Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

1,3 miljoner döda senare…

Blairs JK: Irakkriget inte lagligt – DN.se.

I dagarna är det diskussion i England, om vilken roll den före detta premiärministern Blair, spelade. Man diskuterar kriget och utfrågningen kommer ta minst 1 år är det tänkt. Hittills har över 1.3 miljoner irakier dött, de flesta offer för det semiinbördeskrig som började efter Saddams fall, men många föll offer för de bomber som USA och dess allierade, lät regna ner på civila irakier.

Jag minns när man började bomba 1991, då var jag en av få irakier, som stödde USAs invasion, jag i min enfald, trodde med fullaste allvar att USA skulle få bort Saddam .Jag var villig att låta släktingar och vänner dö, för att landet skulle slippa cancern kallad Saddam.  Släktingar dog, landet bombades, men när shiiterna revolterade, då blev Bush den äldre, rädd, han lät Saddam använda sina helikoptrar för att stoppa det shiitiska upproret. Saddam fick stanna kvar, han överlevde och kom tillbaka starkare. De som dog, dog i onödan.

Tiden gick, Saddam var kvar och nu behövde USA en ny anledning att anfall. Man hittade på myten om ett Irak, med massförstörelsevapen. Man hittade på myten om att Saddam samarbetade med Al Qaidah. In gick man, störtade Saddam den här gången, men massförstörelsevapen fanns det inga av.

Vad har Irak idag? En korrumperad regering, styrd av Washington. Man säljer ut oljan till storbolagen för underpris, pengarna går i ens egna fickor. Folk dör fortfarande av terroristers bomber, terrorister som i många fall har stöd bland representanter för de styrande. Var offren värda det här? Efter 1991 införde väst ett embargo som kostade minst 2 miljoner irakier livet, utöver det så straffade Saddam, de revolterande shiiterna med massmord och masstortyr. Var offren värda det? Som belöning fick Blair utmärkelser och man ville även ge honom jobbet som “Eupresidenten”. Folkmord, massmord, tortyr, krig, kan verkligen löna sig.

Utfrågningen kommer inte att hjälpa de döda. Den kommer inte heller straffa de skyldiga. Några personer valde att spela Gud på jorden, och starta embargon, krig och massmord, kommer de att straffas för det, knappast. Än en gång kommer västvärldens Saddams undan, än en gång kommer Bush och Blair och deras gelikar undan med sina brott. Vi ser ner på Hitler, på Stalin och på Saddam, men hur är det med de här demokraterna som anser sig tala med Gud och som säger sig veta vad han vill?

5 kommentarer

 1. Darius 29 november 2009

  Det gör ont i hjärtat att bli påmind om detta 🙁 🙁 🙁
  Du anar inte vilka tårar som faller ner för min kind då o då!

 2. Bahlool 29 november 2009

  Undrar om vi får skadestånd och en egen dag som ett visst utvalt folk från andra världskriget?
  😉

 3. Bahlool 29 november 2009

  tack aziz, ska skriva om det när jag vilat mig hahaha

 4. Niclas 01 december 2009

  Det enda som vi kan trösta oss med är att det är livet efter som är det oändliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *