Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Den glömda antisemitismen

I några veckor har jag nu läst en mängd artiklar, av judar, av västerlänningar, av sionister och alla handlade om Israel och livet i Israel. Ett citat som jag såg några gånger var detta:

‘The difference between a Jewish soul and souls of non-Jews — all of them in all different levels — is greater and deeper than the difference between a human soul and the souls of cattle’

Rabbi Abraham Kook

Skillnaden mellan en judisk själ och en ickejudes själ – alla av dem i alla de olika nivåerna – är större och djupare än skillnaden mellan en mänsklig själ och ett boskaps själ.

När jag läser det, så kan jag inte se något annat än att jag som ickejude, anses vara ett djur. Jag har ju hört och läst glåporden mot palestinierna, där man kallade de, på arabiska ofta, för haywan, djur, eller ezmal, åsna. Även khanzir, gris har hörts, för att belysa det förakt man känner för palestinierna. Att en Rabbi dock går ut och hävdar att alla människor är mindre värda än en jude, visar på hur stort förakt som finns bland vissa religiösa ledare ibland judarna. Nu är frågan jag ställer mig, vart är ramaskriet? Vart är dessa islamofobiska bloggar, som brukar ta upp Qardawi och hans ord att Hitler var guds straff? Vart är den  media, som brukar ta upp spöstraff i muslimska länder eller hedersbrott, även där ges skulden till islam. Varför är det ingen som bryr sig om sådana här ord och många fler liknande jag fått läsa? Varför är det värre att vara hatfylld mot en arab än mot en jude? Båda två folken är semiter.

Jag tycker det är beklämmande att man inte är lite mera rättvis i sin bedömning av representanter för de olika religionerna. Vi har politiker som vill stoppa moskéer, men de har inga problem med synagoger. Vi har svenskar som sprider lögn och hat mot muslimer, men de skulle aldrig kunna komma undan med att säga liknande saker om judar. Varför är en grupp otillåten att håna, angripa och kritisera? Varför är en annan ett offer för varenda stolle? Det går inte en enda dag utan att jag får läsa om hur hemska muslimerna!

Det är vårt fel att det finns terror, då har man ju glömt att några av de första terroristerna var de som angrepp ett hotell i Jerusalem och var judar. Det är vårt fel att det finns våldtäkter, då har folk glömt bort att islam anser våldtäkt är belagt med dödsstraff och en stor synd. Det är vårt fel att kvinnor frivilligt väljer slöjan, för att visa hur blåsta dessa kvinnor är, påbjuder man eller tvingar man dem ta av sig slöjan; med hot, provokation och dumförklaring av deras val.

Det är en hemsk antisemitism vi ser, den där man demoniserat araberna till den grad att de blir mördade för att de är araber/muslimer.

Fler fina citat, som inte omnämns i media:

År 2003 Rabbi Saadya Grama, i boken Romemut Yisrael Ufarashat Hagalut (Israels storhet och frågan om diasporan) skriver han att ickejudar är “helt och hållet onda” medan judar är genetiskt överlägsna.

Bara jag som ser paraleller med den syn nazisterna hade?

Rabbi David Batsri kallade araberna för “förödelse, djävulen, en katastrof..åsnor och vi måste fråga oss varför gud inte skapade dem så de går på alla fyra, svaret är för att de behövs för att städa och bygga.”

Slavarna, araberna alltså. Vilka jobbade i koncentrationslägren? Judarna. På samma sätt försöker man nu få araberna till att slava åt herrerasen?

År 2007, uppmanade Israels före detta chefrabbi, Mordechai Elyahu, den israeliska arméen till att begå massmord på palestinierna. I ett fanatiskt språk, sade han: ” Om de inte slutar efter vi dödat 100, då måste vi döda 1000. Ifall de inte slutar efter 1000, då måste vi döda 10 000. Ifall de fortfarande inte slutar, måste vi döda 100 000. Ja även en miljon. Vad som än krävs för att stoppa dem.”

Undrar om han skulle sluta vid siffran 6 miljoner?

I mars 2009 uppmanade chefsrabbin Shmuel Eliyahu till “statsstödd hämnd” för att återställa Israels makt…”Det är på tiden att kalla barnet vid dess rätta namn: hämnd, hämnd, hämnd. Vi får inte glömma. Vi måste ta fruktansvärd hämnd för terrorrattacken vid Mercaz Harav yeshiva” angående en incident då 8 studenter blev mördade. “Jag talar inte om specifika personer, jag talar om staten. Det måste skada dem så hårt att de börjar skrika NOG!!, till den punkt att de faller ner på sina ansikten och skriker hjälp.

Det här var alltså efter massakrerna i Gaza. Ändå ville man se mera blod.

I juni 2009, uppmanade en ortodox Rabbi i USA, vid namn Rabbi Manis Friedman, staten Israel till att döda palestinska “män, kvinnor och barn. Jag tror inte på västlig moral, alltså att inte döda civila och barn, förstör inte helgedomar, slåss inte under de religiösa helgdagarna, bomba inte gravplatser, och skjut inte förrän de börjar skjuta, för det är omoraliskt. Det enda sättet att slåss moraliskt är det judiska sättet: förstör deras helgedomar. Döda män, kvinnor och barn och även boskap.”

De här bevingade orden från före detta statsministern och krigsbrottslingen Ariel Sharon visar klart och tydligt hur man ser på judisk rätt kontra ickejudisk rätt:

Israel may have the right to put others on trial, but certainly no one has the right to put the Jewish people and the State of Israel on trial

Ariel Sharon

Kan ju tilläggas att en stor majoritet kanske inte har så här extrema åsikter i frågan, men det är inte de som har makten i Israel. De som har makten är en elit av hatfyllda och religiösa extremister, som gör allt för att styra landet mot en katastrof.

Hela artikeln finns här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *