Press "Enter" to skip to content

Cancern sprider sig…

Judar i södra Jerusalem vägrar att kallas bosättare – DN.se.

Jag brukar se Israels ockupation som en slags cancer, en cancer som blir större, tar mera av vävnaden och som till slut dödar hela kroppen. Den israeliska cancern kommer ta mera mark, äta fler hus, fördriva fler människor, förinta mera av den arabiska muslimskt/kristna kulturen. Tittar man på Israels politik, så ser man att man inte har något motmedel, mera land tas över och ingen vågar stå emot.

Obama, den store lögnaren, satte ner foten en tid sedan och menade att Israel inte får bygga ut fler bosättningar. Israelerna kände sig förnärmade och det blev ”kallt” mellan USA och Israel. Visst fram tills påtryckningar på Obama fick honom att strunta fullständigt i palestiniernas rätt att finnas kvar på den mark de bebott i tusentals år…

Israel lärde sig läxan, man byggde ut på nytt, man ökade antalet bosättningar och nu ska man ha 900 lägenheter till. Vad kommer hända? Omvärlden kommer mumla, sen kommer man att acceptera Israels förklaringar. För i kampen mot cancer, måste man ha viljan att bekämpa den, man  måste sätta ner foten och säga den ska stoppas. På samma sätt gäller det Israels ockupation och förtryck, Israels bosättningspolitik och dess försök att fördriva palestinierna. Det gäller för oss i väst att sätta stopp för det men finns viljan? Knappast. Vi vill inte få slut på cancern, vi föredrar att dessa flyktingar flyr sina hem, vi föredrar att terrorn ökar för att folk känner hopplöshet och vi föredrar att Israel kommer undan med sina brott.

När en person blir fördriven och till slut tar lagen i egna händer och slår tillbaka mot israelerna, kommer vi inte se de bakomliggande orsakerna utan vi kommer skylla religionen för hans beteende, eller hans ”kultur”…

Rätt är rätt och fel är fel..Israels politik är fel. Västs tystnad är fel. Kampen mot ockupationen är rätt…

3 Comments

 1. Darius
  Darius 22 november 2009

  :@ äckliga parasiter dem är!

 2. Amer Al-bayya
  Amer Al-bayya 23 november 2009

  FN.. FN ..FN..är sömntableter för araber…Israel ockuperar och bygga bosättningar i Palestina och kasta ut palestinierna från deras hus och mark och där borta sitter araber och väntar på FN..

  Kriget mot Irak var ren terror framför FN..USA har förstört IRAK …FN är bara tyst..

  Europa har demokrati som sömntableter..Folket gör ingenting..Dt blir bara -terroristerna- kvar som ska befria Palestina….Är de terrorister på riktigt?? Vad är USA och Israel för nåt då??..Terror är Israel+ USA= FN är maktlöst..

 3. Bahlool
  Bahlool 23 november 2009

  Det är ju segraren som bestämmer vilka regler vi ska följa och efterleva
  Segraren är USA och Israel..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *