Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Burkini, eller hur SD fick en hicka.

Särskilda badpass för kvinnor | Inrikes | SvD.

Aftonbladet (läs kommentarerna)

Tjuren hatar rött skynke sägs det, nu har SD fått sig ett eget litet skynke, kallat Burkini. Jag sitter och njuter av att läsa att inte enbart muslimskor är intresserade av seperata öppettider för män och kvinnor, utan också helt vanliga svenska kvinnor. Folk kan kalla det för apartheid (hörde det begreppet igår om islams syn på seperation mellan könen) eller så kan de säga att muslimerna tar över, andra kan säga dessa kvinnor ska inte få ha den här friheten att kunna simma utan att behöva känna mäns lystna blickar, men jag tycker det är något bra, något positivt något som ger dessa kvinnor möjlighet att lära sig simma och motionera och samtidigt låter folk inse, vi är olika men vi kan leva tillsammans utan att behöva inskränka på varandras behov och frihet.

SD och andra rasistpartier kommer nog med all säkerhet att göra allt för att sätta stopp för den här utvecklingen, men så länge det varar, så är det bara positivt. Länge leve Sverige….

Burkini:

Burkinin är anpassad till muslimska kvinnor som av religiösa skäl inte kan visa sin kropp vid bad. Den täcker hela kroppen förutom ansikte och fötter, och används också av kvinnor som är känsliga för solen.
Namnet är en hopslagning av bikini och burka.
Plagget är tillverkat av vanligt baddräktsmaterial – lycra – så att den ska vara smidig att simma i.
Burkinin är formgiven av australiensiskan Aheda Zanetti, ursprungligen från Libanon.

67 kommentarer

 1. Bahlool 01 mars 2009

  Jag har sett sånt sägs av ”etniska” svenskar…kan ju vara att jag är alltid nykter ;). Invandrarkillar och svenskar säger sånt till utländskor också..så det är inte bara svenskor de har den här synen på hehe.
  Några år sedan sköt lasermannen mot mörka människor, betyder det att alla svenskar är såna? När vi kom till sverige fick vi vår ruta förstörd och hotbrev i vår brevlåda, betyder det att det är ett svenskt drag? Det du och andra personer missar, ni som är negativa mot invandring och då särskilt muslimsk, är att ni tar några få tusen skitstövlar och utmålar dem till att vara representativa för alla invandrare..betyder det att jag ska ta de få ”etniskt” svenska skitstövlarna och ta dem som representanter för alla svenskar?

 2. Bahlool 01 mars 2009

  Faster Sven du ser vad du vill se i statistiken…Det är länken från aftonbladet där sa herr Jerzy precis det, följ det och se. Att du försöker neka vad en expert i ämnet har sagt eller att du försöker spela att du är mera insatt i det än han är det ohderliga i sammanhanget. En experte på ämnet har inte förstått statistiken? Har du ens läst rapporten?

 3. Bahlool 01 mars 2009

  Dubai är inte demokratiskt. Vi talar om demokratiska Sverige Lasse. Ta seden att vi inte får hetsa mot homosexulla, vi har tagit till oss av seden här, så vi har tagit till oss av seden dit vi kommer men måste man ta hela seden? I Dubai kan du hitta alkohol, det infördes för västerlänningarnas skull, så där blev seden förändrad. Det folk verkar glömma är att seder och bruk förändras genom tiden. Vad som är sed idag behöver inte vara sed om några år osv.

  Vad det gäller brottslighet så kan jag bara säga det är för slappt i Sverige. Tror du verkligen att föräldrar kan göra något åt sina barn här? I tex Irak, om du begår något fel, så är det grannen, släkten, familjen som kan få reda på det och drämma till dig..här har en föräldrar inga som helst maktmedel mot sina barn. Ett fall från Helsiingborg från något år sedan, en kvinna gav sin 10 åring en örfil, efter att han hade stulit pengar från henne och flytt hemifrån vid flera tillfällen. Hon dömdes av domstolen, och fick tom betala honom skadestånd på 10 000 kr. Tror du att hon, om hon får tillbaka ungen någonsin kan göra något mot ungen? Jag som föräldrar kan inte tvinga mitt barn att lyda mig. Jag har vänner som har barn, de skämmer bort sina barn, de försöker tvinga dem att lyda de försöker tala med dem inget funkar. Fadern är religös och en bra människa som jobbar 7 dagar i veckan, men det hjälper inte, barnen umgås med fel folk och har tagit av sig slöjan, pojken har börjat bråka och varje dag är det slagsmål, brev från skolan, brev från polisen osv. Vad är lösningen på det här? Han är och kommer bli del av statistiken över ”muslimer” som begår brott, när han bryter mot de fundementala islamiska lagarna…

 4. jan.a 01 mars 2009

  Islam har ingenting i sverige att göra samma skit som kommunism ,nazism.

 5. Bahlool 01 mars 2009

  jan.a vad är det som har något i Sverige att göra?

 6. Hanna 01 mars 2009

  Bahlool: ang. sexualundervisningen: att delta i den betyder inte att man tänker skaffa sig ett sexliv vid 14 års ålder och det finns väl ingen lärare som påstår att man ska ha det heller? Men nu ser det nämligen ut så att många ungdomar har ett sexliv och då tycker jag att det är bra att upplysa om de risker som finns.
  Dock kan jag instämma i att alltför många sexdebuterar alldeles för tidigt – när de egentligen inte är mogna för det.

 7. Erik 01 mars 2009

  Ja vad fan tror du Bahlool! Könsstympning, hedersmord, s.k ”bötning” i skolorna, könssegregerad simning, gängvåld, etniskt grupperade maffialigor, vägpirater, etniskt riktade våldtäkter (mot svenska kvinnor), etniskt riktade rån(mot svenskar), etniskt riktat våld (tex 20 män mot en kvinna i södertälje!), hjärntvättande koranskolor, muslimsk religiös intolerans (säger ordet kafir dig något?), Islamistiska religiösa upplopp( Rosengård), Våldsamt undanträngande av näringsverksamheter, (södertälje?), ” 30-åriga Buspojkar? som skjuter med automatvapen mot polisstationer, Vågor av värdetransportrån, Total intolerans mot yttrandefrihet (Muhammedkarikatyrerna), Flickor som kastas ut från balkonger, Heders?män?? som mördar försvarslösa döttrar, Etniskt klantänkande, extremt uträknande bidragsparasitism, feta as i burkatält, etnisk kolonisering av VÅRT LAND, identitetslögner för att få svenskt medborgarskap, uppgivande av falsk flyktingstatus, Feta bidragsbetalda semestervistelser i hemländerna. osv osv i all oändlighet..

  BAHLOOL , detta är sånt som inte har i Sverige att göra, vilket du inte heller har. ÅK HEM

 8. Bahlool 01 mars 2009

  Jag anser att det är för tidigt ändå, hos muslimer är synen att ifall deras barn får den undervisningen så får de dåliga ideer..

 9. Bahlool 01 mars 2009

  Erik hahahah jag lovar dig..du förgyllade min dag 😛 Orkar inte ens bemöta allt för att du och jag vet det du skrev var en stor hög av dynga..men roligt var det 😉 puss på dig sötnos

 10. katya 01 mars 2009

  Jag undrar om många som skriver här emot muslimers rätt till att få bättre möjligtheter att utöva sin religion känner en enda muslim i verkligheten?

  Ni har ju en helt förvriden bild av vad muslimer är. Det verkar inte vara att man ska införa speciella badtider för alla kvinnor som är problemet utan att det är pga religösa skäl o speciellt pga det gäller Islam.

  Vad spelar det för roll om ”invandrargruppen” som ni väljer att klumpa ihop människor från över säkert över 20 olika länder är överrepresenterade i brottslighet i det HÄR sammanhanget? Visst är det sorgligt och tyder på en misslyckad intergreationspolitik och det bottnar i socioeknomiska orsaker som undersökningar brukar visa – inte en RELIGION. Vilken det än må vara.

  Jag förstår inte argumentationen vad gäller brottslighet – så om vissa invandrare vilka det än må vara från vilka länder som helst – är överrespresenterade så ska vi straffa alla skötsamma invandrare oxå? (fast de som normalt begår brott är en liten minioritet) Yap, det kommer ju leda till en bättre lösning.

  Sedan så är det så enkelt att länder anpassar sig efter sina minoritetsgrupper till en viss mån eftersom dessa också är medborgare och vi lever i en demokrati. Det är ett naturligt händelseförlopp. Precis som att staten har anpassat reglerna för homosexuella, handikappade mfl.

  Gå ut och lär känna lite fler ”invandrare” så ska ni se att det blir väldigt vårt att klumpa ihop de och bedöma de som en homogen grupp.

 11. Bahlool 01 mars 2009

  katya jag har märkt att det spelar ingen roll för vissa personer. Om jag skriver om månen, så vill folk snacka skit om islam, invandrare och muslimer. Skriver jag om min vardag, så får jag höra och läsa att jag inte hör hemma här osv. Folk har problem. De vet ju att muslimer är brottslingar 😛
  Ingen klagade när det var speciella priser och speciella taxi för tjejer (innan EU stoppade dessa) . Som mina vänner brukade säga..alla blattar är si och så..men inte du Bahlool, du är en bra blatte. Att mina syskon hörde samma dynga från sina klasskompisar fick oss att skratta åt den här dumheten. Tron att alla är på ett visst sätt, men inte du, för dig känner vi..suck och dubbelsuck.

 12. Hanna 02 mars 2009

  bahlool: Jag tror att om man inte får upplysning kan man begå misstag och det är väl ännu värre?

 13. Hanna 02 mars 2009

  Bahlool: eller ja, jag förstår din åsikt men delar den inte riktigt 🙂

 14. Bahlool 02 mars 2009

  Hanna all upplysning är inte bra upplysning. Jag kan lära mig att komma undan med mord, betyder inte det är något positivt. Jag kan lära mig hur jag lurar staten, inte är det nåt positivt. Jag försöker förlara för dig hur muslimer ser på det här, enligt islam är tex onani och homosexualitet inte bra, då blir muslimer irriterade på att de inte får uppfostra sina barn enligt sina egna normer, det här gäller inte bara dem utan judar och kristna också.

 15. Susanne 02 mars 2009

  Jag tycker ”kvinnobad” är en perfekt ide. Som så många andra påpekat finns det ju motionssim, familjebad, pensionärsbad mm.

  Angående sexualundervisning tycker jag att det skulle finnas mindre utav det. Jag tycker inte vi ska uppmuntra barn/ungdomar till att ha sex, eller att utveckla deras intresse för deras kroppar till sex. Informera, lär barnen att det är deras kropp, att ta hand om och respektera den.

  Barn/ungdomar som har sex är inte tillräckligt utvecklade för att förstå vad det innebär. En sexuell relation påverkar en mycket mer än vad ett barn/ungdom bör ställas inför. Jag väljer att säga barn då jag anser att man inte är vuxen när man blir byxmyndig. Jag anser heller inte att en ungdom är själsligt mogen för att ha en sexuell relation. Ofta ser vi 2 barn som har en sexuell relation där den ena parten tog det seriöst medans den andra bara såg till att tillfredsställa sig sexuellt. Detta sätter djupare spår än vissa förstår. Byxmyndig borde man inte bli när man fyller 15..Myndig borde man inte bli när man är 18 heller, egentligen. Men det är så svårt att sätta ålder på mognad. Som vi alla vet så mognar vi människor vid olika åldrar. Sex är något för 2 personer som lever tillsammans, som är gifta och vuxna. Inte för barn/ungdomar som inte ens kan ta hand om sig själv.

  Visserligen handlade min kommentar inte om burkini, men inte helt off base iallafall;)

 16. Erik 03 mars 2009

  Hej Bahlool, jag förstår att du inte klarar av att bemöta mitt inlägg om vad som inte är önskvärt i Sverige. Det är uppenbarligen saker från din kultursfär som du förträngt.

  Nej du får inte kyssa mig nånstans ditt smyghomo. Kyss dig själv i ”apan” istället.

 17. Bahlool 03 mars 2009

  Erik ditt inlägg? Vilket inlägg talar du om? Jag har en massa patetiska människor som säger att de skriver inlägg som jag inte vågar bemöta, men det sista jag är är att vara rädd för homofober som dig 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *