Press "Enter" to skip to content

Existens

Irshad Manji är en kanadensisk författare, som idag var med på Existens. Damen går västvärldens ärenden när hon försöker ifrågasätta Koranen och den tolkning av islam som stödjs av shias som sunnis. Hon stöds av nyliberaler och främlingsfientliga grupper, och i sig är detta inget problem, men problemet uppstår när hon tror hon kan förändra islam utan att ha den kunskap och det fundament, hon så nödvändigtvis behöver.

Existens belyser att hon har stöd, av ateister och av islam fientliga krafter, bara det är ett bevis för att Manji går fientliga krafters ärenden. När hon då sprider sin version av islam, så gör hon precis det Profeten Muhammed sa, att muslimerna kommer splittras i många olika grupper. Hon menar att problemet inte ligger hos muslimerna, utan i själva religionen islam, samma budskap hör man av islamofober som aldrig öppnat Koranen, aldrig satt sig in i hadithkunskaperna och som från början börjar sitt sökande med att vara negativa mot islam.

Hur kan en feminist, en lesbisk kvinna, okunnig om islam, tolka islam som hon behagar? För att förstå varför hon är ute och cyklar, måste man förstå islam och islam är rätt klar, har du kunskap tala, har du inte, så håll tyst. På samma sätt som vi lyssnar på lärare, vi lyssnar på vetenskapsmän och experter. Ska jag fråga en bilmekaniker om medicinska ämnen? Ska jag låta en student operera mig? Själva tanken på att alla idioter har rätten att yttra sig om allting, även saker de inte är kunniga i, är så befängd att det måste gå hem, hos ickemuslimer.

Hon är inte ett dugg bättre än Osama bin Ladin och andra psykopater, som tar sig rätten att tolka religionen, utan de av religionen uppsatta gränserna och preferenserna. Tyvärr har jag sett många konvertiter som lyssnat och uppskattat henne, att vilseleda är hennes jobb och hon har lyckats.

Jag fruktar inte dem som talar sanning, de som vet bättre, jag fruktar de som ljuger, de som sprider okunskap. Vi lever i en värld där du kan ljuga, och komma undan med det. Jämför det med islam, där du ses som en paria för att du ljugit, för att du bedragit eller för att du lurats. Det blir en kamp mellan ”kulturerna”, när man lever i en västlig värld där vilken idiot som helst, kan yttra sig hur som helst och ändå lura massor med folk.

Jag säger som min gren, shiaislam, säger: Vissa frågor är alltid där för tolkning och omtolkningar och vissa frågor inom islam är inte omtolkningsbara. Kan det vara lättare än så? Tungan är farlig:

H.Ali a.s : A man is hidden beneath his own tounge.

H.Ali a.s : A sweet tongue begets many friends

1.The Holy Prophet [s] said: ”Among all things, the tongue deserves to be prisoned longer than anything else.” (Because most of our sins are committed by it, such as backbiting, telling lies, defaming, mocking, insulting, etc.)
Bihar-uI-Anwar vol. 71, p. 277

2.Imam Amir-ul-Mu’mineen Ali [a] said: ”Do contemplate before speaking so that you may guard yourself from (committing) errs.”
Ghurar-uI-Hikam, p. 228(g08012007)(w18062007)

3.The Holy Prophet [s] said: ”The destruction of man lies in three (things): his stomach, his lusts, and his tongue.”
Waqayi’-ul-’Ayyam, p. 297(19012007)

4.Imam Baqir, the fifth Imam, [a] said: ”No one is safe from sins unless the one controls his/her tongue.”
Bihar-ul-Anwar, vol. 78, p. 178(26022007)

5.The Holy Prophet [s] said: ”Affliction caused by the tongue is worse than (that caused by) the strike of the blade of a sword.”
Bihar-ul-Anwar, vol. 71, p. 286(03042007)

28 Comments

 1. aisha
  aisha 12 november 2009

  Synd bara att hon publiceras i 30 länder och har flera universitets examen medan du driver en liten blogg……
  Det är muslimska feminister som är islams framtid inte folk framför datorer i förorterna…..

 2. Bahlool
  Bahlool 12 november 2009

  Ja det är feminister utan kunskap och som är homosexuella som är islams framtid..suck..

 3. aisha
  aisha 12 november 2009

  men vad har hennes läggning med den sanna islam att göra? det finns människor som är homosexuella som tror på allah….förtjänar de inte allahs kärlek?

 4. Bahlool
  Bahlool 12 november 2009

  Nope gör de inte. Hade du varit muslim och hade du läst Koranen så hade du förstått. Allah förklarar klart och tydligt att homosexualitet är ett brott mot honom. Allah säger gång på gång i Koranen att han inte älskar eller tycker om brottslingar, har du begått ett brott såsom Lots folk, så bryter du mot Allah och att tro att Allah skulle älska dig då är så dumt att det är skrattretande.
  De får gärna tro på Allah, de får poäng för det men samtidigt kommer de få många många minuspoäng för sina synder.

 5. aisha
  aisha 12 november 2009

  Men vad spelar poäng och minuspoäng för roll? Är den sanna islam att tro på något och förkasta andra, eller att vara en bra människa och acceptera de för dem de är? Jag vet att ibland kan det vara svårt att vara invandrarman i Sverige och man känner sig ensam men det finns andra vägar att fylla tillvaron med. Kärlek och respekt för ALLA människor. Det är en stor grupp muslimska feminister i världen nu och de är trötta på att DERAS barn förkastas pga kön eller sexualitet. Mödrarna kommer till slut erövra.

  /Aisha, Zahra o Khadighe

 6. Bahlool
  Bahlool 12 november 2009

  Japp klart du har kärlek och respekt för mördare, våldtäktsmän, pedofiler..ja klart du har kärlek och respekt för svindlare och lurendrejare 😉
  Kom igen nu, du vet inte ens vem Aisha Zahra eller Khadija var eller är..Sann islam är rätt klar, du får gärna tro att du eller andra av din sort erövrar världen, men vi vet vilka som håller på att erövra världen och det är knappast feministerna lol..gick ju bra för FI i Sverige 😉

 7. aisha
  aisha 12 november 2009

  Jag skulle ha skrivit så klart förutom brottslingar(med det menar jag inte homosexuella)Men jag trodde att det va underförstått
  Men du tar det tillfället i akt att kasta paj….det är lite synd för om du vågade gå utanför din lilla fyrkantiga ruta och möta dina medsystrars riktiga krav på förändring så skulle vi bli en stor grupp….för sanningen är den att det är SD som växer snabbast i Sverige.

  Jag vet vad islam är, jag har bott under islams regler längre än du gjort.

 8. Bahlool
  Bahlool 12 november 2009

  Det är ju det här det handlar om, Allah ser homosexualitet som ett brott. Det behöver du inte vara hjärnforskare för att förstå. Så jag har att välja mellan dig och lesbiska irshad eller Allahs Koran och hans Profet..hmm svårt val 😉
  1 du vet inte hur gammal jag är, du vet inte vart jag bott eller vem jag är, ändå gör du antaganden..det säger mycket om dig.
  2. mina medsystrar är de som följer islam och dess regler, inte dem som försöker förvränga och bekämpa islam.
  3. Jag behöver ingen stor grupp, stora grupper brukar inte alltid ha rätt..

 9. aisha
  aisha 13 november 2009

  Det är ingen som försöker bekämpa islam, man försöker göra det tillåten för en mor att älska sitt barn även om han/hon är homosexuell….inte som man gör i Iran att hänga dessa stackare. En moders kärlek är störst och det vet allah!
  Vad du inte förstå är att framtiden knackar på dörren men pizzabagare med förvrängd syn på världen får inte del av den för de är så självupptagna i all sitt hat.

 10. Bahlool
  Bahlool 13 november 2009

  Nope är det inte. Du verkar vara en rätt enkelspårig människa. Allah kommer för dig och för mig och före mödrar. Hat? LOOOOl..jag vet vem du är..så varför spelar du att du är muslim? Suck..menar du att jag ska skämmas för att jag jobbar som pizzabagare? Lol…och förvrängd enligt vem? Dig? Så det är din måttstock jag ska bry mig om? Du är inte ens muslim och så försöker du tala om Allah?
  Jag hatar nog bara orättvisor och förtryck och om det är självupptaget så visst…

 11. Bahlool
  Bahlool 13 november 2009

  Nope är det inte. Du verkar vara en rätt enkelspårig människa. Allah kommer för dig och för mig och före mödrar. Hat? LOOOOl..jag vet vem du är..så varför spelar du att du är muslim? Suck..menar du att jag ska skämmas för att jag jobbar som pizzabagare? Lol…och förvrängd enligt vem? Dig? Så det är din måttstock jag ska bry mig om? Du är inte ens muslim och så försöker du tala om Allah?
  Jag hatar nog bara orättvisor och förtryck och om det är självupptaget så visst…

 12. Jasmin
  Jasmin 13 november 2009

  -” Synd bara att hon publiceras i 30 länder och har flera universitets examen medan du driver en liten blogg……
  Det är muslimska feminister som är islams framtid inte folk framför datorer i förorterna…”

  WoOoW!!
  Feminister… Vad är det du egentligen syftar på med detta begrepp Aisha? Jämlikhet? Vi är alla jämlika enlig Allah men har olika roller i livet och därmed kommer våra olika individuella behov samt förutsättningar. Så att envisas med att kvinnor och män har lika villkor för överlevnad och sånt trams håller inte länge 🙂 Kvinnor kan och mår inte heller bra av att funka fysiskt eller psykiskt som männen, för vi har vårt unika ”mentala system” som funkar alldeles utmärkt allt annat är emot vår natur.

  Allah älskar alla människor tills de väljer att gå emot hans sanna väg. Så är det!
  Lite märkligt att du talar om islam när du väljer att tro på något och förkasta något annat. KAn du inte stå upp för din sanna åsikt är det patetiskt tänkt. Om homosexualitet vet jag att islam har varit mycket tydlig att förkasta i koranen.Vi hyser respekt och kärlek till ”Alla” människor tills de blir mördare, rånare, pedofiler m.m.

  Ingen förbjuder en kvinna att älska sitt barn, sen är det synd om en del blir ihop med sk ”män” som misshandlar, dödar, eller kontrollerar dessa kvinnors liv. Livet har aldrig varit en dans på rosor om någon nu har utmålat den så för dig, finns alltid idioter där ute som felar trots sina ”examen intyg”. Att inneha ett examen är ingen garanti för sunt förnuft eller för inre klokhet…
  Massmedia älskar allt som pekar ut islam som ett hot mot mänskligheten, så har det varit och kommmer att vara. Det gäller att själv forska efter sanningen och de bevis som följer.

  som jag alltid brukar säga.. Det är inte personen i fråga jag blir arg över, utan själva ideerna och handlingar som personen utför.

 13. Henrik C
  Henrik C 13 november 2009

  Islam och inte alla muslimer fungerar inte i dagens Sverige. Ni muslimer som inte kan assimilera er till det nya landet förstör bara för alla andra muslimer. Ni borde vara kvar i krigsområdena och… dö.
  När jag hör om en bomb på nyheterna så tänker jag – Jaha… muslimer. Det är bara muslimernas fel. Ingen annans. Ni måste börja ta ansvar. Annars blir ni aldrig män.

 14. Henrik C
  Henrik C 13 november 2009

  För övrigt tycker jag Bahlool låter som bunghole.

 15. Charlotta
  Charlotta 13 november 2009

  Jag bara undrar? Är det för dig oförenligt att vara feminist, lesbisk och muslim???? Äntligen en modern kvinna som slipper/väljer bort att dölja sig bakom en slöja och vågar framföra åsikten om att islam måste kunna få förändras, precis som andra religioner gjort. Hur kan det vara så kontroversiellt? Det är tydligen det då hon tom utsatts för dödshot. Nej, fram för tolerans och yttrandefrihet både inom religionen och utanför densamma!

 16. Bahlool
  Bahlool 13 november 2009

  Charlotte problemet är inte att hon är feminist, problemet är inte heller att hon är muslim eller säger sig vara muslim, problemet är att hon är lesbisk när Koranen är hur klar som helst på den punkten.
  Har redan förklarat att islam och Koranen säger att homosexualitet är ett brott mot Allah. Du får gärna visa tolerans mot brottslingar, men en muslim ska inte göra det. Ser inte dig eller andra gå ut och vilja visa tolerans för pedofiler och våldtäktsmän som blir dödshotade 😉

 17. Bahlool
  Bahlool 13 november 2009

  Henrik Så du ska ta ansvar för att svenska soldater mördar i Afghanistan? Ska du ta ansvar för att USA mördar i Paksitan? Om inte, varför ska jag då ta ansvar för vad andra gör? Är det verkligen så illa ställt med din hjärnverksamhet, att du inte förstår enkel logik?

 18. Charlotta
  Charlotta 13 november 2009

  Vad tröttsamt! Kristendomen fördömer också den homosexualitet, men utveckling går framåt. Och vad har brottslingar och pedofiler med homosexuella att göra? Du visar ju bara att Manji har rätt. Det är muslimerna som måste förändra islam….religion är inte ngt statiskt, den anpassar sig efter tid och rum. Om gud hade velat att världen skulle vara oföränderlig hade vi inte varit på den plats vi nu är.

 19. aisha
  aisha 13 november 2009

  Bahlool jag är inte här för att bråka i evegheter på en blogg, jag ställde dig en fråga:
  det finns människor som är homosexuella som tror på allah….förtjänar de inte allahs kärlek? Utan EGEN reflektion sa du nej för att det står så i Koranen.
  Din vän Jasmin kontrar:
  Att inneha ett examen är ingen garanti för sunt förnuft eller för inre klokhet……Nej men att studera ger dig olika infallsvinklar. du studerar olika saker och du förhåller dig kritisk till det…..du får en inre reflektion i alla texter du läser…..skulle du säga att det finns något sånt i islam som det ser ut nu? Kan en 5årig bestämma sjäv om hon tror på budskapet att homosexualitet är ett brott?
  På din Moi sida skriver du bahlool att du levt 7 år i FREDENS stad Bagdad.Det va den freden som tvingade din familj till sverige….ni kunde ha valt iran…ett av världens största shialänder men ni valde Sverige.
  1.Jag har levt längre än dig i ett muslimsk land
  2. Om jag åkte tillbaka dit och ville starta upp olika icke muslimska föreningar skulle jag bli förföljd…..men många muslimer i Sverige vill ha Sharialagar i svensk lagstadga……..ser du ironin? Att UTTNYTTJA demokrati?

  Bahlool…Jag är inte roger… Jag är en invandrarkvinna som också sett rasism från svenskar men jag har även sett bra saker från svenskar.
  Jag har sett muslimska tjejer utveckla sin rationella tänkande och ha en fin tolkning av islam samtidigt. Men under mina år har jag också sett vänner rymma för att de inte vill gifta sig eller ta på sig slöja efter skolan innan de går hem.
  Sanningen är den att Islam är inte längre svart eller vitt. Och islamister har inte tolkningsföreträde. Det är kanske surt att så många kvinnor på en gång har fått nog av en patriarkal tolkning.
  Jasmin: livet har ALDRIG varit en dans på rosor för mig, men vad jag alltid har haft med mig för att inte gå under är mitt egna tänkande.
  En fråga till dig….vad gör du när din man vill ta sig en andra fru för att han får det??

  Och bahlool om jag ifrågasätter huliganer har jag en fobi för fotboll?

 20. Henrik C
  Henrik C 13 november 2009

  @Bahlool
  Gnäll då inte när vi stänger gränserna 2010.

 21. Bahlool
  Bahlool 13 november 2009

  Vilka ska stänga gränserna? Tror du verkligen att SD någonsin kommer få makt i Sverige att stänga landets gränser? Skrattretande…

 22. Bahlool
  Bahlool 13 november 2009

  Charlotta bara för att du gillar bögar, betyder inte att alla måste? Utveckling? All utveckling ”framåt” är inte av godo…Gud vill inte erkänna homosexualitet. Du har ett val, du kan vara troende och tro på honom eller du kan strunta i religionen det är därför manji är så blåst, hon kan inte vara muslim och bryta mot muslimernas och islams grundsatser, att tro på en ofelbar Koran och Gud.

 23. Bahlool
  Bahlool 13 november 2009

  Aisha:Du vet inte hur länge jag bott efter det i ett ”muslimskt” land. Vilket land bodde du i? Många miljoner bor i Iran (2 miljoner irakakier och 2 miljoner afghaner bodde där) Vad spelar det för roll vart jag hamnar? Du hamnade ju i Sverige, menar du att du har mera rätt att bo här än jag? lol..
  Om, ifall, kanske..en massa sån dynga Aisha. Hur vet du att du blir förföljd? Muslimer förföljs i många länder, inte ser du dem säga om kanske ifall, utan de gör det de tror på sen vad som händer det får man se i framtiden. Det är just det här du inte förstår, Demokratin ger människor rätten att kräva sharialagar..det är rätt makabert att du inte ser eller förstår det. Menar du att du har mera rätt än jag att kräva lagar och förändringar?

  Fin, rationell, allt sånt som du bejakar ser du som fin? Klart du tycker att de som håller med dina ”moderna” värderingar är är fint, men att det är rationellt är knappast sant. Allt fler väljer islam, det borde säga dig något om vart vindarna blåsar.
  Jag har sett många svenska tjejer som lider för att de utnyttjar den ”frihet” som du så gärna bejakar och främjar hos muslimskor. Vad är din poäng? De rymmer för att de vill ha mera frihet, andra för att de vill knulla runt andra återigen rymmer för att de blir hjärntvättade, vissa rymmer för att de mår dåligt i hemmet, finns många olika anledningar till varför folk ”rymmer”. Menar du att svenska ungar inte rymmer hemifrån eller vad är din poäng här?

  Det är nog surt för dig sötnos 😉 Jag bryr mig väl inte om du vill knulla runt eller leva i celibat? Jag skrev om Irshad för att belysa att hon inte kan ha tolknigsförträde enligt islam. Islam har sina regler, om du är moderat eller islamist spelar mindre roll utan Allah och Koranen har gett oss våra verktyg. Att du inte gillar att jag representerar andra värderingar ochåsikter än de du gör, det är bara synd men hur hamnade du hos mig? Genom att gå till islamofobiska bloggar lol…
  Det är rätt kul att du jämför muslimer med huliganer..men du ser inte mig ränna runt och slå ner folk eller? Att kritisera islam är helt ok, att sprida lögner och falskhet om islam är vad vi ser som fel med islamofoberna.
  Jag tycker verkligen synd om dig, för även logik och rationalitet funkar inte på dig.
  Jag kan svara för Jasmin, vad ska du göra när din man tröttnar på dig (om du nu har en man) och tar sig en älskarinna? Eller är otrogen? 60% av svenskarna är eller har varit otrogna..jag förstår att det är sådan frihet du vill ge de ”invandrar” tjejer du så mkt talar om..men jag och muslimer som tror på en Allah, föredrar att vi håller oss till en kvinna 😉

 24. Jasmin
  Jasmin 15 november 2009

  🙂
  Det finns mycket…. mycket i islam som står på kvinnans sida, nästan så mycket att jag ibland tror att det överträffar mannens rättigheter 😛 Islam, denna underbara rena, ljusa, enkla religion lär oss respekt, ödmjukhet, kärleksfullhet (rahma), blygsamhet, att vi ska leva i evig harmoni mellan vår kropp och psyke, med våra medmänniskor, naturen och det som Allah skapat för oss. Jag vill inte koncentrera mig på det som en del individer gör i islams namn för orättvisor och grymma beslut. Jag vill belysa det fina och vackra vi får med Islam. Varför kan inte ni skillja mellan vad skriften/hadithen säger och det vanliga dödliga gör och hittar på??

  Och bara för att en del snackar om att kvinnor inte har rättigheter skulle ni bara läsa och veta vad vi har enligt min religion, att ni blir häpna! Aicha, Personligen skulle jag skriva ett juridiskt dokument i enlighet med islams äktenskapslagar, en överenskommelse mellan mig och min blivande make ”att han inte gifter om sig, så länge vi lever ihop i det heliga äktenskapet. Att han inte blir mig otrogen, annars annuleras bandet omedelebart” Dessa kommer vara mina (Shorot)Villkor och dessa säger kvinnan till Imamen som viger de 😀
  Sen om du säger att våra muslimska män inte kommer att acceptera detta pga deras manligthet tror jag dig inte ett dugg! För om man tänker noga igenom sitt val av livspartner, om han vill dela sitt liv med mig och hyser vördnad och kärlek till mitt väsen, själ och person, kommer han se detta som en självklarhet och inte som ett hån mot hans itegritet eller dylikt.

  Jag är personligen trött på att leva i västvärlden, lika mycket som att leva i mellanöstern! Det är samma sak hela vägen numera, alla tolkar religionen som de vill, alla talar illa om varandra fast vi är i grund och botten av samma jord. Jag älskar alla människor oavsett religtion! Men jag tar helt avstånd från de dummheter och oförrätter de gör!! Människans psyke är indelat i olika delar även hos mördare pedofiler m.m. Det finns alltid godhet inom dessa personer och det är det som profeten Mohammed visste redan då. Han var den största psykologen någonsin. Han såg till att dessa människor fick kärlek och bekräftelse som de annars saknade. Det kärlek och omvårdnad som islam förespråkar för varje vandrande vilsen själ.

  Jag ska skapa en egen nation 😉 Min make, jag och våra barn. Vi föräldrar ska fostra mentalt friska, kritiska människor som skiljer mellan ljus och mörker, mellan rätt och oacceptabelt, mellan kärlek och ovilja, hat kommer aldrig accepteras eller finnas i vårt ordlista!

  Kram på er allihopa!

 25. aisha
  aisha 15 november 2009

  jasmin det är mycket trevligare att läsa ditt inlägg än bahlools, du ägnar dig inte åt pajkastning och jag uppskattar det. Jag har oftat velat diskutera med religiösa kvinnor. Jag tycker att många kvinnor i islamska länder borde ha ett sånt juridisk dokument och det kan kvinnor i sverige ha men i andra länder ser det annorlunda ut och det vet du.
  Läste ett stort repotage i DN o 5 afghanska kvinnor och alla sa samma sak. Det är deras familj som bestämmer vem de ska gifta sig med, det anses fult att säga till sin pappa att jag vill gifta mig med honom av kärlek. Du borde läsa den artikeln. Du måste förstå att jag är inte här för att peka ut muslimer som onda människor. Däremot tycker jag att man ska belysa frågor i islam som har tolkats fel och man ska kritisera dem. Det ska vara oki att gifta sig med vem man vill, unga människor ska inte behövas hängas i ISLAMS NAMN för de är homosexuella. Det är många männsikor som faller utanför gruppen muslimer bara för att det är ett brott att vara homosexuell.De förtjänar oxå kärlek.
  Men man måste kunna ha självkritik.

  Kram på er allihoppa!

 26. Bahlool
  Bahlool 15 november 2009

  Aisha svarade dig men sidan krashade. Du började din pajkastning. Du babblar och babblar om homosexuella, när lagen om dem aldrig kommer förändras. För islam är rätt klar på den punkten. Att du förväntar dig muslimerna älska brottslingar visar vilken slags värld du lever i. Vad det gäller kvinnor så måste du särskilja på kulturen i Afghanistan eller anadra länder och religionen islam. Det behövs ingen nytolkning av islam utan en förändring av de kulturer som finns i vissa muslimska länder.

 27. Jasmine
  Jasmine 15 november 2009

  tack sötis Aicha.
  Hmm vad gäller homosexuella tycker jag att de får göra precis det de känner för och fortfarande få respekt för sin person. Dock ser jag det som en överdrift att ange sig vara muslim OCH homosexuell.. det är ingen kombination alls pga vad skriften säger.. annars kan jag lika gärna lägga ner och vara icke muslim 🙂
  Det är klart att vi allihop även muslimer vill belysa sådant som skadar oss själva och andra. Det är ju det det går ut på. Men det ska göras med Kunskap, insikt, och sunt förnuft.

  Dessa förtryckta kvinnor kan ju alltid säga till sina fäder att religionen förbjuder att tvinga kvinnor och gifta med någon de inte vill. Det är zina och stort ”otukt” enligt islam att tvinga en kvinna och gifta sig mot sin vilja. Resultatet blir antigen att de ändå tvingas gifta sig, (vilket är de mildaste tortyren anser jag), eller att de kvinnorna får ett sjuhelsikes liv pga sin åsikt och får fightas med deras fäder eller dylikt. Men då har de gjort sitt (kvinnorna) och sagt ifrån så som religionen säger. Haram är haram vi kan inte förmilda det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *