Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ond

Tittar på kanal 9, där en reporter besöker våldets Sydafrika. Han möter både poliser, vaktbolag och brottslingar. Våldet är hemskt, tanken och synen på våld skrämmer mig. I ett av sina möten, träffar han på en viss Maleven, en man som haft en dålig uppväxt, med våld, mord och våldtäkter.

Denna person säger helt öppet, att han gillar brott, att han alltid gillat brott. Han satt inne i 10 år för att ha mördat två poliser, och nu bara ute i 2 månader, har han lyckats hamna på löpsedlarna igen. Han ser inte människoliv som något att bry sig om, han är helt och hållet öppen med hur han älskar sin brottsliga karriär.

Han sa att han inte kände ett uns av skam över sina brott, hur ska man kunna bemöta sådana människor som inte har någon som helst respekt för människor? När massmördare som Blair eller Bush eller stater som Israel mördar, så smyger de in sina handlingar i fina ord, men den här personen är lika ond, men helt öppen om sitt uppsåt – pengar.

Några av vaktbolagen bråkar stort med människor som ockuperar hus, men samtidigt hjälper de brottslingar att mörda och att sälja knark. En ding ding värld..

Här följer klippet om denna brottsling:

Informationen om programmet:

Brittisk dokumentär från 2008. Den prisbelönta journalisten Louis Theroux åker till Johannesburg där kriminaliteten breder ut sig. När medborgarna inte längre litar till polisen förmåga bildas lokala vaktbolag som tar till hårdhänta metoder för att få ordning på brottsligheten. Misstänkta rånare tas omhand av vakterna som använder övervåld som förhörsmetod och bestraffning. Louis Theroux möter en värld där invånarna ockuperar hus år efter år för att ha någonstans att bo, en värld där laglösheten är det enda sättet att leva på när det inte finns några andra alternativ. Han möter de som driver vaktbolagen, idealisterna som trots allt försöker få ordning, de vanliga invånarna, brottslingarna och den riktiga polisen. Från 27/10.

En kommentar

  1. RZA 02 november 2009

    Öga för öga, tand för tand…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.