Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Är det ett brott att vara född muslim i Indien?

Jag har ofta skrivit om muslimers och fattigas situation i Indien. Indien är ett land med över en miljard människor, däribland över 100 miljoner muslimer. Landet kallas den största demokratin i världen, men korruptionen återfinns överallt i samhället. På senare tid har jag fått se filmer och läsa artiklar som gång på gång berättar om den situation som muslimer befinner sig i, i landet. Här kommer lite olika artiklar om Indien och landets relation med muslimerna.

Man fängslar muslimer, man torterar dem och hela tiden använder man sig av USAs fina slogan, de är terrorister, de är ett hot mot samhället. Ofta fängslas man p g a “tips”, anonyma som vanligt. De som fängslas brukar skadas med hjälp av slag och tortyr.

Sen några årtionden så har det rasistiska BJP fått ökad makt, ett parti som kan räknas som hindunationalistiskt. Detta parti har ungdomar och en liten privat armé. Med hjälp av dessa har de infiltrerat olika samhällsfunktioner. Detta har i sin tur lett till att media, som styrs av dessa islamofober, tystar ner brott mot muslimer eller så sprider de lögner om muslimerna. Deras anhängare återfinns i många andra ställen, som telefonföretag, kommunala organ o s v.

I dessa maktcentren har de stor makt över muslimernas liv, en makt som leder till att man särbehandlar muslimerna och ser dem som andra klassens medborgare. Vi har sett liknande beteende i andra “demokratier”. Demokratier på papperet. Stereotyper om den muslimska minoriteten sprids, stereotyper som leder till en stigmatisering av muslimerna.

Systemet med kaster ledde till att man behandlade de orörbara illa, nu har man även fått muslimerna som ovälkomna. I väst finns den kristna och ateistiska avogheten mot islam, i Indien är det hinduismens syn på lägre väsen…

Is it A Crime To Be Born A Muslim In India? By Ram Puniyani.

—————-

Gujarat

Ett allt vanligare fenomen i Indien, och då särskilt i delstaten Gujarat, är att man omhändertagit unga muslimer, fängslat och torterat dem. Ibland utan någon som helst laglig grund. En grupp  mötte muslimska familjer i september 2009 och alla dessa familjer vittnade om och berättade samma historia; att ungdomar, utan några som helst brottsregister, hade hämtats upp av personer med helt vanliga kläder, ibland med våld ibland omhändertagit dem under falska föresatser.

Man tog dessa unga muslimer med ögonbindel på till någon bondgård, där man torterade dem grovt. Familjerna fick inte reda på vart dessa ungdomar hade tagits. Efter påtryckningar från familjerna och från muslimer med status i samhället, fick man till slut möta ungdomarna på polisstationen. Där såg man att de var svårt medtagna och de hade hotats till livet, att inte berätta om vad de varit med om.

I artikeln kan man läsa om den tortyr dessa unga män fick genomleva. Det är en tortyr ovärdig en människa. Ska kampen mot terror verkligen utövas med hjälp av terror? Polisen tvingade männen att erkänna att de planerade attacker, något de inte hade planerat.

På grund av de ökande incidenterna där våld och tortyr används mot fångar, har Indiens högsta domstol utfärdat 11 specifika punkter, som polis och säkerhetstjänst ska följa vid arrest, häktning eller utfrågning av anklagade,  däribland dessa punkter är:

 1. Polis som häktar någon, måste ha uniformer på sig och de måste ha ID med sig som visar deras namn och deras nummer. Den som förhör fångar måste registreras i ett särskilt register.
 2. Papper måste fyllas i om när man arresterat personen ifråga, varför och det måste bevittnas av två personer. Den arresterade måste godkänna med sin signatur.
 3. Den arresterades rättigheter måste förklaras för honom.
 4. Man har 12 timmar på sig att informera om arresteringen på en speciell anslagstavla för att släkt och vänner ska veta vart de kan hitta personen ifråga.

Dessa punkter skickades till alla delstater och polischeferna skulle informera alla polisstationer. Vidare uppmanade man polisväsendet att informera befolkningen på olika sätt så de kände till reglerna. Ifall man bröt mot dessa regler, så begick man ett brott.

—————

Gujarat och förföljelsen av muslimer

Några år sedan mördades tusentals muslimer. Man kom fram till att stat och kommun, hade deltagit i upploppen och försökt tysta ner dessa mord.

En stat som leds av islamofober eller av personer som har någon slags agenda mot en viss del av befolkningen, kan inte vara objektiv i utförandet av sina plikter. Det är något som drabbat muslimerna i delstaten Gujrat. Där oskyldiga muslimer fängslas eller t o m mördas, för att sedan anklagas för att ha varit delaktiga i attentat mot ledande politiker (i detta fallet attentat mot Modi).

Genom historien har man alltid försökt ge skulden till minoriteter eller sekter, Bartolomeonatten, är ett känt exempel från 1500-talets Frankrike, då man mörade en stor del av den protestantiska eliten. Salahdins mord på shiamuslimerna i Egypten och Syrien/Libanon är ett annat exempel.

I Rwanda mördades över 800 000 tutsier, för att de ansågs vara insekter; idag används liknande ord mot muslimer (en islamofob sa en tid sedan att vi var insekter). I Danmark sade dansk folkpartiets ledare att muslimer var som ogräs… Indien har en allt farligare rasism mot sin muslimska minoritet, en rasism som hindunationalistiska partier älskar att förstora.

Ishrat Jahan: Murder In Cold Blood By Ram Puniyani.

Mer om Indien:

Ökande hat och desinformation om muslimer i Indien

Indien och slöjan

16 kommentarer

 1. Darius 12 oktober 2009

  Alltså för det första så förvånar det inte mig ett dugg…ett land som indien har för fan engelska som modersmål…bara för att The Great Britian ägde deras land i flera hundra år…slår vad att många miljoner av de är släkt med britterna :D…det är synd om dem…de levde som slavar under den vita mannen. Förmodligen har de fått mycket av britternas ideer och syn på muslimer, en simpel teori…men självklart beror mkt på deras religion oxå! titta de lever i 2009 och majoriteten av befolkningen lever under ETT KAST SYSTEM HA HA HA HA HA Ha…det var ju rättvist..istället för att behandla alla lika så behandlar de sig själva som slavar och kungar…alltså nu går jag övergränsen men enligt deras historia, religion och att under en väldigt lång period varit underkastade andra sotrmakter, så förvånar mig itne att människor uppfostras på fel sätt och själviska idelar… titta tex på judarna i israel…tror inte att jag behöver säga något mer!

  Äkta Muslimer har tendes att icke underkasta sig andra människor så blir länder med mkt makt förbannade och skapar kaos och krig i dessa länder…Teori 🙂

 2. Bahlool 12 oktober 2009

  lol du är störd 😛 jag läser varje mening och skrattar 😛 och vet du är störd my god stackars de som blir dina undersåtar ifall du blir president ;_)’

 3. .: نور :. 13 oktober 2009

  Ett litet fel bara med hinduismen, kastsystemet, varnAsrama, bygger inte på vilken familj du är född i, utan vilka egenskaper du har, om man ska se till veda-texterna. Dock är alla inte insatta eller får läsa dem, o då kan smarta-brahmanas, de som är kast-brahmanas, utnyttja detta system. Det finns flera ställen i veda där det beskrivs, att ens egenskaper bestämmer kastet. Alltså kan en som föds i en brahmana familj, vara en sudra (tjänare) om han har dennes egenskaper. Så detta klassystem dem har, jag har själv läst det i veda. Det finns många stora yogis inom Indien som försökt föra fram eller reformera detta system, utan framgång, då de som är okunniga (o nu då som är likt slavar) är så inbitna o indoktrinerade att det är så dem ska ha det, så det inte går göra något åt saken. Mohandas Ghandi var en av dem som försökte få fram förändring i detta system, medan han kämpade mot britterna. En annan var Srí Ramakrishna, på 1500-talet fanns en mystiker (som hare krishna grundas på) som hette Srí Krishna Chaitanya, som försökte bevisa från veda, att detta system var korrumperat, som dessutom tog sig friheten att avskaffa det.

 4. Bahlool 13 oktober 2009

  Staten försökte ju få bort systemet med kasten men det funkar inte så bra, jag läste fler texter som visar att allt fler har börjat bli mera indoktrinerade. Särskilt medelklassen som skulle vara upplyst har nu börjat bli mera fanatiska och vidskepliga.

 5. .: نور :. 13 oktober 2009

  Mm i know, det är ju bara de fattiga som förlorar på det, o då är det ju inte direkt dem som vill bekämpa det :/

 6. Bahlool 13 oktober 2009

  det kommer leda till kravaller och itll kaos..problemet är att dessa fattiga stödjer BJP och detta parti hatar islam och muslimer..så dessa okunniga fattiga kommer bli ett bra verktyg i händerna på dem som vill kriga mot muslimerna..

 7. .: نور :. 13 oktober 2009

  Historien upprepar sig alltid

 8. Jonas 13 oktober 2009

  Bahlool till kommentatorn Dårhus ovan:

  du är störd, jag läser varje mening och skrattar och vet du är störd my god

  Jag är för en gångs skull helt överens med Bahlool! 🙂

 9. Bahlool 13 oktober 2009

  Jonas jag menar det mest på ett roligt sätt tror inte du och jag delar åsikt om störd på samma sätt 😉

 10. Darius 13 oktober 2009

  Jonas, har de inte kastsystem? jo det har dem..har inte britterna haft inflytande över de? jo de har dem.

  varför e jag störd?

 11. Jonas 13 oktober 2009

  Fråga Bahlool 🙂

  Jag noterar att du påstår att hinduerna ogillar muslimer pga britterna (dvs du tror inte att hinduerna kan ha egna åsikter), och du gör en jämförelse till judar (som vanligt).

 12. Ni män kontrollera era blickar!!! 13 oktober 2009

  Bloggarens Bahlools blogg brukar vara fylld med konstiga argument som t.ex. “man särbehandlar muslimerna och ser dem som andra klassens medborgare”

  Ni muslimer kräver att bli särbehandlade för att ni regelbundet vill ha speciella regler och lagar och får ni inte detta då är tex Bloggarens Bahlools snabb själv att slänga ur sig islamofobi och tycker att alla som inte har exakt samma synsätt som honom är sjuka. Undrar hur frisk han är själv? Sedan är det konsting för att enda dagen skriver han att han är butiskarbetare och andra dagen är han hemma om dagarna och tittar på tv tredjedagen sprider han osanningar. Hörre du du… Vad sysslar du med egentligen?

  Det beror ju på muslimerna själva för att det är deras eget fel och ansvar att de har blivit “andra klassens medborgare”. Sedan är de fega och svaga för att de skyller hellre på någon annan eller något annat istället för att blir första klassens medborgare.

 13. Bahlool 13 oktober 2009

  Ja du, det är också slavens fel att han är slav, det är den våldtagnes fel att hon blir våldtagen..och det är muslimens fel att de blir illa behandlade 😉
  Muslimer är fega och svaga..ja 1.5 miljarder muslimer är fega och svaga..klart du inte är sjuk 😉

 14. Jonas 15 oktober 2009

  “våldtagnes fel att hon blir våldtagen”

  Enligt hederskulturen i vissa islamiska länder så är det precis så.

 15. Lars Jansson 01 februari 2011

  Lägger in kommentarer så att ovanstående personer inte får stå oemotsagda.

  Kortfattat: islam har bedrivit ett 1400 år långt krig mot alla oliktänkande inom islam, och när man sedan träffade på andra civilisationer bekämpade man dem, både med våld och med fredliga påtryckningar. På så sätt spred sig islam över det kristna nordafrika och mellanöstern, det zoroastriska iran och även det hinduiska/buddhistiska Indien. Spanien, Balkan och Indien är de enda områden som lyckades trycka tillbaka Islam. I Spanien och Balkan med krig och utrensning, i Indien avbröt britternas kolonisering frigörelseprocessen – men samtidigt innebar självständigheten att hinduerna på demokratisk väg fick makten i Indien.

  Indiska muslimer lider av både egen självförvållad underutveckling, men även av hinduernas diskriminering. Det är ett problem, diskriminering är inte bra för Indien på något sätt. Samtidigt har indiens muslimer nyttan av att leva i ett relativt fredligt demokratiskt land, tack vare att hinduismen är tolerant i grunden. Indiska muslimer har det inte sämre än muslimer i Pakistan, Iran eller Syrien, rent demokratiskt sett. Indiens förre president var muslim, många viktiga och superrika affärsmän är muslimer. Indien har inget problem med muslimer som anpassar sig och lever efter demokratiska spelregler. Men om de försöker tvinga på samhället medeltida grymma kvinnofientliga upplysningsfientliga utbildningsfientliga människofientliga traditioner kommer de att bekämpas. Indien har lidit i Dar-ul-Harb förut – det kommer inte att upprepas.

  Kastsystemet kan ni glömma grabbar, skit i det och sköt er egen business. Kastsystemet regerar inte Indien längre, det är pengar som regerar. Som i de flesta länder på jorden, inklusive ert älskade Saudi och ert älskade Mulla-Iran

 16. Rasul 01 februari 2011

  @Lars Jansson

  att du kallar Ayatollah för Mulla visar vilket låg Intelligens du har…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *