Press "Enter" to skip to content

ISM och andra nötter

ISM Sweden.

Internationel solidarity movement eller ISM är ett nätverk av aktivister som med ”fredliga” medel kämpar för den palestinska saken. Mycket beundransvärt, kan man tycka. De och andra ”pro”palestinier har gått ut och fördömt en demonstration som kan räknas som en Al Qudsdemonstration men på en söndag (Al Qudsdemonstrationerna brukar hållas sista fredagen i Ramadan). Deras anledning är att demonstrationen har talare som Mohamed Omar och Lasse Willhelmson, två personer som uttalat sig antisemitiskt, menar man.

Vissa av nötterna som menar sig representera palestinierna har också uppmanat att inte stödja denna demonstration för att nynazister kanske dyker upp på den. Att judar, sionister och vänner till Israel samarbetar och stödjer islamofober och partier som SD, det ser ingen något som helst problem med. Att muslimer samarbetar med nazister eller har demonstrationer som stöds av ”antisemiter” det är ett stort problem?

Det palestinska folket representeras av de demokratiskt valda Hamas. Frågar man Hamas och det palestinska folket så får man ett rätt klart svar om vem man ska stödja. Mohamed Omar och hans demonstration eller ISM och gud vet vad de andra ”grupperna för Palestina” än heter. Jag blockeardes och censurerades av Jinge, för att jag några veckor tidigare hade kritiserat palestinierna för att ha stött Saddam i kriget mot Iran och för att ha stött män som Zarqawi, som hade blodet av Iraks shias på sina händer. Boom, jag stängdes av för några dagar och satte aldrig min fot där igen.

Jag är för det palestinska folket och har i över 10 år skrivit och stött dem, men de är inte utom kritik. På samma sätt är inte Mohamed Omar utom kritik, men att splittra stödet för Palestina för att någon är rädd att bli sammankopplad med såkallade antisemiter eller nynazister är befängt.

Om jag delar vissa av mina åsikter med nazister, kommunister eller terrorister, betyder inte det att jag är nazist, kommunist eller terrorist. Jag brukade läsa och stödja ISMs kamp, men idag insåg jag, att de är lika stora fiender till palestinierna som Israel självt. Tala illa om Iran, tala illa om Hamas, tala illa om det palestinska folket, ja då blir du accepterad av Israel och deras hejdukar, för då är du en bra palestinier, en som inte kan skada den sionistiska saken.

Det palestinska folkets rättvisa kamp bestäms inte av Israel eller sionisterna, den bestäms inte av rasisterna eller av Sverigedemokraterna, den bestäms av det palestinska folket och av logiken i kampen för ett Palestina. Vill antisemiter och nazister stödja den så befläckas den inte och förnedras den inte heller.

Jag avskyr Nazismen lika mycket som SD och Sverigedemokraterna. Jag avskyr Israel som jag avskyr sionismen. Jag avskyr palestiniernas stöd till Saddam och Zarqawi. Dock inget av det här spelar någon som helst roll. När man deltar i demonstrationen så deltar man för det palestinska folket och Palestinas skull, inte för nazisters eller Mohamed Omars skull. Mitt stöd för Palestina är inte beroende av vad palestinierna tycker om mig, shiaislam eller Iran, utan den är beroende av det palestinska folkets rätt till rättvisa och frihet; det är beroende av det palestinska folkets rätt till ett liv utan förtryck eller ockupation. Att folk är rädda för att kallas saker och ting, visar på hur rutten deras självbild och deras stöd för Palestina och palestinierna är.

Om så hela världen kallar oss antisemiter, rasister och fanatiker; om så hela världen kallar oss terrorister fundamentalister eller galningar – Palestina kommer bli fritt. Sionismen kommer gå under. Förtrycket kommer upphöra.

Demonstrationen är idag i Stockholm

Ner med Gaza – Ner med Libanon länge leve Iran

Förnya enheten på Al Qudsdagen

Tystnad är ett brott mot mänskligheten

Judar demonstrerar på al Qudsdagen

Här följer Lasse Wilhelmsons upplevelse där han blev misshandlad och angripen av anhängare till Palestina, som buade och störde demonstrationen. Vad är deras agenda?

När jag kom fram till Sergels torg var där en manifestation mot Irans
nuvarande ledning och fullt med iranska flaggor med schaens symbol.
Överall drällde det också folk som sålde Internationalen och som
uppenbarligen gjorde gemensam sak med Irans Arbetarkommunistiska
Parti, som delade ut flygblad. Där fanns också folk från
Palestinagrupperna och ISM som jag kände igen. Jag anlände till
Sergels torg på "fel" sida, dvs ovanför den stora breda trappan mot
Åhlens, men hann inte gå runt till andra sidan varifrån talen skulle
hållas förrän en handfull ismare fick syn på mig. De vet ju vem jag är
och hur jag ser ut. Den störste och mest aggresive av dem hoppade på
mig, knuffade våldsamt och brottade ner mig på gatan flera hjälptes åt
att trampa sönder mina 5 afficher som jag hade med. De handlade
naturligtvis om det krav som jag framförde i mitt tal. Shora Ismali,
Andreas Malms kvinna och ledande person inom ISM i Sverige och med
iransk bakgrund, stod bredvid och gick efteråt fram till mig och sa
att såna som du skall inte få vara här. Därefter gick hon fram till
ismaren som hoppat på mig, som jag väl känner till, och gav honom en
kram och kindpussar. Jag blev inte skadad men polisanmände överfallet
och skadegörelsen.

Motdemonstranterna var fler än vi och uppehöll sig i den breda trappan
och på "läktarern" ovanför torget som var avspärrat fysiskt av en lång
rad polisbilar på själva torget. Motdemonstranterna gjorde allt de
kunde för att förhindra att talen skulle höras, men de genomfördes som
planerat och handlade naturligtvis om Jerusalem och Palestina.

Många kvinnor och barn deltog i Al Qudsmanifestationen och palestinaka
ungdomar som ledde talkörerna. Jag måste erkänna att det var en något
besynnerlig upplevelse att se trotskister, ismare och pgsare
tillsammans med regimkritiska iranier störa en värdig manifestation
för Palestina och bua när vi skanderade "Bojkotta Israel" och "Befria
Palestina". Jag tror att det som hände kommer att få långtgående
konsekvenser för det antiimperilistiska arbetet i Sverige och för
solidaritetsarbetet med palestinierna i synnerhet. Jag återkommer till
det i annat sammanhang. Här är mitt tal som jag höll och som delades
ut till alla som deltog i Al Qudsmanifestationen.

13 Comments

 1. Darius
  Darius 20 september 2009

  Eidtet mubarak azizman 😀

 2. Bahlool
  Bahlool 20 september 2009

  Samma Brorsan!!! sup dig inte ihjäl när du firar hahaha 😛 ska du inte börja blogga igen?

 3. sara ;D
  sara ;D 20 september 2009

  HAAH i *****. I`m comming back. MOHAHAHAH nej men jag kommer nog inte tillbringa mkt tid där ute =)

 4. Bahlool
  Bahlool 20 september 2009

  Lol jag är aldrig där 😛 bra min favorittjockis som handlar pizzor..niceee 😉

 5. Darius
  Darius 21 september 2009

  hahaha nej jag har lagt av med drickandet…har inte druckit på 2 månader snart, varken festat ens…jag spelar fotboll, sköter plugget o ska börja köpa koranen översätt till svenska på pocket…jag behöver mer kunskap om min religion 😀 skämms fett mkt att jag är försvenskad 😀 dags o bli afghan igen for lifee! o då snackar jag om gamla traditioner för 30 år sedan 😀 innan kriget o allt skit!

 6. Bahlool
  Bahlool 21 september 2009

  Vilket afghanskt folk tillhör du?
  pashtun?

 7. Josip
  Josip 21 september 2009

  Alltså dude, det hela är ganska enkelt – vill du inte ha nazister på din demo – BJUD DOM INTE – vill du inte ha en rabiat judehatande islamist och en gammal gaggig gubbe – BJUD INTE DOM HELLER. Så otroligt enkelt.
  Sen var inte det direkt de palestinska massorna som bar fram den här demonstationen utan det var i huvudsak herr Omar som önskar att islamisera palestina rörelsen för att han åkt på en rejäl snetädning – ni var liksom 50 pers ihopträngda vid plattan.

  Sen kom inte med nåt snack om att ”splittra palestina rörelsen” det är ju ni ensamt ansvariga för, ni önskar förvandla den breda palestinarörelsen vi har idag till en rent islamistisk sådan och det kommer det palestinska folket inte gå med på. 50 pers varav 15 nazister är knappast ens en demonstation, det är ett tragiskt jippo.

 8. Bahlool
  Bahlool 21 september 2009

  Breda? Så å ena sidan önskar du att man ska stoppa vissa organisationer från att delta (förbjuda folk att delta i en demonstration hur lätt är det) å andar sidan ska man ha en bred palestinarörelse..säg mig hur långt har ni kommit med den breda palestinarörelsen när så många av er deltog på shahälskarnas sida? NI förstår nog att flertalet palestinier stödjer Hamas och kampen mot Israel eller har ni glömt bort valresultaten? Du är kommunist antar jag du kan ju kolla hur lyckat det var när du och dina vänner stormade Davis Cupmatchen 😉 FRA for life hahah

  ps: Jag var inte där men jag hade stött dem om jag gillar nazister eller ej spelar ingen som helst roll i sammanhanget..det enda som spelar roll är Al Qudsdagen och det palestinska folket.

 9. Darius
  Darius 21 september 2009

  alltså nawee jag är blandad farsi saban och pashtun…fast jag kan bara antik persiska. inget pashtun 😀

 10. Bahlool
  Bahlool 21 september 2009

  vad är saban?

 11. Darius
  Darius 23 september 2009

  ahahahaha! jag menade farsi talande! saban=talare…halv dari halv pashtun men 100 % afghan ^^

 12. Bahlool
  Bahlool 23 september 2009

  ahhaha ok 😛 där ser du nu har jag lärt mig nåt nytt 😛

 13. Darius
  Darius 26 september 2009

  hyahah jag lärde dig lite fel! det blir farsi zeban! alltså jag suger på persiska seriöst 😀 fett jobbigt översätta till svenska 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *