Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Dra inte förhastade slutsatser…

Ibland får jag tag i sköna berättelser, som ska lära mig och andra att förbättra oss, att segra i vår jihad mot vår nafs (vårt själv). Denna här är en helt underbar sådan berättelse:

En gammal man satt med sin 25 årige son på ett tåg. Tåget var på väg att lämna stationen och alla passagerare började hitta sina platser att sitta på. När tåget började röra på sig, så såg man hur den unga mannen var fylld av lycka och nyfikenhet. Han satt vid fönstret och såg ut genom det. Han sträckte ut handen och kände hur vinden blåste mot handen ju snabbare tåget åkte.

”Far!! Se hur alla träd förflyttas bakom oss”

Den gamle mannen såg på sin son med ett leende och uppskattade sin sons nyfikenhet. Vid den gamle mannen och sonen satt ett par och lyssnade på samtalet. De kände sig obekväma med den 25 åriga sonens attityd, där han betedde sig som en liten unge. De antog han var mentalt handikappad.

Plötsligt skrek den unga mannen igen: ”Far, se sjön och djuren, molnen rör sig med tåget!!”

Paret såg på den unga mannen med en blick av skam. Plötsligt började det regna och några droppar rörde vid den unga mannens hand. Han var fylld av glädje när han slöt sina ögon. Än en gång skrek han: ”Far, det regnar och vattnet rör mig, se pappa se!!” Paret kunde inte hålla sig längre.

De frågade den gamle mannen: ”Varför besöker du inte en läkare och får hjälp med din sons tillstånd?”

Den gamle svarade: ”Ja, vi kommer nu från sjukhuset, för idag fick min son sin syn tillbaka för första gången i sitt liv.”

Moralen i berättelsen: Dra inga förhastade slutsatser, förrän du känner till alla fakta…

10 kommentarer

 1. Susanne 12 oktober 2009

  oj!!!! jag ryser i hela kroppen. vilken fin historia. tack för att du delade med dig:)
  och förresten, spännande med ny bloggdesign:D

 2. Bahlool 12 oktober 2009

  Tack syrran försöker hitta några bra berättelser men det mesta har man redan hört haha
  mår du bättre nu inshallah?

 3. Ni män kontrollera era blickar!!! 12 oktober 2009

  Precis ”Dra inga förhastade slutsatser, förrän du känner till alla fakta…” här kommer en lektion för Bloggaren Bahlool i läran att välja noga sina ord och meningar innan kan kritiserar det svenska samhället och dess invånare.

  Ska man kritisera det svenska samhället och dess världfärd och vill stå utanför då måste man tänka efter noga vad man ger sig in på för att den svenska historian säger raka motsatsen gentemot islamistiska fundamentalistiska argument. Läs:

  Svensk folkhälsohistoria,

  Socialdemokraten Per Albin Hansson Folkhemstanke och uppbyggnaden av välfärdssamhället, som haft en enastående betydelse för den svenska folkhälsan, har minst sagt varit kontroversiella projekt. I dag självklara reformer, som en allmän sjukförsäkring och en offentligt finansierad sjukvård i samhällets regi, har fått genomföras i strid mot mäktiga kårintressen, bland annat representerade av Läkarförbundet. Alla människors i alla åldar oavett kön vars delaktighet och inflytande, som är en förutsättning för god hälsa, måste erövras på samhällsområde efter samhällsområde. Ekonomisk jämlikhet är en ytterst viktig bestämningsfaktor till en god folkhälsa men är minst sagt politiskt kontroversiell och utmålas ofta som ett hinder för ekonomisk utveckling. Det finns starka ekonomiska intressen, bland annat inom transportsektorn, som motsätter sig krav på en mer hälsosam livsmiljö. Den klassiska försvarslinjen från dem som motsatt sig folkhälsoreformer har varit att individualisera problematiken och göra hälsa till en fråga om den enskildes ansvar utan att se de.

  Källa: Statens folkhälsoinstitut. (2009). Folkhälsopolitisk rapport 2009. Östersund: Statens Folkhälsoinstitut. Finns att hitta på http://www.fhi.se sök på publikationer

  NU FICK HAN SÅ HAN TEG OCH HAN SKA HÅLLA TYST I FORTSÄTTNINGEN FÖR HAN VET INTE EN ENDA FAKTA OM VAD SOM LIGGER TILL GRUND FÖR DE SVENSKA GRUNDLÄGGANDE VÄRDERINGAR OCH MORAL!

 4. Susanne 13 oktober 2009

  njae kan inte säga att jag mår bättre, varm och svettig och dan 🙁 och svårigheter att svälja mm. men *orka* att vara sjuk 😉
  fast hamdella, det kunde ju varit värre 🙂

 5. Bahlool 13 oktober 2009

  svininfluensan? 😉

 6. mammamarie 13 oktober 2009

  Vilken story! Jag började gråta…

 7. .: نور :. 13 oktober 2009

  Bra historia, bra djup. Känner många som borde läsa denna, som aldrig ser till detaljerna runt saker, så en massa konflikter uppstår.

 8. Susanne 13 oktober 2009

  bahlool: svin, ko, lamm, råtta kanske? ingen aning 😀

 9. Bahlool 13 oktober 2009

  hahaha susanne..jag håller mig hemma för att slippa bli sjuk 😛

 10. Susanne 14 oktober 2009

  bahlool: mmmm det är ju inte så att jag är ute och ränner heller. men jag snappade upp nåt iallafall. men snart är jag frisk inshallah 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.