Press "Enter" to skip to content

Den absurda polisstaten

Då och då får jag reda på nyheter som verkligen överraskar mig. Denna nyhet är en sådan. Jag har i många år antagit att mitt ställningstagande emot Israel och USAs politik, och mitt stöd för Iran, med all säkerhet hedrat mig med en plats på en terrorlista. Jag kände mig ”utvalt” jag var en av få som käftade emot USAs imperialistiska politik, tji fick jag. Jag är inte så speciell, jag delar statusen med, i dagsläget, 1 miljon människor.

På den amerikanska underrättelsetjänstens lista, så läggs det till 1600 nya namn OM DAGEN! Betyder det att alla dessa personer är terrorister? Nej. Denna lista med så många människor är missvisande. Ifall jag yttrar mig negativt, eller enligt mig börjar tänka, då kan jag hamna på denna lista, även om jag är en pacifist som aldrig kan tänka mig bära vapen eller utöva våld mot mina motståndare.

Enligt listan så finns det 50 000 amerikaner som man kontrollerat eller kontrollerar. Även om det inte finns några bevis eller fog för att man är en terrorist, så hamnar man på denna lista. Så hur farliga är dessa 50 000? Tänker alla dessa spränga upp baser och bilar? Hur är det då med den miljonen? Så Osama bin Ladin har en armé på 1 miljon människor och denna armé ökar med 1600 nya rekryter, varje dag.

Rädslan för terrorismen har fått sjuka proportioner. Många hundratusen är med all säkerhet oskyldiga. Personer som är med på denna lista är sådana som Nelson Mandela och Evo Morales. Två presidenter som fortfarande är på denna ökända lista. Hur sjukt är inte det?

Några år sedan lydde Sverige USAs befallning att frysa inne tillgångarna tillhörande några somaliska män, enbart på misstanken om att de stödde terrorn, inga bevis behövdes och i fem år fick några av dem lida utan inkomster och utan tillgångar.

Andra som finns med på listan är ett flertal författare och reportrar, amerikanska då, ett flertal senatorer och även soldater. Alla dessa hamnade på listan, för att man ifrågasatt dem, retat sig på dem eller för att de har ett namn som liknar någon annan misstänkt. Detta är en parodi…

Det slutar inte här, utan ett flertal av de personer som USA är säkra på tillhör terroristorganisationer, de finns inte ens med på listan utan dessa håller staten dold, även för gränsbevakare och poliser. Jaha? Hur ska man då stoppa dessa terrorister från att komma in i USA?

FBI terrorist watch list hits 1 million entries.

20 Comments

 1. Rätt tolkning av Islam
  Rätt tolkning av Islam 11 november 2009

  KOM INTE HIT MED ERA FANATISKA RADIKALA SYNSÄTT!!!

  SVERIGE ÄR EN DEMOKRATKI
  SVERIGE ÄR INTE EN ANARKISTISK STAT

  Islamister rekryterade på fritidsgård
  Av TT Publicerad 11 november 2009 7.03 | Uppdaterad 11 november 2009 7.08

  Flera av de unga män som rekryterats från Sverige av den islamistiska rebellgruppen al-Shabab, till strider i Somalia, har värvats från en fritidsgård i Rinkeby i nordvästra Stockholm, uppger Ekot.

  STOCKHOLM. Flera av de unga män som rekryterats från Sverige av den islamistiska rebellgruppen al-Shabab, till strider i Somalia, har värvats från en fritidsgård i Rinkeby i nordvästra Stockholm, uppger Ekot. Ett tiotal personer säger till Ekot att en ungdomsledare på den ideella fritidsgården Kreativitetshuset varit ledande i rekryteringen.

  Den utpekade mannen är i 30-årsåldern.

  Undgomsgården startades av moskén i centrum och fick under fyra år över 480 000 kronor av fritidsförvaltningen. Den lades ned våren 2008.

  Enligt Säpo har al-Shabab rekryterat ett 20-tal ungdomar i Sverige. Några av dem har dött i striderna.

  Källa: Sydsvenskan: http://sydsvenskan.se/sverige/article565781/Islamister-rekryterade-pa-fritidsgard.html

 2. Andreas
  Andreas 11 november 2009

  Hej!
  Jag har länge tänkt på en sak. Det står i Koranen att profeten Mohammed hade sex med Aisha som var nio år då. Det är pedofeli. Inte någonstans när jag söker på google så hittar jag några muslimer som säger att det är fel eller vidrigt. Att ha sex med barn är kriminellt. Hur svårt kan det vara i dag i den moderna upplysta tiden säga att det profeten Mohammed gjorde var fel. Att det inte är okej att göra så. Jag kan ha viss förståelse att det hände på den tiden. Det fanns antagligen ingen som vågade sätta sig upp mot profeten Mohammed heller. Lika lite som att det var någon som vågade sticka upp mot Hitler när han började att gasa judar. Men idag, så borde det finnas någon som har modet att kritisera sex med barn. Fortfarande i dag så gifter sig äldre män med barn, flickor i 9-10-årsåldern. När ska muslimerna själva börja ta ansvar och stå upp för sig och inte vilja beblanda sig med pedofeli, det värsta brottet anser jag.

  Mina frågor till dig är:
  Tycker du att profeten Mohammed gjorde fel?
  Tycker du att muslimer bör kämpa emot pedofeli världen över?
  Borde inte koranen revideras så att det kommer in en text om att man inte ska ha sex med barn?

  Jag vet att det är mycket känsliga frågor, och jag lägger fram dem med stor respekt. Jag vill att vi ska leva i harmoni på denna jord. Kristna, muslimer och judar och övriga religioner.

  Peace!

  Mvh Andreas

 3. RZA
  RZA 11 november 2009

  Till rätt tolkning… (Idioten): Vadå, de stannade ju inte i sverige utan åkte utomlands så what’s your problem?
  Till andreas: Sluta läs på islamofobiska sidor. Vill jag veta mer om islam så går man väl inte till en islamofob. Det finns olika uppgifter om hur gammal aisha var. I koranen står det inte att man kan ha sex med väldigt unga människor. Har du ens läst den innan du yttrar dig? Pedofili är något som finns över hela världen, inte bara i den muslimska delarna. Du kanske ska själv be dina ursvenska kompisar att sluta åka till thailand och förgripa sig på barn. Du kan inte jämföra en profet med en diktator då du redan har visat stor orespekt. Du måste förstå att ingen var rädd för profeten, alla som kände honom älskade honom…även aisha.

 4. Bahlool
  Bahlool 11 november 2009

  Hej Andreas
  Nope jag tycker inte att Profeten gjorde fel.
  Japp man borde förbjuda pedofileri
  Nope Koranen bör inte och kan inte revideras, då har religionen Islam spelat ut sin roll och ifall vi tror att det finns fel i den eller att det fattas något i den, då har vi ju inget behov av religionen islam?

  Det du talar om är egentligen inte pedofileri, pedofileri är när en person känner drag till barn, i fallet med Proeften Muhammed var det inte så.
  Många äldre kvinnor, skilda kvinnor, ”fula” kvinnor, bad honom gifta sig med honom. Hade han varit en pedofil, så hade han gift sig med många andra småbarn..
  Jag ser inga problem med att en könsmogen tjej har sex, Aisha var könsmogen. Så denna värdering du och andra sätter i själva handlingen grundar sig inte i något naturligt (naturen har ju skapat oss på ett visst sätt och låtit oss bli könsmogna med en anledning) utan i något människoskapat.
  Många har gift sig med vad vi idag anser är minderåriga. Den gräns vi har i Sverige är 15, i länder som USA finns det stater där du inte får ha sex förrän du är 18…hade vi följt din logik, då tycker alltså amerikanerna att vi är äckliga för vi har ungdomar som har sex innan de är 18…

 5. Andreas
  Andreas 11 november 2009

  Hej Bahlool!
  Och tack för ditt svar.
  Så när ett barn är könsmoget då är hon redo att giftas bort då enligt koranen? Jag vet att det är så runt om i världen att det är olika åldrar när man får ha sex. Visst många amerikaner ser oss säkert som pedofiler. Vi som har femton-års gräns. Vi anser dock att man är byxmyndig då. Man är så pass vuxen mentalt, så man kan fatta mogna beslut om man vill förlora sin oskuld då. Allting sker på frivillig väg. I Islam så har familjen koll på barnets/kvinnans oskuld och det är familjens heder det gäller.

  Så visst är det skillnad. Ni har tvångsgifte och att man får ha sex med underåriga som inte är mogna mentalt. Så visst finns det saker att revidera i Koranen (min synpunkt). Bibeln revideras hela tiden. Kyrkan har för stor makt och politikerna har för stor makt över bibeln och hur den ska tolkas. Som att nu så ska det inte längre vara ett heligt förbund mellan en man och en kvinna. Nu så ska kyrkans präster om de vill viga homosexuella med. Det är anser jag att häda. Jag har gått ur kyrkan pga det med. Men vad gör man när det är ett demokratiskt samhälle? Man får bita i det sura äpplet och gilla läget bara. Jag antar att ni muslimer inte jublar över alla regler som finns i Sverige heller? Jag själv kan tycka att om vi kristna måste viga homosexuella, då bör för jämlikhetens skull även muslimer och judar revidera sina texter så att imamer och ”judepräster” (vet inte vad de kallas) erbjuda homosexuella vigselrätt. Vad anser ni om den jämställdheten?

  Sen Rza så vitt jag vet så har jag inga pedofil-kompisar som åker till Thailand och köper sex. Skulle det vara så att någon av dom gjorde det. Så hoppas jag verkligen att de åker fast och får ruttna i ett thai-fängelse! Jag blir inte som du glad över att någon har sex med ett barn och hyllar det och kallar det ett legitimt äktenskap.

  Islamofobiska bloggar… får man kritisera Islam? Vad är okej att kritisera utan att bli kallad islamofob? Ge mig gärna några exempel.

  Här ska du få några exempel på hur man får kritisera kristendomen:
  1. Jesus var antagligen bög då han umgås med 12 män dag som natt.
  2. Jesus var transsexuell då han gick omkring i klänning.
  3. Jesus var pedofil då han sa låt barnen komma till mig.

  Här är tre exempel på ifrågasättande man kan göra på kristendomen. Det är inte snällt att skriva som jag gör och många kan bli ledsna över att jag skriver så. Jag tycker inte som jag skrev och jag tar avstånd från alla som tycker som jag skrev. Men är jag en ”kristenofob” för att jag skrev så? Nej, i ett demokratiskt samhälle så är det min fulla rätt att skriva så jag får till och med tycka så.

  Så vad får man skriva utan att vara en islamofob?

  Peace
  Mvh Andreas

 6. Bahlool
  Bahlool 11 november 2009

  Så när ett barn är könsmoget då är hon redo att giftas bort då enligt koranen? Jag vet att det är så runt om i världen att det är olika åldrar när man får ha sex. Visst många amerikaner ser oss säkert som pedofiler. Vi som har femton-års gräns. Vi anser dock att man är byxmyndig då. Man är så pass vuxen mentalt, så man kan fatta mogna beslut om man vill förlora sin oskuld då. Allting sker på frivillig väg. I Islam så har familjen koll på barnets/kvinnans oskuld och det är familjens heder det gäller.

  Men i Sverige har vi ett stort antal som har sex innan de är 15. Tycker du inte det är rätt märkligt att man tycker du är redo för sex och abort och umgänge med det andra könet när du är 15, men det är i lagen förbjudet att gifta dig innan du är 18? Allt görs för att försvaga kärnfamiljen och bejaka sex. När du blir könsmogen så får du också sexuella drifter, varför ska man då inte ha sex då eller gifta sig då? Mognad är olika från person till person..

  Så visst är det skillnad. Ni har tvångsgifte och att man får ha sex med underåriga som inte är mogna mentalt. Så visst finns det saker att revidera i Koranen (min synpunkt). Bibeln revideras hela tiden. Kyrkan har för stor makt och politikerna har för stor makt över bibeln och hur den ska tolkas. Som att nu så ska det inte längre vara ett heligt förbund mellan en man och en kvinna. Nu så ska kyrkans präster om de vill viga homosexuella med. Det är anser jag att häda. Jag har gått ur kyrkan pga det med. Men vad gör man när det är ett demokratiskt samhälle? Man får bita i det sura äpplet och gilla läget bara. Jag antar att ni muslimer inte jublar över alla regler som finns i Sverige heller? Jag själv kan tycka att om vi kristna måste viga homosexuella, då bör för jämlikhetens skull även muslimer och judar revidera sina texter så att imamer och ”judepräster” (vet inte vad de kallas) erbjuda homosexuella vigselrätt. Vad anser ni om den jämställdheten?

  Som jag redan sagt, könsmognaden eller giftermål med små eller unga finns inte med i Koranen. Nej det är förbjudet med tvångsgifte, utav 5 muslimska lagskolor så säger alla fem att båda partners godkännande måste till. Föräldrarna kan fixa ihop ungen men det är ungen i slutändan som bestämmer ifall hon vill gifta sig med partnern eller ej. Så där har du missförstått det..
  Vi fruktar Allah lite mera än vi fruktar lagar. Vi har enligt vår tro en plikt att följa svensk lag, men den svenska lagen säger inte att vi måste viga homosexuella..även kyrkan säger att ifall en präst inte vill viga, så behöver han inte göra det. Vad är det för nytta med en religion som anpassar sig hela tiden? Då blir den ju inte en reliigon utan då är den ju en ideologi…Jag följer vad Allah sagt mig om homosexuella, inte vad du eller andra tycker är rätt.

  Islamofobiska bloggar… får man kritisera Islam? Vad är okej att kritisera utan att bli kallad islamofob? Ge mig gärna några exempel.

  Klart du får kritisera islam..om du har belägg och logik. Men att håna, att häckla, att försöka svartmåla är en annan sak.
  Ta dig tex, jag kan kritisera dig och säga fan du gjorde ett dåligt jobb, eller där tänkte du fel, eller där sa du något dumt..det är kritik..det islamofober gör är att de inte bara gör det här utan de går så långt att de menar att jag som muslim, är ansvarig för vad andra muslimer gör..så enligt den logiken är du ansvarig för vad alla pedofiler, våldtäktsmän och mördare gör, som är svenskar. Lika lite som du är ansvarig för andras brott, är jag ansvarig för muslimres brott.
  Kritisera min logik, kritisera mitt sätt att tänka, visst gärna..men håna mig eller mena jag är terrorist eller att alla muslimer är terorister, det är islamofobi..

  Här ska du få några exempel på hur man får kritisera kristendomen:
  1. Jesus var antagligen bög då han umgås med 12 män dag som natt.
  2. Jesus var transsexuell då han gick omkring i klänning.
  3. Jesus var pedofil då han sa låt barnen komma till mig.

  1. Inga bevis för det. Så enligt den logiken är alla soldater bögar? Så jag som umgås med mina vänner är bög för jag umgås med dem ofta och mkt?
  2. KLädreglerna var annorlunda då.
  3. Alla lärare är alltså pedofiler då de säger barn kom hit?
  Det är inte kritik..det här är ett sätt att göra antaganden utan bevis. Kritik hade varit ifall du diskuterade Jesus handlingar och ord, inte att skapa dig en egen bild av vad han verkligen var.

  Här är tre exempel på ifrågasättande man kan göra på kristendomen. Det är inte snällt att skriva som jag gör och många kan bli ledsna över att jag skriver så. Jag tycker inte som jag skrev och jag tar avstånd från alla som tycker som jag skrev. Men är jag en ”kristenofob” för att jag skrev så? Nej, i ett demokratiskt samhälle så är det min fulla rätt att skriva så jag får till och med tycka så.

  Så vad får man skriva utan att vara en islamofob?

  Har jag förklarat ovan

 7. RZA
  RZA 11 november 2009

  Det är skillnad på kritik som bygger på osanningar och finns för att provocera och förnedra ett helt folk. Det kallar jag islamofobi. Din ifrågasättande var inte islamofobisk enligt min mening, men däremot ditt antagande att allt strunt du hört är sanning. Jag skulle påstå att det är väldigt sällsynt med tvångs giftermål eller unga brudar/gamla män. Visst media kan alltid leta fram någonstans i någon by för att klanka ner på islam. Angående ditt resonemang att eftersom ni kristna har blivit överkörda av era så kallade liberala politiker och präster så måste vi muslimer också bli det. Varför ska vi det? Homosexualitet är inte accepterat och så står det väl i gamla testamentet också? Jag blir lika stött när det riktas elaka anklagelser till vare sig jesus eller våran profet.

 8. Z
  Z 11 november 2009

  Eller ska man säga hej Roger? Samma sätt att utrycka sig, samma frågor osv osv.. Eller finns det fler som Roger (oh arma värld):P

 9. Roger S.
  Roger S. 11 november 2009

  @RZA
  Plocka fram en enda sanning ur koranen är du snäll, Ja du med Bahlool. Fram med era så kallade sanningar… Låt oss får höra….

  Bara skrika islamofobi när det passar er är svagt. Peka på vad ”islamofober” ljuger eller häcklar muslimer då de kritiserar koranens innehåll, dess brist på verklighetsuppfattning, eller brist på mänsklighet.

  Shoot

 10. Rätt tolkning av Islam
  Rätt tolkning av Islam 11 november 2009

  Jag har tänk efter vilka faktorer som egentligen måste finnas för att en demokratisk process ska startas samt hur det ska fungera;
  1 Ömsesidig respekt som innebär att det måste finnas en acceptans för variationer finns i ett samhälle för att alla människor är inte stöpta i enda mall eller alla människor har inte exakt samma synsätt på saker och ting och alla ser inte lika ut.
  2 På nationell nivå krävs det att regeringen skapar lagar som har skett i Sverige då är min tanke i första hand Regeringsformen och att folket ska respektera och följa lagen eller lagarna.
  3. Ett synsätt att den enskilde individen har både skyldigheter och rättigheter samt personslígt ansvar för att en demokratisk process ska gå i rätt riktning samt fungera.
  4. Det ska finnas viss form av eniga värderingar och moraliska aspekter t.ex det är fel att trakassera andra människor bara för att de kan anses vara avvikande på något sätt t.ex i muslimska länder anses det att vara kvinna eller vara homosexuell kan det anses vara okej att mörda och trakassera dom. Tack o lov för DO och diskrimineringslagstiftningen i här i Sverige som förbjudet sånt synsätt.
  5. Icke trångsynt synsätt på rättigheter att man har endast rättigheter och inga skyldigheter en del muslimer som jag har haft oturen att möta liv har detta… tyvärr är detta inte förenligt med svensk grundlagstiftningen…alla är lika värda och alla har lika rättigheter och min rekommendation till regeringen kunde vara att för in ”alla har lika skyldigheter

  Att misshandla, skapa skräck genom hot och skräckpropganda sámt lura unga män är olagligt i Sverige. Här gäller inte sharia lagar samt bara för att man påstår att man är islamist håller inte i svenska domstol.

 11. Bahlool
  Bahlool 11 november 2009

  Håller med Z, finns inget logiskt med att diskutear med Roger och co. Det är som att tala till ett spädbarn lol

 12. Roger S.
  Roger S. 11 november 2009

  Bhjaklpåå Det finns ingen logik inom religion. Så du kan inte ens hävda logik som argument. Lägg ner. haha

 13. Andreas
  Andreas 12 november 2009

  Då konstaterar vi att i islam så tror man inte på kärlek. Där så ska kvinnan giftas bort när hon är könsmogen som ett djur alltså. Nekar hon och krånglar så ramlar hon ut från en balkong eller så hittas hon när hon under en hög stenar. Hon måste ha snubblat när hon burit dom på huvudet… Och allt sånt är bara tradition det ”finns inte i koranen”.

  Mvh Andreas

 14. Bahlool
  Bahlool 12 november 2009

  Lol Andreas..du får k onstatera vad du vill..fakta spelar knappast roll för dig? Förklaringar vill du inte höra på..du kom för att få vissa saker bekräftade, synd att du inte vill se hur verkligheten är..Måste vara svårt med sanningen 🙁
  ps: Hur många har krånglat och ramlat från balkongen av 1.5 miljarder muslimer 😉
  Att tänka till är verkligen en fördel…

 15. Rätt tolkning av Islam
  Rätt tolkning av Islam 12 november 2009

  Andreas du har en intressant ståndpunkt för att hade muslimerna tror på positiva känslor som kärlek mellan människor då hade de inte fortfarande håll hårt på att det är föräldarna som ska leta upp sina fruar och män åt sina barn samt anset att kvinnors oskuld ska vara det mest avgörande för att smutskasta kvinnorna och männen kan ha hur många älskarinnor de vill utan att blri smustkastade. Detta är vad de kallar för frihet. MEn den västerländska sekulariserade samhällen där relion och stat är starkt frånskild som tex sverige har en helt annan definition på frihet och ömsesdig respekt dvs alla är lika värda, alla har lika rättigheter samt alla har lika skyldigheter oavsett kön, älder samt sexuell läggning.

 16. Hmmm
  Hmmm 12 november 2009

  Måste säga att jag blir rätt fundersam att man som muslim ALDRIG vill ta debatten om huruvida profeten var pedofil eller inte. Frågan kommer ju upp gång på gång och vore det inte bra att försöka bringa klarhet i frågan för att på så sätt kunna gå vidare? Som jag ser det så handlar det om att eftersom man valt att leva efter koranenen, så kan man heller inte motsäga sig det som står i den. Men är det då inte lika bra att man erkänner vad man står för, istället för att hela tiden försöka undvika frågan?

 17. Z
  Z 12 november 2009

  Rätt tolkning av Islam:

  Där har vi Roger, samma stavfel, han missar nästan jämt på svårare ord som religion, ömsesidig, blir osv osv.. Titta till stavningen, sen hur Roger skriver – Voíla! B, kan du kolla IP-numren på ”Rätt tolkning av Islam” samt Andreas o maila mg dem? 🙂

 18. Z
  Z 12 november 2009

  Vaddå inte ta debatt? Vet du hur mycket skitsnack det ligger bakom alla dessa påståenden att man inte vill ta en debatt, för väl när man gör det, som jag gjorde på Rogers sida, får man ändå inga svar när man visar lögnerna han lyckats samla in. Jag ställde en o samma fråga runt 30grr utan att få svar på vad jag fråga om, utan då var jag tjatig. Så det är ju helt omöjligt att ta en debatt, när den ena sidan aldrig vill svara på den andra sidan frågor. Det handlar då inte längre om debatt utan envägskommunikation ála retard.

  För att summera, så du förstår:

  1. Du säger att islam är en krigisk religion, som stödjer våld o allt vad det är..
  2. Jag säger nej, så är det inte.
  3. Du hävdar o håller fast vid din punkt.
  4. Jag påvisar att tex wahiber inte praktiserar religionen som de ska, jag visar från Koranen att så är inte fallet, jag visar från många olika källor att så ligger det inte till. Att man ska skilja på traditioner o religionen.
  5. Du missar allt jag säger o håller fast vid din synpunkt då du inte kan läsa.
  6. Upprepa punkt 4-5, typ 30ggr, så muslimen i fråga tröttnar att diskutera med dig.
  7. Du undrar varför ingen vill ta en debatt.

  Det blir till absurdum, löjlig diskussion, där en vägrar läsa eller lyssna till den andre parten, o så fortsätter det hela tiden. Ännu ett exempel:

  1. Jag går till Rogers skitsida, hävdar att den inte är tillförlitlig då det finns massa lögner.
  2. Roger frågar då vad.
  3. Jag säger då ”vart står det i Koranen, att man får 72 oskulder om man dödar oskyldiga icke-troende?”
  4. Roger tar fram en massa Korancitat som inte alls är relaterade till frågan.
  5. Upprepa punkt 3-4, ca 30ggr, SAMT att andra finner mig tjatig.

  Så det går inte hålla en debatt, inte heller diskussion, då den ena parten vägrar att läsa vad den andre skriver. Helt omöjligt att föra ett normalt samtal, där man som bonus får en massa personliga påhopp o andra slag under bältet. Så då kommer automatisk följdfrågan, hur ska man då hålla en diskussion, när den ena parten varken kan eller vill läsa, ännu mindre förstå?

 19. Bahlool
  Bahlool 12 november 2009

  Hmm, jag har skrivit om det här så ofta, jag tror du behöver skaffa glasögon och leta upp det själv tack. Nej det är inte bra att försöka bringa klarhet, för varje gång vi gör det, så tar ni inte till er av fakta, utan kvarhåller att leva i era fördomar och varje gång byter ni nick eller ip för att sen ställa samma dumma fråga om igen..väx upp?
  Ingen här har undvikit någon fråga :_9

 20. Z
  Z 12 november 2009

  Amin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *