Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hörru jag är också svensk!!

Seminarium i Göteborg:

Seminarium i Göteborg ”Hörru, jag är också svensk!”

Med en växande islamofobi å ena sidan och en tilltagande västfobi å andra, bubblar starka känslor och åsikter runtom i landet. Den etablerade stereotypa bilden av svenskhet som är starkt polariserande och delar upp oss i ”vi” och ”de” är ett hinder för många att identifiera sig med ”svenskheten” och leder till utanförskap. Genom att acceptera mångfaldssamhället, mångkulturalismen och olikheter bygger vi broar mellan människor och undanröjer på så sätt vi mycket av den polarisering som vi ser växer fram idag. Frågan om svenskhet är en återkommande debatt som aldrig varit mer aktuell. Nu gör vi det igen!

Panelen består av:

* Anna Johansson, kommunalråd (S) i Göteborg Stad
* Mikael Janson, kommunalråd (FP) i Göteborg Stad
* Amanda Dübeck, ordförande för Göteborg mot Rasism
* Zana Muhammed, VD WAMA Evenemang & kommunikation
* Tarek Mourad, Islamiska förbundet i Göteborg
* Said Botan, student & fredsagent.

Moderator: Shaista Khan, lärare & fredsagent

30:e augusti 2009 kl 13.00 – 16.00
Folkets Hus i Göteborg (Asperö)

Ingen anmälan behövs! Fri entré

Info & kontakt: Mostafa Ghazal, projektledare
Mobil: 0707-40 66 75
E-post: mostafa@muslimerforfred.se
Hemsida: www.muslimerforfred.se’

Seminariet arrangeras av Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa i samarbete med Ibn Rushd västra Sverige.

7 kommentarer

 1. Ärlig Modern Kvinna 24 augusti 2009

  Hur mycket svensk är Bahlool när han visar tydligt i sina motargument när det har handlat om den svenska grundlagstiftningen som har handlat om allas människors lika värde och alla ska ha lika rättigheter oavsett kön, ålder och sexuell orientering, blir rädd när han får veta att det svenska språket är hotad av arabisk talande människor, förstår inte att hederelaterat våld varken tillhör och ingår inte i det svenska samhället, han för religionsfrihet där han samtidigt har inte emot att kränka andras människors religionsfrihet med mera?????

  Jag är ganska svensk när jag sitter framför teven och nickar och håller med fullständigt i Statsminister Fredrik Reinfeldt kommentar i svt om yttrandefriheten som är ganska tydlig i den svenska grundlagstiftningen! Lyssna mycket noga och förstå ordentligt vad statsministerns säger för att det hans säger är det som ligger till grund för den svenska friheten och den svenska demokratin och det är tydligt att Irak saknar det och många invandrare har valt att bo i ett land som ligger lång bort i från deras kultur, traditioner och religoner.

  Lyssna nog i länken och spela om det och om det igen: http://svtplay.se/v/1664291/gomorron_fredrik_reinfeldt_om_israels_krav

  Jag reser mig upp och tittar stolt och sträcker på mig och sjunger… Du gamla du fria du …din sol din himmel dina ängar gröna …jag vill leva och jag vill dö i norden…tralala tralala tralala tralala….

  Du gamla du fria du. Lyssna här:
  http://www.youtube.com/watch?v=46tuVH16VDg

  Det är inte islamofobiskt att vara stolt över sin bakgrund och var man kommer ifrån!!

 2. Bahlool 24 augusti 2009

  Min svenskhet är inte upp till dig att bedöma..Du gör dig till åtlöje när du hävdar att arabiskan hotar svenska språket..
  Så jag frågar igen..vågar du sprida antisemitiska karikatyrer? Som sagt du är skadad..vem sa något om att det inte är bra att vara stolt över sin bakgrund? Några dagar sen sa du att du var libanes?

 3. Ärlig Modern Kvinna 25 augusti 2009

  Jag hörde på svt att detta med att Sverige antisemitisk är baserat på lögner och myter som kommer från människor som har en religös tro. Det finns en del av den Israeliska befolkningen att detta är löjligt och den svenska regringen ska inte gå ner på en tidningstablå nivå. Tur att Statsminister Fredrik Reinfeldt inte gör det med att säga att vi kan inte ändra grundlagarna. Hurra för Statsminister Fredrik Reinfeldt!!

 4. Ärlig Modern Kvinna 25 augusti 2009

  Jag väntar fortfarande på svar:

  På vilket sätt är svensk Bahlool?

  Hur mycket svensk är Bahlool?

  Kom igen nu och kliv fram och svara ärligt!!

 5. Bahlool 25 augusti 2009

  Vad har min svenskhet med saken att göra? Tror du det finns en måttstock som visar vem so är fullblodssvensk och vem som inte är det? Jag tvingar inte på andra mina värderingar, så som du gör när förvägrar muslimskor att bära slöja. Hemska hemska människa du är.

 6. Ärlig Modern Kvinna 27 augusti 2009

  Det är inte hemskt att skapa regler som kan anpassas för en hel befolkning tex i skolor visar man sitt hela huvud. Om du anser detta är att förvägra, då får det stå för dig. Att bära slöja kan man göra utanför skolor och arbetsplatser.

  I en tid med många invandrare som har valt ett utanförskap genom att inte ha ett intresse att arbeta, utbildning, anpassa sig i sin vardag tíll det svenska samhället på olika sätt och lära sig det svenska språket som är en viktig nyckel till integration. Då kanske det är en god tanke att följa efter i Englands poäng system som mått integration hos den enskile individen och bakgrunden till detta är att England har lång erfarenhet av invandring med enorma problem.

  Vi är alla vuxna individer därför är krav ingen omöjlighet att följa tex att följa regler som är anpassade till alla elever i skolan att respeketera lärarens krav på ögon kontakt och anser att det är ett måste att se elevens kroppspårk för att eleven ska få den bästa möjliga bedöminget till betyg.

  Vi är faktiskt i Sverige och bära slöja är en antik regler som är endast skapad av er män så att ni ska slippa ta ansvar tex skylla på att det var kvinnans fel att en man våldtog henne för att hon visade sina ben och armar. Det måste vara enormt fega män som skapade denna regeln och förstår inte hur kvinnor kan ge vika för dessa svaga och feg män!

 7. Bahlool 27 augusti 2009

  Nej slöjan kan man inte bära utanför skolor. Vad fan är det för nöje med att förbjuda slöja i skolan eller arbetsplatsen? Stör det dig verkligen att någon vill gå beslöjad? Ingen i England skulle tänka tanken att förbjuda slöjan i alla fall.
  Alltså jag börjar bli trött på ditt tjat..kan du komma med något nytt? Vi har en religion som påbjuder slöja, passar det inte så får du flytta till något annat land här i Sverige är det inte förbjudet att bära slöja, att du försöker förändra Sveriges lagar så att de passar din paranoia, visar på att såna som du inte är välkomna i vårt kära avlånga land. Åk hem till Libanon eller vart du nu var ifrån? Tvinga på oss dina och din mammas hemska sjukdomar visar bara hur vi måste gallra på dem som kommer hit. (jag har kommentaren kvar där du säger du är från Libanon)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.