Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Inför Mehdins återkomst

De flesta religionerna väntar på en ”messiahsfigur” en person som ska skipa rättvisa och Guds lagar på jorden. Judarna har en de väntar på, de kristna väntar på Jesus och muslimerna tror på Mehdin. Inom islam har man sunniternas syn som säger att Mehdin ska bli född av en kvinna kort innan han ska skapa Allahs rättvisa på jorden. Shias anser att han föddes på 800-talet och att han gick in i det fördolda, på Allahs befallning, för att slippa bli mördad som de 11 imamer som kom före honom.

Här kommer tre föreläsningar på engelska om Mehdins återkomst enligt shiaislam och vad som sker inför denna återkomst.
Del 1

Del 2

Del 3

Mehdi och Jesus enligt de fyra sunnitiska lagskolorna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *