Press "Enter" to skip to content

Terrorister går fria

Nedlagt åtal efter dödsskjutning – DN.se.

Om några personer skjuter urskiljningslöst i ett område fyllt med civila, och om dessa civila mister livet, vad är det för benämning på denna händelse om inte terrorbrott eller terrorism? Man har beväpnade personer som mördar oskyldiga. Detta skedde i New York, där 3000 människor mördades och det skedde i London där 56 mördades och det skedde i Spanien där mördades runt 200. Allt det här är terrorism. Alla som deltog eller antas ha deltagit blev straffade eller dödade. Vissa av de är på fri fot och de jagas än, om man vet vilka dessa personer är.

Fallet med terroristerna som sköt ihjäl 14 civila irakier är dock annorlunda. Här var det amerikaner, tillhörande terrororganisationen Black Water, som sköt ihjäl dem. Åklagaren krävde inget “hårdaste straff” för detta brott. Åklagaren gjorde det ologiska, han la ner åtalet. De fem anklagade är amerikaner och, de är inte muslimer.

När man tittar på terrorbrotten, så märker man att ifall du jobbar för den amerikanska staten, då är du oskyldig, spelar ingen roll vad du gör. På samma sätt handlar det om de judar som begår illdåd i det ockuperade Palestina, de är oskyldiga, för offren är muslimer. Black Water, används av den amerikanska armén för att slåss åt dem, då de inte hittar tillräckligt med idioter att delta i USAs aggressionskrig. Så man hyr Black Waters tjänster, varför går de fria när de terroriserar folk, när de mördar folk, när de sårar folk? Varför lade man ner åtalet? Vad skulle man göra ifall man lade ner åtalet mot Osama bin Ladin?

Går jag nu ut ur huset och mördar 14 civila, så kan jag verkligen räkna med att jag hamnar på Guantanamo, varför kan jag inte kräva samma rättvisa i fallet med de många irakier som dött för USAs legosoldaters kulor?

One Comment

  1. MammaMarie
    MammaMarie 21 november 2009

    Ja det kan man fråga sig ängsligt… rättvisan i världen idag är selektiv o rasistisk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *