Press "Enter" to skip to content

Den judiske terroristen

U.S.-born Jewish terrorist suspected of series of attacks over past 12 years – Haaretz – Israel News.

En av de första terrorattentaten i Palestina/Israel, begicks av judiska fanatiker på 1920-talet. Sedan dess har Israel och sionisterna lyckats vända blickarna ifrån sig och menat att de är rättfärdiga i sin kamp mot den “arabiska terrorismen”. Besöker man bloggar och hemsidor lojala mot Israel, så ser man en räknare som sägs räkna upp terrorbrott begångna av muslimer.

Man glömmer judars brott, man glömmer Israels terrorbrott man glömmer USAs terrorattacker. Här skriver den judiska tidningen Haaretz om en judisk terrorist, något vi inte får höra om i väst. En person som mördat araber, för att de är araber. En person som använt sig av sprängattentat för att bekämpa judar som inte var lika fanatiska som han. Han använde sig av sprängdeg för att skada poliser, araber och judar. Vart är räknaren för sådana brottslingar? Är inte terror likvärdig terror? Eller är vissa terrorbrott mer acceptabla?

När Hamas planerar sprängattentat eller begår attacker mot judar, då brukar Israel ta sig rätten att svara hårt. Man mördar många oskyldiga för att straffa de som vågade ta till vapen mot Israel. Frågan är har nu araberna också rätten att straffa Israel för denna terrorist? Varför är det palestinska folket ansvariga för vad Hamas eller andra grupper gör? Varför är inte Israel på samma sätt ansvariga för vad dess medborgare gör?

Denna Yakoov kanske hade kommit undan med sina brott lite längre, men när han började angripa andra grupper än bara palestinier, då började Israels statsmakt ta tag i frågan. Det var först då som han ansågs vara en fara, en fara som måste stoppas. Vi har ofta läst och hört om fall där palestinier står rättslösa i lagens ögon när det gäller deras konflikter med judar. Om inte detta är ett exempel på apartheid, vad är det då?

Ett fall som visar vilken maktlöshet araberna känner är fallet med familjen Tamaizi. Några år sedan sköts tre medlemmar i denna familj ihjäl av en jude som körde bilen på stadens gator. När några i familjen gick fram till honom, så började han skjuta och de dödade var 3-månader gamla Dai Marwan tamaizi, ett barn som föddes efter att familjen genomgått 14 år av provbefruktning. Vidare mördades även Mohammed Salameh Tamaizi, 27 år och enda barnet och sist men inte minst Mohammed Hilmi Tamaizi, 24 år och som just hade ingått förlovning. Dessa offer omnämns inte, deras familjer bryr sig ingen om och de får leva med dessa ärr, ärr som de fått för att de är palestinier, för att de är araber, för att de är muslimer.

Ja det är hemskt med brott och det är hemskt med terror, men vissa brott och viss terror verkar vara mindre hemsk..

Andra fall som beskrivs av människorättsgrupper som Yesh Din, visar att polisen i Israel ignorerar brott begångna av judar mot araber. I runt 90% av fallen så lade polisen ner undersökningen där judar är misstänkta ha begått brott mot palestinier på västbanken. År 2006 var 4 bosättare misstänkta ha slagit en äldre palestinsk man med ett gevär, han låg i koma i 3 veckor på grund av misshandeln. Polisen kontrollerade inte två av de misstänktas alibin och den trejde blev inte ens förhörd.

2 Comments

  1. Tasnim
    Tasnim 04 november 2009

    Det var inte allt för längesedan som en bosättare sköt en palestinsk man pa öppen gata, det filmades dessutom. Vad hände? Fallet lades ner. Det var “självförsvar”. Uppenbarligen är det tillatet att skjuta obeväpnade män som kommer gaendes emot en…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *