Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Beauty is in the eye of the beholder

Där någon ser krig, våld, misär och förtryck, ser jag fred, lugn, frihet och skönhet.

Där någon ser kvinnoapartheid ser jag kvinnlig frihet.

Där någon ser hat och anarki, ser jag kärlek och ordning.

Där någon ser brott, okunskap och dumhet, ser jag lag, kunskap och intelligens.

Senaste dagarna valde jag att engagera mig mera för Palestina; mera för Islam; mera för min vän Mohammed Omar och det har gett mig än en gång, inblick i varför jag blev trött, utbränd och slutade skriva. Idag är det dock annorlunda, jag har mera lust jag skrattar mera och jag njuter av att vara hatobjekt. Jag gillar tanken på att det sitter folk och säger sig själva att de vet mera om min tro, mina tankar och mina vänners tankar.

Jag ser saker andra inte ser, muslimer som skäms över sin tro, muslimer som är rädda för att uttala sig för sin tro, muslimer som vill förändra sin tro, muslimer som menar att den muslimska världens efterblivenhet, beror på religionen Islam. Har islam verkligen sagt åt oss att inte söka kunskap? Att inte leta efter bättre och högre kunnande?

Islam är en religion byggd på fred och samhörighet. Islam är en religion vars högsta önskan att stifta fred mellan folken. Rasismen är tabu, hatet är tabu, förlåt din nästa, hjälp de svaga, stöd de behövande. Det är saker som återfinns i islam. Samtidigt anser islam att du inte får acceptera förtryck, du måste slåss för de svaga, om du tar till vapen då är det tillåtet. Du måste stå upp för rätt och bekämpa det orätta. Det är då islam får tillmälet; våldets religion.

Det finns 1.5 miljarder muslimer i världen. Hur många sprider hat? Hur många tar till vapen? Hur många mördar och skadar oskyldiga?

SD, ND och vad alla rasistpartier än kallar sig. Sionister och Israelälskar och vad alla fascister vill heta. Islamofober och Uncle Toms, vad alla exmuslimer och lögnare vill heta. Alla de är chanslösa. För Islam består av logik av barmhärtighet och av rättvisa.

En känd dikt lyder: om jag som älskar Ahlul Bayt (Profetens heliga familj) blir kallad Rafidi (protestant, medsättande inom den muslimska världen) då är jag den stoltaste av Rafidis. I mitt fall kan jag säga, om jag som älskar islam blir kallad extremist, islamist eller fanatiker, då är jag den stoltaste av muslimer.

Muslim Pride..Shia pride

En kommentar

  1. Hanna 28 februari 2009

    Islam är inte ett enhetligt begrepp, det finns tusen olika åsikter bland muslimer och inom islam. Man kan inte säga att Islam är si eller så, vad i islam tycker man är bra och vad tycker man är mindre bra? Man kan kritisera vissa åsikter om islam utan att kritisera religionen i sig. Liksom att man kan upphöja vissa åsikter om islam till skyarna men jag tycker att man bör vara medveten om de olika åsikter som finns inom islam. Jag är för islam som religion, men jag delar inte alla muslimers åsikter om islam, eller alla icke-muslimers syn heller, för den delen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *