Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ökande hat och desinformation om muslimer i Indien

Mer om Indien: Indien och slöjan

En rapport från Indien, visar att journalister och poliser samarbetar i sin jakt på ”muslimska terrorister”. Tyvärr visar det sig ofta att man använder sig av desinformation, lögner, påhitt och fördomar i sin jakt på terrorn. Vad är bättre för att locka läsare, än en artikel om terror och om hur duktiga poliserna är i sin kamp mot terrorn? På det viset känner läsarna sig lugna och att ljuga ihop en artikel tjänar alla på, förutom muslimerna. Många blir dömda i förtid och det är genant för världens största demokrati att bete sig på det här viset.

Ungdomar fängslas och innan de fått möta någon domare, så döms de i tidningarna för att vara terrorister. I ett fall hittade man en US-dollar och då hävdade man att det var bevis för att personerna fick pengar från utlandet. Att de hade ett papper med www.com på, visade att de var tekniskt intresserade och ville använda sig av tekniken för att skapa kaos i landet.

Det bor över 100 miljoner muslimer i Indien och med den ökande hindufanatismen (partier som BJP)och nationalismen, så har även hatet och attackerna mot hinduerna ökat. När man fängslar muslimska ungdomar, så brukar man ta foto på det material de hade med sig, i vissa fall hade man hittat urduspråkiga böcker (Pakistan, Indiens dödsfiendes språk) och då antog man, eftersom man frågade experter, som ingen känner till, att dessa böcker var manualer i terror. När vissa objektiva reportrar fick böckerna översatta, så såg man att det handlade om spiritualitet och islam, inte om terror och attacker.

Islam är under attack i Europa, det bekämpas av muslimska ledare i Mellanöstern och nu har även länder som Indien, blivit till fiender för muslimerna och islam.

Muslim ‘Terrorists’ Manufactured By The Media By Yoginder Sikand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *