Press "Enter" to skip to content

Illan Pappe stoppad

מגזין הכיבושOccupation Magazine.

“Min far var en tysk jude och och på 1930 talet så tystades han på liknande sätt av nazisterna i Tyskland.” Så började ett brev som Illan Pappe skrev till Münchens borgmästare, efter att de styrande i staden stoppat Illan Pappe från att närvara vid ett möte om Israel och ockupationen.

Professorn stoppades eftersom vissa judiska intressen i Tyskland skrämde upp de styrande om problem, bråk och konfrontationer. Illan undrar varför man skräms av hans ord? Inte ens i Israel stoppade man honom på det här absurda sättet.

Mest känd är Illan pappe för en bok som visar den brutalitet och det agenda sionisterna hade när de fördrev palestinierna i början av 40-talet. All kritik av Israel ses som farlig. All opposition mot staten Israels agenda ses som antisemitism.

Är det inte antisemitism när man förvägrar en jude från att tala för att han är judisk professor? Vad har demokratin Tyskland att frukta? Vart är alla demokrater nu, som brukar tala om yttrandefrihet när det gäller att håna och häckla Profeten Muhammed?

One Comment

  1. MammaMarie
    MammaMarie 15 november 2009

    Ja det kan man fråga sig…var är dom? Hans bok om Naqba (Den Etniska Rensningen av Palestina)är otroligt bra och bör läsas av alla och envar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *