Press "Enter" to skip to content

Västliga värderingar

När man tittar på den icke västliga världen, så brukar man beklaga sig över brott mot de mänskliga rättigheterna, över ofrihet och förtryck. Man hävdar i väst, att allt som inte är väst, är stater och områden som ligger långt bakom de fria och demokratiska västliga kulturerna. Man hyllar demokrati, man hyllar yttrandefrihet och man hyllar rättsstaten. Men alltför ofta ser man artiklar och reportage om omänskliga brott mot oskyldiga, mot förtryckta, mot svaga.

Här har Storbritannien försökt dölja ett av sina brott. Man har dolt, förvrängt och ljugit om fakta i undersökningen gällande det så kallade “Danny Boyslaget”.

Man kom fram till att förundersökningen inte var till för att se ifall de engelska soldaterna begick brott, men istället gjordes för att rättfärdiga arresteringen av de irakier som häktades och torterades.

Människorättsgrupper har lagt fram bevis för att man torterade och skändade irakierna. Tortyren innebar att man sköt från nära håll mot de fångade, man tog ut deras ögon och man stack dem med knivar. Vad är det för moral dessa personer för med när de kan vara så här omänskliga?

Man gjorde en undersökning i mars 2005 och handlade om skottlossning mellan engelska soldater och motståndsmän. Skottlossningen skedde 2004. Nästa dag fann man skändade kroppar tillhörande 20 tal irakier. Dessa irakier hade tillfångatagits och först till ett fångläger, men istället hittades de mördade. För liknande brott blev folk dömda till döden efter andra världskriget. Varför döljer man och försöker man tysta ner dessa brott? Varför inte gå ut och stå för de värden man säger sig representera?

viaLikely cover-up in UK military torture probe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *