Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

God hates Sweden

Ni minns väl Pastor Åke Green och ni minns kanske att en viss konstig präst i USA, en viss Pastor Phelps, hade fördömt Sverige och menat att eftersom man bekämpade Åke Green, så var Sverige fördömt. Idag såg jag på ett av mina favoritprogram. Louis Theroux, en reporter för BBC åker runt till världens alla hörn och berättar om olika ämnen, sist skrev jag om onda människor i Sydafrika, idag var Louis på besök hos denna fanatiska kyrka på runt 80 personer.

Kyrkan drivs av ett stort böghat och fientlighet mot homosexualitet. De åker landet runt och betalar runt 200 000 US-dollar bara för att kunna demonstrera på någon soldats begravning och håna honom för att han stred för USA, landet som Gud hatar. De går med skyltarna till olika evenemang, enligt wikipedia så går de ibland till 50 olika manifestationer i veckan!

Phelps stödde Saddams styre och fick även tillåtelse att predika i Irak under en vecka. Hans tro verkar vara att alla som inte tillhör hans kyrka, ska till helvetet.

Uppgifter om dagens program:

Brittisk dokumentär från 2007. Den prisbelönte journalisten Louis Theroux reser till USA för att möta dem som kallas ”Amerikas mest hatade familj”. Familjen Phelps, som består av 71 medlemmar, har bildat en egen kyrka i den rika förorten Topeka i Kansas. De missionerar genom att demonstrera, bland annat på soldaters begravningar, med plakat och slagord som ”Tack Gud för döda soldater” och ”Bögar dör – Gud skrattar”. De anser att de gör världen en tjänst genom att berätta att man hamnar i helvetet om man inte följer Guds ord. Louis Theroux får under sin tid hos familjen erfara den märkliga dynamik som familjen besitter och lär känna människorna bakom budskapen och slagorden. Från 10/11

The Signs of the Time

God hates America

Delar av dokumentären

En kommentar

  1. Ahlam Hammoud 14 november 2009

    Vilket sammanträffande haha 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.