Press "Enter" to skip to content

Hemlös blir hemlös igen

Det sägs att antisemitismen är på frammarsch igen. När man ser det här reportaget så ser man hur judar behandlar araber som djur, är det då så förvånansvärt att dessa araber, som bott i ett hus i 50 år, blir mer antisemitiska? De ser att “nya” invandrare, tar deras hem och att de inte ens får ha ett tält på gatan? Vart ska de ta vägen?

Detta händer på ockuperad mark D A G L I G E N ..Världen är tyst, kämpar du emot så är du en terrorist, accepterar du det så blir du bara mera mobbad, mera förtryckt, mera fördriven. Detta är Israel i ett nötskal, rasistiskt och orättvist.

Ett annat fall går till på det här viset:

Bethlehem – Ma`an – Right-wing Israeli settlers attacked the Salah family on their way to Friday prayers in a bid to take over their home in the East Jerusalem community of Beit Safafa on Friday, Israeli and Palestinian officials said.

The settlers, 12 according to Palestinian sources, six according to Israeli media, and three according to the Jerusalem police chief, pulled up in a car with an eviction order for the family home of Ali Ibrahim Salah and his children.

Salah said the buildings shelter 55 residents, 30 of which are under 12 years old and include his children, Ismail, Mohammad, Mahmoud, Ahmad. He said the settlers claimed they bought the homes from their Armenian owners.

The Palestinian News Network quoted Sheha Salah as saying that her husband had purchased the buildings from its owners in 1966, and had the documents to prove the validity of the sale. Israel`s High Court issued an eviction order on the home in August, giving the family one month to vacate the premises.

An argument erupted as the settlers demanded the family get out of their home. One of the settlers, reportedly all in their 50s, was armed with a gun, and fired on the family members. Israeli sources differed saying between one and four were injured, most of them youth.

The following family members were admitted to the Al-Maqased Hospital in East Jerusalem after the attack:

Daoud Salah, 18, sustained blows to the head and extensive bruising on his foot
Mohammad Salah, 48, sustained bruises to his lower back after being hit with an iron bar
Sheha Salah, 89, sustained bruises to his head and neck
Ismail Slah, 60, was shot with a live bullet in his hand
Ali Ibrahim Salah, 95, sustained moderate bruises to his body after being struck several times

The Israeli news agency Ynet said the middle-aged extremists fled the scene after the shooting, but were later found and detained.

An Israeli police spokesman had a different version of the incident, saying, `Three Jewish people came to the home in Beit Safafa to deliver the eviction order to the family then fighting erupted. It seems one of the Jewish people opened fire with his personal weapon and injured one of the Arab residents in the hand… then the Jewish people fled the scene driving their car.`

Following their release from the hospital, members of the Salah family were summoned to the police station for interrogation.

24 Comments

 1. MammaMarie
  MammaMarie 02 november 2009

  jävlafanihelvete!!! Man blir så förbannad när man ser sånt här, jag blir tokig…!!! JAg orkar inte se på eländet faktiskt, hur ska då dom drabbade orka leva i detta elände.

 2. Bahlool
  Bahlool 02 november 2009

  samma tanke slog mig när jag såg det Marie, vi är långt bortifrån och vi ser att det är hemskt..så tänk dig dem det drabbar..det är en av anledningarna till att islam är så hård emot förtryck.

 3. RZA
  RZA 02 november 2009

  Israelerna ser till sina egna intressen och gör det som de anser är bra för judarna. Man kan förstå detta. Däremot annat kan man säga om våra korrupta ledare i mellan-östern. Dessa halv-människor som låter alla muslimers heder bli trampade på. Jag brukar anse att man får de ledare som man förtjänar….
  Så länge araberna ligger i topp på att behandla sina medmänniskor som skit så lär detta inte försvinna utan bli värre. I dagens tider är kuffar förebilder i barmhärtighet och nåd och “muslimerna” som glömt allt vad det handlar om. Vi kan inte skylla längre allt på att imperialistiska krafter i väst har gjort våran situation så här, utan vi bör tänka på hur vi har kunnat tillåta oss att hamna i den här situationen.

 4. Bahlool
  Bahlool 02 november 2009

  hehe vi lät det här hända 1400 år sedan 😉 you know what i think 😛

 5. RZA
  RZA 02 november 2009

  Haha, alltså du är otrolig. Du menar att gud sänder sin profet, allting skiter sig direkt efter hans död och menningen med livet är att vi ska sörja och/eller hata alla som var delaktiga i det hela. På vilket sätt ska det här förbättra våran vardag?

 6. Bahlool
  Bahlool 02 november 2009

  Det är enkel logik 🙂 Profetens egna ord i haditherna säger att vi kommer att gå fel väg, att vi på slutet av tiden kommer bara kallas muslimer till namnet. Om du tittar på exemplet mellanöstern, så är Iran det enda landet där som utvecklar vetenskap och ekonomi medan våra kära araber bygger palats och shoppingmalls med snö lol..wow..Vi gick fel 1400 år sedan och sedan dess har det bara rullat utför. Vetenskaperna som vi ledde övergav vi, mänskligheten som baserades på Profeten och Ahlul Bayt är helt borta. Vi har ledare som inte har problem med att gå spela bort pengar men fy fan om de skulle betala för stackare som är fattiga och hungriga i den muslimska världen.
  Vår vardag grundar sig i att vissa beduiner tog över makten 1400 år sedan och förändrade det muslimska samhället innifrån. Imam ali frågade folk och sa fråga mig innan ni mister mig, de frågade honom då hur många hårstrån de hade på huvudet 😉
  Det visar vilken nivå vi har varit på och är på.
  Fråga dig själv, vad gör du varje dag för att förbättra för dig, för muslimer och för islam?

 7. RZA
  RZA 02 november 2009

  Haha den med hårstrån var rolig 🙂 Jag ska säga dig vad jag gör för att förbättra för oss…. Inte ett skit egentligen, förutom att jag föröker undvika att göra andra illa eller leda de på fel väg. Jag blir bara arg när vi som fått så mycket kunskap om hur man bör bete sig som människor är de som beter sig värst. kolla bara irak, afghanistan osv. Irakierna dödar varandra som flugor verkar det som….så jag får verkligen rätt när jag säger att man får de ledare man förtjänar. Saddam var en mördare, men inte lika bra på att döda som dagens irakier.

 8. Bahlool
  Bahlool 02 november 2009

  Lol vad det gäller Irak, så är de största attentaten begångna av ickeirakier som tillhör en viss wahabitisk sekt 😉
  Jag själv förlorade 3 morbröder till sådana personer 🙂 Saddam var värre..han mördade miljoner och miljoner flydde..jag hörde igår av en iranier att Saddam är mkt bättre än vad Khomeini var..visste inte om jag skulle skratta eller gråta.
  Det behövs mera än att bara inte leda andra till dåliga saker, vi måste försöka få andra att gå den rätta vägen..skriv ett inlägg jag publicerar det gärna här 😛 Skriv till tidningar, vi muslimer kämpar mot “muslimer” och samtidigt mot islamofober så vi har många fronter att stå vid.
  Om hårstråna 😉 med sunnitiska källor
  http://www.bahlool.se/2009/10/04/gavan-att-se-framtiden/

 9. G.W
  G.W 02 november 2009

  “Detta är Israel i ett nötskal, rasistiskt och orättvist.”

  Jasså, menar du/ni att detta beteende är majoriteten av det israelsiska/judiska folkets egen önskan?

  Eller kan det vara så jävligt, att sanningen är att israelerna/judarna har lika dåliga/korrupta ledare, som ni påstår att muslimerna har?

 10. Bahlool
  Bahlool 02 november 2009

  wow du är tillbaka? Trodde du inte gillade min blogg G.W 😉
  Klart det är lätt att jämföra den “enda demokratin” i mellanöstern med diktaturer 😉

 11. RZA
  RZA 02 november 2009

  Jag tvivlar inte på det där med hårstråna, tyckte det var komiskt bara. Jag brukar ofta skriva lite från jobbet här på bloggen, när jag hämtat ork så kan jag skicka in en längre insändare kanske….men just nu är höst/vinter depressionen över mig 🙁

 12. Bahlool
  Bahlool 02 november 2009

  hahah välkommen till klubben brorsan 😉 jag har samma problem med den här hösten 😛

 13. G.W
  G.W 02 november 2009

  Du svarade inte på någon av mina två frågeställningar. 🙁

  Menar du/ni att detta beteende är majoriteten av det israelsiska/judiska folkets egen önskan?

  Eller kan det vara så jävligt, att sanningen är att israelerna/judarna har lika dåliga/korrupta ledare, som ni påstår att muslimerna har?

 14. G.W
  G.W 02 november 2009

  Klart man tittar till dig emellanåt. Jag hyser inget agg till dig bara för att vi ofta är oense. 🙂

 15. Bahlool
  Bahlool 02 november 2009

  94% av judarna i Israel stödde Israels offensiv mot Gaza och majoriteten valde denna regering. Det borde besvara din första fråga.
  Fråga två blev besvarad i att detta är den enda demokratin 🙂

 16. G.W
  G.W 02 november 2009

  Jomenvisst, men nu var det väl inte gazaoffensiven det gällde?

  Om norskarna började skicka kazamraketer över gränsen till Sverige så skulle nog även 94% av (dom etniska) svenskarna vara för ett angrepp på Norge. (landskapet Jämtland har varit norskt längre än svenskt)

  Håller med om att Israel är den enda demokratin i mellanöstern.

  Men även i ett “demokratiskt” land som Sverige så är väl väljarna inte nödvändigtvis överens om allt med sina politiska ledare – flykting/invandringspolitiken tex.

  Varför skulle det vara annorlunda i Israel?

  Ingen “frisk” människa önskar död och/eller lidande till sina grannar och medmänniskor utan rimlig anledning. Inte ens judar…

 17. Darius
  Darius 02 november 2009

  🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 AJ AJ AJ AJ AJJJJJ!! det gör ont i hjärtat!

 18. Bahlool
  Bahlool 02 november 2009

  Skillnaden med Sverige och Norge är att Sverige inte ockuperar norsk mark..de har inte heller en bojkott och embargo som tvingar människor att svälta, leva i fattigdom eller i det fria för att byggnadsmaterialet inte tillåts in…

 19. Z
  Z 03 november 2009

  Dock är Sverige ett land som skickar vapen till krigande länder, så Sverige är dock duktiga på att tjäna på krig.. “krig är fred” – Wells.

  Helt ärligt är nog inte många länder nämnvärt duktiga på något, allt berör pengar, kan man tjäna pengar på något, så gör man det. Sen lider folk, bryr sig nog inte ,ånga ledare om det sedan, oavsett land 🙁

 20. G.W
  G.W 03 november 2009

  Världen är ständigt i förändring. Sverige “ockuperar” i princip både Jämtland och Skåne. För 200 år sedan förlorade vi Finland, som Sverige hade ockuperat i 600 år.

  Fråga är om man kan ockupera ett land som aldrig har existerat? Typ ” landet”Palestina.

  Men jag är absolut för att ett Palestina kan skapas och bli ett självständigt land.

  Samtidigt vill jag citera dig själv Bahlool:
  “Ett stort problem med oss muslimer är att vi inte är benägna att ta tag i våra egna problem. Vi har muslimska länder som utöver förtryck i Sudan, i Saudiaraiben och i Egypten, sällan ser vi ledare för andra muslimska stater uttala sig negativt mot dessa. Vi har en tendens att hålla tyst inför dessa ledare”

  Fyller på med Västsahara:”Den 33 år gamla konflikten i Västsahara uppmärksammas sällan i världspressen, trots att fler än 100 000 flyktingar bor i läger under svåra omständigheter och trots att Marocko har byggt en mur, längre än kinesiska muren, genom det ockuperade området.”
  http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=1826650

  Det finns som sagt var flera exempel på mycket allvarliga konflikter, folkmord och förtryck i världen.

  Att just palestinafrågan uppmärksammas mest beror enbart på att ena motparten är judar och den andra muslimer, ingenting annat. Hade merparten av “palestinerna” varit enkla nomader, kristna eller hinduer. Så hade den muslimska världen inte brytt sig ett jota.
  Och detta gör att hela debatten får en annan dimension, och en svår touch av hyckleri.

 21. Bahlool
  Bahlool 03 november 2009

  GW du gör fel igen. Danmark avsade sig kontrollen över dessa områden, därmed blev de svenska och inte “ockuperade”. I fallet med Palestina så har vare sig palestinierna, araberna eller världssamfundet godkänt ockupationen. Även om landet inte existerat som stat som Palestina, så ägs det av ett annat folk.
  Japp finns många konflikter och jag skriver om dem vid olika tillfällen men inget av dessa kan jämföras med Israels ockuaptione, ett folk som kom från andra sidan världen för att ta över ett folks land. I fallet med Marocko mm, så är det grannar som behärskar varandra, grannar som förr i tiden kanske ägde området (ex Irak ägde stora delar av mellanöstern, så gjrode Iran osv)

  Du kan ju vända på det, varför bryr sig väst inte mera om Palestina? Varför angrepp man Saddam för han tog över Kuwait, men man angriper inte Israel? Varför klagar man över att Iran vill ha kärnkraft men säger inget om Israels kärnvapen?
  Så hyckleriet är där, men jag tror det är större hos västvärlden.
  Muslimerna styrs av äckliga ledare, inte många av dem är annat än hycklare eller svin. Men tittar dun på dem här, så är Marocko styrd av en ledare som är stor vän till väst, Saudiarabiens ledare är vänner till väst, Egyptens är vänner till väst..så vem kan få dem att ändra sig? Folket kan inte för vi mördas..men väst kan 😉
  Västsaharas polisario är för snälla..hade de tagit tag i saken med våld så hade världen kanske brytt sig?

 22. G.W
  G.W 03 november 2009

  He he. Det var ju en fin omskrivelse “avsade sig kontrollen”

  Kanske är det så Israel ser på Palestina?

  Hur som helst tror jag inte vi kommer så mycket längre i detta ämne, du och jag.

  Vi hörs, ha det bra. 🙂

 23. Bahlool
  Bahlool 03 november 2009

  Även du måste förstå skillnaden på ett avtal mellan danmark och Sverige och Israel och palestinierna/araberna som inte har något fredsfördrag utan bara vapenstillestånd. Även du måste förstå skillnaden mellan att världen erkänner Sveriges nuvaranade gränser och ett Israel vars gränser omvärlden inte erkänner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *