Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Give me liberty or give me death?

Israel hotar att bryta Osloavtalet – DN.se.

I historien har man ofta hört talas om vissa personer som gjort sig ett namn för att de kämpade mot förtryck och för frihet. De valde döden före ett liv under förtryck. I fallet med Palestina, så har man inte riktigt bestämt sig för vad man ska göra. Ska man kämpa mot den ockupationsmakt som enligt folkrätten förtrycker och förvägrar palestinierna sina mänskliga rättigheter? Ska man uthärda den lott man dragit, och fortsätta vegetera i ett tillstånd, som inte kan anses vara något annat än apartheid i Israel och ett fängelse i de ockuperade områdena.

Under Gazamassakern, så såg vi att några få kämpade emot Israel, dessa led, deras släktingar led, deras grannar led och de lider än idag. Än idag finns det ett embargo mot palestinierna, som inte tillåter dem att bygga upp sina hus igen.

När Kosovo utropade en egen stat, så var hela världen bakom dem, ”ockupanterna”, serberna, hade ingen talan. FN och hela världssamfundet stod bakom dem. Nu, när palestinierna försöker göra samma sak, utropa en egen stat, då blir det ett ramaskri i Tel Aviv. Man menar att ifall palestinierna tar sig den rätten, så kommer man att bryta Osloavtalet, ett avtal som gett palestinierna skattepengar, som är deras, betalade av palestinier.

De fega och USA avlönade palestinska ledarna kommer göra som de alltid gjort, förhandla, tala, hota och sen går de tillbaka till sina lyxfyllda hus. De kommer sitta där, äta där och de kommer behandlas som politiker och som ledare, men i verkligheten är de förrädare. Palestinas erkännande är inte upp till Israel, lika lite som Kosovos var upp till Serbiens. Amerikanerna utropade en egen stat, England godkände inte det, men kravet var enkelt, ge oss frihet eller ge oss döden. Man vann friheten. Varför är det enbart ett problem när palestinierna kräver sina rättigheter? Varför är det bara palestinierna som inte får välja sin framtid?

Ett problem som månag inte verkar ha förstått, skulle bli löst, frågan om de många miljoner flyktingar. De skulle få ha någonstans att åka hem till.

7 kommentarer

 1. RZA 17 november 2009

  Grunden till västvärldens makt ligger i dess militära överlägsenhet. Demokrati och frihet är bara en front bild för bakom fasaden lurar de med militära tillgripenheter. Se bara fallet med Irans kärnkraftsprogram. Det verkar vara bara länder som de själva godkänt som får använda sig av det. De vill att IAEA tar reda på alla Irans anläggningar och program så att hela världen får veta om det, medans deras egna program är strikt hemliga. Lyssnar inte iran på att endast västvärlden får ha kränprogram och även kärnvapen så kan det gå illa. Enda lösningen är att mellan-östern länderna först beväpnar sig till tänderna, och det helst genom egna fabriker och teknologier (vilket väldigt få har) och sedan kommer till förhandlingsbordet. Samma gäller palestinierna. De lägger sitt hopp på att USA ska lösa deras konflikt. Det är som herden som ropar på vargen för att rädda sina får från räven.

 2. Bahlool 17 november 2009

  rätt analys RZA det r ju därför Iran inte lyder dem ;:P

 3. RZA 17 november 2009

  Jag hoppas Iran har några ess i ärmen, för en full konfrontation kommer att vara ödesdigert för landet. Hörde att Ryssland nu backar från att leverera de eftertraktade s-300 robotförsvar som de har lovat. Iran har få vänner, och många fiender….pga sin olydnad. Ett högt pris som inte är värd att betala som jag tidigare skrivit.

 4. Bahlool 17 november 2009

  Japp de där S-300 är otroliga jag läste om dem en tid sedan..de hade skrämt iväg sionisterna…

 5. Darius 18 november 2009

  Ett par skulle på en riktigt flott maskeradbal. Hustrun som plötsligt fick huvudvärk bad mannen att gå själv. Han protesterade men hustrun sa efter hon tagit ett par tabletter att hon skulle gå till sängs och han behövde inte stanna hemma. Så han tog sin kostym och åkte iväg.

  Efter en timme vaknade hustrun, huvudvärken var borta, och eftersom det var tidigt på kvällen så bestämde hon sig för att byta om och åka till festen. Hennes man visste inte hur hennes kostym såg ut så hon tänkte att hon skulle spionera på sin man och se hur han beter sig när hon inte är med honom. Hon kom till balen och och efter ett par minuter såg hon sin man på dansgolvet. Han dansade med en ”brutta”, flörtade, klämde lite här och lite där…

  Hustrun, som är en väldigt attraktiv kvinna, började flörta och sakta men säkert förföra honom, han lämnade ”bruttan” på dansgolvet genast och tog upp initiativet med denna nya sexbomb. Hustrun lät honom göra som han ville, han var ju trots allt hennes man, så efter ett par drinkar och inte ett ord sagt så hamnade dom i baksätet på hans bil, hade sex och efteråt återgick till partyt.

  Precis innan midnatt då det var dags att ta av maskerna smet hustrun ut, åkte hem och gick till sängs, och undrade vilken ursäkt mannen skulle ge för sitt förskräckliga beteende. Hon satt i sängen och läste när han kom in, så hon frågade om han hade haft trevligt? ”Du vet hur det är, det är inte så kul när du inte är med.” Hon frågade ”Dansade du mycket?” ”Nej” svarade han ”inte en enda gång, när jag kom dit så träffade jag Johan, Peter och de andra killarna, så vi gick in i ett annat rum och spelade poker hela kvällen.” ”Du måste ha sett riktigt löjlig ut, sitta och spela poker hela kvällen i den där kostymen?” sa hon väldigt sarkastiskt. ”Nej inte alls, jag gav kostymen till din farsa och han hade tydligen en riktigt höjdarkväll.”

 6. Darius 18 november 2009

  AHHAHAhaha jag säger bara lycka till anfalla iran nu 🙂

 7. Bahlool 18 november 2009

  hahahaha vad sjuk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.