Press "Enter" to skip to content

Ett konvertitupprop

Bism Allah al Ra7man al ra7im

Som muslim har man ett rätt stort ansvar, man går en rätt svår väg. Man förföljs i muslimska länder eller så förtrycks man där, och här i väst är det bättre, men här ses man som en terrorist eller en person som man måste undvika och få bort från den “hjärntvättning” som islam ju är. Därför är det förunderligt att vissa personer ändå väljer att konvertera. Man väljer ändå denna tunga väg.

Jag vill gärna publicera ett antal av dessa berättelser och hoppas att det finns folk där ute som vågar stå för sitt val genom att skriva ner lite om hur de kom i kontakt med islam, varför de konverterade och vad deras omgivning tyckt och tänker om saken. Om det går vägen och om det blir några pengar så vill jag gärna ta mig rätten att skicka dem till behövande.

Jag vet jag har några revertiter/konvertiter som läser min blogg. Jag vet jag har bett några av er om detta här förut men nu ska jag ha detta som länk och hoppas att ni känner är manade att berätta er historia. Hoppas att ni vill hjälpa andra människor också genom att göra er röst hörd.

För mig som person spelar det stor roll om ni är troende men inte för detta uppsåt. Jag bryr mig inte om ni har slöja på er eller ej, om ni är shia eller sunni, om ni är sufi eller salafi. Vad jag vill få tag i är personers livshistoria som själva kallar sig muslimer.

Vad som kan tänkas skrivas om:

1. A 4 sida som berättar om vägen tills ni hittade islam.

2. Varför ni valde just islam, vad omgivningen tyckte och tänkte. Är ni religiösa? Mindre religiösa?

3. Om det finns möjlighet att få tag i någon berättelse av släktingar och vänner? Vad tyckte de om islam förut, vad tycker de om det nu? Har deras syn förändrats? Har ert val fått folk att bil mera positiva eller negativa?

4. Kanske någon anekdot om hur det kändes att kalla sig muslim och i ert möte med andra muslimer och ickemuslimer?

5. Hur har religionen inverkat på era liv? På er vardag? På era bekantas vardag och liv?

Jag kan nås på bahlool20@hotmail.com och emotser era berättelser. Blir det några pengar över går allting till behövande muslimer och vi vet nog alla att det finns det gott om.

16 Comments

 1. Iris
  Iris 18 november 2009

  Japp, jag är på! Var/hur skickar jag?

  MVH // iris

 2. camol
  camol 19 november 2009

  Salam Aleikom
  ska skriva ihop lite och maila dig sen!

 3. Daorsa
  Daorsa 20 november 2009

  Nej du…jag lever fortfarande….hur mår du min vän?
  har glömt lösenordet till min blogg så jag försöker lösa det….Hoppas allt är bra med dig…Kram

 4. Bahlool
  Bahlool 20 november 2009

  kan inte klaga 🙂 tror finns funktion där du kan be dem skicka dig ditt lösenord.
  trodde du hade dött eller gift dig eller så

 5. Daorsa
  Daorsa 20 november 2009

  Noooo….still alive & still singel..::)
  själv då???

 6. Bahlool
  Bahlool 20 november 2009

  halv död haha fortfarande samma jobb? du börjar bli gammal importera baba
  skaffa en massa albanbarn som ränner runt med flaggann tatuerat på bröstet lol

 7. Daorsa
  Daorsa 20 november 2009

  hahaha du är sjuk…adda mig på msn jaooooo

 8. Bahlool
  Bahlool 20 november 2009

  varför? har du inga andra vänner eller?
  du vet jag kommer blocka och ta bort dig min favorit svikare 😉

 9. Daorsa
  Daorsa 20 november 2009

  De värmer & se att du inte förändrats så mycket….men det har jag din tönt!!! hahaha skojar bara, ärligt så är jag inte inne på msn så ofta. men jag ville snacka lite & höra va du haft för dig….om Divan vill dvs…;)

 10. Bahlool
  Bahlool 20 november 2009

  addade dig 😛

 11. Daorsa
  Daorsa 20 november 2009

  e du offline eller???

 12. Bahlool
  Bahlool 20 november 2009

  alltid 😛

 13. S
  S 20 november 2009

  mäh, min konvertit story blev publicerad i hd ett år efter jag konverterat, eller nåt sånt…. kolla upp det så slipper jag skriva ned :P:P:P:P

 14. Bahlool
  Bahlool 20 november 2009

  Tyst de har copyright ju..mes !! SKRIV DET NU!

 15. cecilia
  cecilia 28 november 2009

  salam aleikum!

  du har redan min historia! du fick den för ett tag sedan men om den är borta kan jag skicka den igen 🙂
  jag ska säga till henne att maila dig då 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *