Press "Enter" to skip to content

Diskussionen om ett moskébygge i HBG

I dagarna rasar en diskussion om föreningen Ahl el Sunnahs planer på att bygga ett muslimskt kulturcenter i Helsingborgsområdet. Både Helsingborgsdagblad och Lokaltidningen diskuterar ämnet. SD, som vanligt, tar strid i frågan. Man har skapat grupper på facebook, för och emot moskébygget i Helsingborg.

Frågan om moskébyggen och om slöjan är nog de två viktigaste frågorna när det gäller att stå upp emot islam. Låt oss titta på moskébygget ur en lite mera rationell synvinkel:

Vad är problemet med moskéer? Det är byggnader, som kyrkor och synagoger. Det är inget tvång att besöka dem. Tittar man på olika byggnadsstilar i Sverige, så ser man att vi har lite olika och udda byggnadsformer. Vi har turning torso i Malmö, som är en sned byggnad. Vi har en glob i Stockholm, varför är just en moské ett problem?

Vi lever i ett land där bara några få procent är troende kristna. Kristendomen är på tillbakagång, vad spelar det då för roll ifall det finns en liten minoritet som vill ha en kyrka eller en moské? Är man inte kristen då ska det ju kännas lika hemskt för personen ifråga ifall det byggs en moské eller en annan byggnad, varför är det enbart i fallet med moskér man blir rädd och skraj? Vad angår det majoriteten ifall en kyrka, synagoga eller moské byggs?

Det känns som om folk gör en stor grej av en liten sak. Så vi måste fråga oss, varför störs vissa av en byggnad? Vad representerar den? Enligt schweizerna så representerar minareterna “missiler”

minaretban2Finns det verkligen något som helst logiskt argument emot rätten att bygga en moské?

Emot:

SD menar att böneutrop och minareter är en fara. Enligt svensk lag så får inte böneutropet höras utanför själva byggnaden. Det finns ett antal moskér i Sverige, hur ofta har vi hört talas om böneutrop i landet? Minareter? Det är inte överallt man har sådana och om de byggs så spelar det väl ingen roll om de är runda eller spetsiga byggnader?

Enligt dem så stör dessa moskér integrationen. Frågan är då, spelar det någon roll för denna felaktiga tes ifall byggnaden byggs som en moské eller om de bedjande befinner sig i en källare? Folk kommer ändå gå be de kommer fortsätta tro på Allah. Problemet är nog som med slöjan, det är för synligt. Vi vet de finns men vi vill inte att de ska synas.

För:

Religionsfriheten. Rätten att bygga vad man vill och hur man vill. Friheten att leva som man vill leva. Stör en byggnad oss? Jag har sett många fina byggnader och fula byggnader, det spelar väl ingen roll hur de ser ut? Ingen tvingar mig att besöka dem eller att titta på dem.

Vi lever inte i diktaturer. Vi måste acceptera att vissa inte vill klä sig som vi gör eller vill tro på det vi tror på. Det är det som utgör den perfekta demokratin.

SD tar strid mot mosképlaner som inte finns – hd.se.

2 Comments

 1. JD
  JD 02 november 2020

  Det ska absolut inte byggas någon moské i Helsingborg.
  Islam kan aldrig accepteras i Sverige.
  En aggressiv religion med föråldrade traditioner som utmärker sig i hot, våld, mord och kvinnoförnedring.
  Detta strider mot demokratiska värderingar i Sverige och Västvärlden.

 2. Bahlool
  Bahlool 06 november 2020

  Ja demokratiska värderingar, där Sverige, med USA som ledare och ett 30 tal andra, började illegala krig mot Irak, och vidhöll ett embargo, som tog död på över 550 000 irakiska barn…En sådan demokrati är fredlig och god..men bara i dina tankar och bara i din värld. Okunnighet är din sjukdom och inget kommer hjälpa dig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *