyldigheter, men sällan andligheten, att underkasta sig Guds vilja, att lägga sitt liv i Guds händer, den där känslan i hjärtat.
  Man ser islam som en ideologi istället för en religion, och hur förklarar man för en omgivning som inte ger utrymme för andlighet vad det betyder att bli muslim? Och Yasmine har så rätt, varför skulle vi kvinnliga konvertiter välja en religion som förespråkar att man trycker ner kvinnor…

 2. Bahlool 30 november 2009

  Det roliga är att hon konverterade och SEDAN lärde hon känna sin man..

 3. Iris 30 november 2009

  Ja, det är många fler än folk tror som gör så, många tar för givet att det är pga maken man konverterar. Men egentligen spelar det ingen roll, om man konverterat före eller efter man träffat sin man, man konverterar ju för Guds skull. Och är det då så att man genom sin man får lära sig mer om islam, så är det väl bara bra, något att vara tacksam för. Alhamdulillah.

 4. G.W 30 november 2009

  Vi som muslimer, borde ta ställning för sådana här människor, de förtrycks av sin omgivning, de lider av att släkt och vänner tar avstånd. Är vi verkligen så rädda för homosexualitet, att vi inte är konsekventa i vårt stöd för de förtryckta?…eller??? eller???? eller???? Nej!!! tänkte väl det…;-)

 5. Bahlool 30 november 2009

  homosexualitet är ett brott, såsom pedofileri är ett brott i Sverige, såsom våldtäkt och mord är ett brott..om du jämför islams syn på en brottslig handling, med slöjan eller konvertering, så visar det klart varför du inte har mkt att komma med när det gäller dialog eller diskussion. Du kanske älskar brottslingar, men det gör inte muslimer..

 6. G.W 01 december 2009

  I vissa outvecklade och primitiva länder (ofta dylika som tillåter barnäktenskap) så kanske det fortfarande är ett brott att vara homosexuell.
  Men nu befinner vi oss i Sverige, våra lagar gäller, inte islams. Glöm aldrig det.

  Och den dagen som PK-media med anhang får upp ögonen på allvar för er motbjudande homofobi, så lär ni få löpa gatlopp genom medierna. Då har ni inga ”offerroller” att gömma er bakom längre.

  Ty i en demokrati – den som ni ständigt själva, på falska premisser, åberopar som små bortskämda snorungar när någonting går er emot – beskyddar vi dom som verkligen ÄR förtryckta. Till skillnad mot islam…som förtrycker.

 7. Bahlool 01 december 2009

  GW jag har mött många bisarra männisikor, men du tar ändå priset. Om du ska föreställa en ”intelligent” representant för islamofoberna, så har jag ignet att frukta. Ingen logik, inget kött på benen..lol…jag råder dig att skaffa lite bättre argument om du ska bekämpa muslimerna och ifall du vill lyckas med dina gatlopp 😉
  Ja du har rätt muslimer gnäller för ingenting..wow, den logiken är dödande..alltså du hycklar eller är bara blåst, jag vet inte vad som är värre,..

 8. G.W 01 december 2009

  Om det är någon som behöver ”skaffa lite bättre argument” inför det förestående gatloppet, så är det väl du och alla andra svårt homofoba muslimer.

  Att patetiskt och motbjudande svamla om och likställa, homosexuella med kriminella, är att direkt dumförklara sig själv i ett modernt, öppet och demokratiskt samhälle.
  Speciellt som muslimerna själva, mer än gärna lägger sig på offeraltaret och tindrar vädjande med sina dumma ko-ögon och yrar om demokrati och mänskliga rättigheter. Hyckleri var ordet,ja.
  Lycka till!!!

 9. Bahlool 01 december 2009

  Har inte tid för din rasism, du lär dig aldrig..och du kvarhåller vid din inavlade familjs tankar, att du har rätt och alla andra har fel. Demokrati innebär att du kan ha yttrandefrihet, inte att du kan förtrycka invandrare/muslimer..hälsa din mamma från mig puss på dig sötnos ;:)

 10. R 30 augusti 2010

  Vi bor i Sverige, ett land som inte förespråkar sharialagar och har en etisk politik.
  Om ni inte gillar det kan ni åka till ett land där det är sådana lagar.
  Varken gillar eller ogillar islam, alla religioner i nutid i i-länder är ytliga enligt mig, vi KAN inte leva efter regler som är 2000 år gamla.
  Och religion är INTE jämnställt om ni tror det, läs bara haditherna.

  Ni vill att folk ska respektera er?
  Börja då med att respektera andra, såsom homosexuella.
  Jag respekterar andra även om jag kan ha inre åsikter om deras val, som vegan respekterar jag köttätare tex även om jag inte delar deras åsikter.

 11. Bahlool 30 augusti 2010

  Så alla som bor här måste hålla med dig? 😉 Konstigt då att vi har så många olika partier att välja mellan…Vad fan vet du om haditherna? REspektera homosexuella? Det är grunden för respekt? Respektera du mördare och pedofiler då ;). Nej du respekterar ingenting, för då hade du inte krävt att vi flyttar härifrån för vi inte håller med dig..

 12. GunFred 07 april 2011

  Sry om det är onödigt att skriva efter flera månader sen det senaste inlägget men jag jobbar om islamofobi i skolan just nu och hittade den här sidan av en slump och bara måste skriva. Jag håller med om att man ska ge muslimer och invandrare en chans och inte fördöma en majoritet för enskilda människors handlingar i kombination med media, rädsla och andra saker men om du på allvar ser homosexualitet som ett brott så är du knäpp som fan. Det finns inget omoraliskt i ren homosexualitet, det är bara väldigt äckligt för många och även mig. Att gemföra homosexuella med brottslingar, pedofiler och mördare är bara sjukt och visar på brist på moralisk kompass. Homosexualitet skadar varken människor eller samhälle, om det gör det så är islam, kristendom, övriga religioner och ideologier, och även ateism många gånger farligare för människor och samhälle. Om jag misstolkat tidigare kommentarer och du är inte homofob så ursäktar jag mig. Hoppas jag får svar…

 13. Bahlool 07 april 2011

  Jag bryr mig inte om du är homosexuell eller inte, jag förklarar islams syn. Jag har homosexuella vänner. Min moraliska kompass bestäms, som tur är, inte av dig eller andra, den är uppbyggd på de värderingar jag tror på. Att du inte kan ge mig några som helst logiska motargument, medan mina inlägg är enbartr byggda på fakta och logik, visar nog på att det är myter som sprids som försvarar tex homosexualitet.
  En tid sedan var jag på en pedofilsida och där körde man liknande argument som dig..att det var jag som var ”omodern” som var emot det osv. Kom med fakta min vän annars är det ju bara dina åsikter som vi diskuterar och det är obetydligt i sammanhanget.

 14. GunFred 07 april 2011

  Ska titta på sidan när jag kommer hem. Det argumentet fungerar inte för pedofiler för barn lär bara ha sex med vuxna om de inte vet bättre eller blir förgripna på. Det finns INGA logiska argument mot att två mentalt stabila vuxna av samma kön kör vad de vill med varandra, förutom att man kan bli äcklad av att se på vilket jag skulle bli, ingen skadas förutom det. Pedofiler kan ge eviga mentala ärr på barn. De ända skillnaderna mellan ett normalt straight par och ett normalt homo par är att homo paret kan inte få barn(som om det vore populations brist i världen), de äcklar folk(oj vilket brott), det är emot människans natur(den gick vi emot för längesedan).

 15. GunFred 07 april 2011

  Mina argument är byggda på fakta och logik + avsaknaden av motargument. Men du verkar inte lika homofobisk längre även om jag fortfarande inte riktigt vet vad din ställning är.

 16. Bahlool 07 april 2011

  Jag följer de lagar som finns i ett land. Jag ogillar att man har sex med djur, men sverige tillåter det i landet. Jag ogillar homosexuell sex, men det är som sagt inget som angår mig.
  Vad är barn? Vem bestämmer vad som är barn? I iran kan man rösta från 16 år, i Sverige från 18, i Danmark får man med invandrarrötter inte gifta sig om man är under 22 (de skulle höja det till 24). Så enligt dem är man barn tills dess..I vissa länder är man byxmyndig vid 14 i sverige vid 15.
  Frågan är vad är barn? Om en unge som är 15 vill ha sex med en som är 15 är det inte lika farligt som om personen har sex med någon som är 40, howcome? Nej du. Reglerna och lagarna du talar om, är specifika öfr varje land, kultur och tidsperiod.
  Logiska resonemangen är rätt enkla. Om du tror på Gud säger han det är fel och om du tror på darwin så säger han att man ska föröka sig..hur lätt är det föröka sig på naturlig väg som homosexuell?

 17. GunFred 07 april 2011

  Sex med djur går att gemföra med sex med barn och jag håller med, det borde vara olagligt för säkerhets skull. Jag har en liknande inställning till prostitution. Det som avgör om man är barn är en svår fråga som varierar på individer. Fysiskt är det ju åldern men det är främst mentaliteten som avgör om man är redo för vuxen saker. Min personliga åsikt är däremot att man höjer åldersgränsen för saker som kräver mogenhet, saker som byxmyndighet eller körkort för säkerhet. Lättare att vänta än att resa tillbaka i tiden. Imponerad förresten att du tar dig tid och svarar så snabbt, kanske jag har bra timing annars…
  Fråga: Får icke invandrar danskar gifta sig tidigare än invandrar danskar? Det låter ju löjligt, kanske läget är värre än jag trodde där…

 18. Bahlool 07 april 2011

  Läget är värre i Danmark.
  Vad det gäller förändringen av ålder, tror du människor skulle bry sig? Knappast..vi har byxmyndighet från 15 men du vet nog redan att många har sex före 15 års ålder. Eftersom det inte är straffbart. På samma sätt är det med en hemsida de gör reklam för som fixar kontakter mellan människor som vill vara hemlighetsfulla i sin otrohet..ett bejakande av allt som är ont.

 19. GunFred 07 april 2011

  Kunde inte kolla sidan, inte 18 år tills juni. Jag tror att man skulle kunna rädda unga människor från generellt dåliga handlingar om man lärde sig mer om samhället, rätt och fel men inte på ett hjärntvättande sätt. Angående otrohet så anser jag att det inte ska vara straffbart men om man har kommit överens med sin partner att man ska hålla ihop så är otrohet bland det mest omoraliska man kan göra och att uppmuntra sånt som i en sådan sida du nämnde är ännu värre.

 20. Natalie 24 januari 2013

  Hej här kommer jag och väcker tråden till liv sådär 2 år senare.
  (Det kanske är lite off topic men ändå)
  Ni talar om att jämföra homosexuella med pedofili och tidelag, och att sådana lagar är olika osv i olika länder med olika kultur, vilket är sant. Bahlool visar också på homosexualitet som att av samhällets förfall (med länken där).
  För att tala om det sistnämnda, det du länkade handlade inte om homosexualitet, utan om exhibitionism, men ja, det var ett event för homosexuella exhibitionister som jag förstod. Hur som helst. Hur kan detta vara ett förfall för samhället? Hur kan detta skada samhället? Det är ett event för folk så de kan leva ut sina fantasier, utan att någon runt omkring skadas eller berörs av det om de inte vill.
  Och dessa typer av åtrå har ju funnits i tusentals år, så det samhället du syftar på förföll nog för väldigt, väldigt längesen.

  Sen det här att jämföra homosexualitet, pedofili och tidelag, verkligen?
  Homosexualitet skadar ingen, då alla parter inblandade är med på det. Det är ömsesidigt. Däremot, pedofili är när man har en åtrå för prepubertala barn. Då prepubertala barn (oftast!!) inte är intresserade av sexuellt umgänge, blir då offer för pedofiler som inte kan tygla sig. När barn förgrips är det inte ömsesidigt.
  Tidelag kan aldrig vara ömsesidigt, om inte en ko kommer och sätter på dig då. Men ett djur kan inte uttrycka sig om vad de vill. jag tycker det är en skam för sverige att det inte finns någon lag som förbjuder detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.