Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

The road to hell

Eller the Road to Guantanamo, är en dokumentär om hur det kan gå när du är på fel plats, vid fel tidpunkt. Visas idag på tv 2. Det man ska tänka på är hur illa det kan gå ifall ens rättigheter förtrycks och man sätts i fängelse, med tortyr och omänskliga förhållanden, för att man har fel religion.

Brittisk dramadokumentär från 2005. 19-årige Ruhel Ahmed och 23-årige Shafiq Rasul reser från hemstaden i brittiska Midlands till Pakistan för att planera ett bröllop. Deras resa slutar i en vistelse på Camp Delta i Guantánamo Bay på Kuba. Tipton Three, som de kom att kallas, hölls inspärrade i två år utan rättegång. När de släpptes i mars 2004, hade inget åtal väckts. Detta är berättelsen om denna resa och om förhållandena under fångenskapen i världens i dag mest ökända fångläger.

I rollerna: Rizwan Ahmed, Farhad Harun, Wagar Siddiqui, Afran Usman. Regi: Michael Winterbottom, Mat Whitecross.

Jag kan inte sluta förundras över den omänsklighet människan är kapabel till, och även om de som dog var Talibaner/Wahabiter, så kan jag inte sluta tycka synd om dem. Där de sköts ihjäl obeväpnade eller där de var törstande och döende. Vart är den Ra7ma och Sabr som Allah och Profeten och Ahlul Bayt talade om?

Här kommer första delen från Youtube ifall ni missat den på tv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *