Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Det är hur jag arrangerar mitt sinne

Tänkvärt..

En 92 årig liten och stolt gammal man, klädde sig i kostym och var klar varje morgon, klockan 8:00, då har han kammat sig fint och rakat sig slätt, även då han är blind och inte kan se något. Idag flyttade han till ett äldrevårds hem. Hans fru sedan 70 år hade nyligen dött och han kunde inte ta hand om sig själv längre. Han väntade flera timmar i entrén till vårdhemmet och log fint när han fick höra att hans rum var klart för honom nu.

Medan han gick med sin rullator mot hissen, så gav jag honom en beskrivning av hans lilla rum, inklusive gardinerna. ”Jag älskar det” sa han, med entusiasm i rösten, som om han är en 8 årig pojke, som just fått en ny leksak.

Mr Jones, du har inte sett rummet, bara vänta.

”Det spelar ingen roll” svarade han. ”Glädje är något du bestämmer dig för i förväg. Om jag gillar mitt rum eller ej, beror inte på hur möblerna är arrangerade. Det är hur jag arrangerar mitt sinne. Jag har redan bestämt mig för att älska det. De tär ett beslut jag tar, varje morgon när jag vaknar upp. Jag har ett val, jag kan spendera dagen i sängen, tänkandes på svårigheterna jag har med min kropps olika delar som inte fungerar eller som smärtar, eller jag hoppar ut ur sängen och vara tacksam för de delar av kroppen som fungerar som de ska. Varje dag är en gåva och så länge mina ögon är öppna, ska jag fokusera på den nya dagen och tänka på alla de goda minnen jag har, minnen jag sparat i mitt huvud, just för denna tid i mitt liv.”

Ålderns höst, är som ett bankkonto, du tar ut, vad du satt in. Så mitt råd till dig är, är att sätta in en massa glädje och lycka i ditt konto för minnen. Jag tackar dig för att du deltar i att fylla mitt minnes konto med fina minnen. 

Minns de 5 reglerna för glädje:

 1. Befria ditt hjärta från hat
 2. befria ditt sinne från oro
 3. lev enkelt
 4. ge mera
 5. förvänta dig mindre

 

2 kommentarer

 1. Susanne 03 november 2009

  åh vad fint! ska lägga upp på min engelska blogg. det är okej, eller hur.. nä jag glömde inte frågetecken;)

 2. Bahlool 03 november 2009

  of course sis 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.