Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Förnya enheten på Al Qudsdagen

Gäst inlägg av Sayyid Moussa

Sista fredagen varje Ramadan är Alquds dagen,   Jerusalem dagen.
Det är en dag tillägnad de förtyckta palestinierna. Detta folk som tvingades att lämna sina hem/byar pga en FN resolution 60 år sedan, utan kunna påverka.
Hur skulle du reagera om ditt hem blev bortlovat på din bekostnad, utan att du blev tillfrågad?
Palestinierna blev inte bara fördrivna, de dödades, torterades och detta fortsätter än idag. Miljoner palestinier bor i flyktingläger under usla förhållanden och är beroende av bidrag. Hos nästan varje familj, finner du sparade dokument som intygar att de äger ett hus, eller mark i palestina.
De flesta världens politiker, journalister osv, bedömer konflikten idag som om den började 5-10 år sedan. De bedömer konflikten som om det är mellan två olika länder som alltid funnits. Bara för att det historiska brottet ägde rum 60 år sedan är det inte rättfärdigat idag, och kommer inte vara det om 500 år heller.
Brottet går att enkelt beskriva. Tänk om ngn skulle råna ditt hus, döda din son och slänga ut dig från huset. Du skulle bygga upp ett tält utanför huset och försöka ta tillbaka ditt riktiga hem. Samtidigt är rånaren som slängde ut dig offret, och blir erkänd av dina grannar som den riktiga ägaren till husen. Istället för att betraktas som den tjuv och mördare han är. Sedan om rånaren efter 60 år byggt några våningar på huset så att släktingar kan flytta in,  är han fortfarande skyldig till samma brott.

Det är alla människors skyldighet att stå upp för rättvisan på alquds dagen, och med alla förtrycka i världen.

Muslimer ska passa på och stärka banden mellan dess olika grupper denna dagen.
Då man skriver om skillnaden mellan olika muslimska skolor, är det för att skapa förståelse för varandra. Även om debatten kan bli het pga dess natur,  så är det en broderlig debatt. En debatt som är viktig och nödvändig…
Shia och Sunni muslimer är och förblir bröder i religionen, och det är viktigt att förnya denna enheten på alquds dagen då vi visar solidaritet med de förtrycka palestinierna, och varje förtryckt människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *