Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Respekt eller Civilkurage?

Arnesen: Ett respektlöst beslut | Inrikes | SvD.

I artiklen tar SvD, som vanligt, Israels sida. Man menar att det är respektlöst och att det är egenintressen hos vissa partier, man glömmer att Israel är en stat som går emot folkrätten och emot FNs resolutioner. Man glömmer också att ibland måste en människa sätta foten ner och stå emot det som är orätt, man måste stå upp emot förtryck och man måste stå upp emot den olagliga ockupationen av Palestina.

Idag bevisade Israel än en gång att de inte vill öppna gränserna, för de vill att gazaborna ska straffas, de vill att gazaborna ska lida, de vill att gazaborna ska dö. Det är genant av högerns representanter att de inte vill inse vem det är som skapar kaos i mellanöstern och det är genant att de inte inser att Israels beteende ökar antisemitismen mot judarna..

53 kommentarer

 1. Simon Floer 18 februari 2009

  Är du helt dum eller? Tar Svd Israels sida? Dags att vakna!

 2. Bahlool 18 februari 2009

  Från ledare till artiklar, har varit för positiva mot Israel. All kritik mot Israel, antyder man är antisemitism. Jag läser tidningen varje dag fler gånger om (på nätet och i pappersform) så jag tror nog att jag sett saker du inte sett…

 3. George 19 februari 2009

  Det här beslutet är en total skandal. Som direkt resultat har jag redan skickat pengar till Israels arme och kommer inom kort att börja en insamling till samma.

 4. Bahlool 19 februari 2009

  Det är din rättighet att stödja Israels terror mot civila lycka till hoppas det går bra George, men att kalla det skandal för att man bojkottar folkmord och bojkotta en stat som påminner om Sydafrika och dess apartheid är att ta i.

 5. Mattias 19 februari 2009

  Palestiniernas stoersta fiende ar Hamas. ISM borde mobilisera for att skydda palestinierna mot Hamas! Vet du vad hamas gor med folk som inte tycker som dem? – Dem skjuter knäna av dem. Pa samma sjukhus som den dar norska lakaren jobbade forekom det Hamas-ledd tortyr och forhor enligt Amnesty!

 6. Bahlool 19 februari 2009

  Mattias du får gärna ge mig en länk tack, har hört såna här rykten men har inte läst om dem från en objektiv källa än. Frågan jag ställer mig är dock, är Hamas den största fienden? Är det Hamas som mördat så många palestinier? Som fördirivt miljoner? Som ockuperar palestinierna? Det är inte heller Hamas som låter folket svälta eller bombar dem dagligen. Så Hamas kanske är en fara, kanske är hemska, men vilken är den största faran?
  En fråga du kan ställa dig är vad gjorde motståndsrörelserna, som vi glorierfierar i väst, under nazisternas ockupation?

 7. Mattias 19 februari 2009

  Ja. Indirekt patvingar Hamas palestinierna Israeliskt vald. Hamas vet mycket val vad dem ska gora for att bestalla in Israeliska attackplan. Hade Hamas haft som intresse att sluta fred hade palestinierna haft det mycket battre sedan lange.

  Hamas har inte palestinierna som prioritet utan Iran och den isalimistiska revolutionen. Iran har intresse av var ledande politisk och militar aktor i mellanostern. Det har i artionden varit en stor klyfta mellan farser och araber. Inte bara att Iran vill patvinga sina ideal over arabvarlden, man vill ocksa ha kontroll over all olja i regionen (oever 55% av varldsreserven). Genom att eroevra mellanostern kan Iran ta nasta steg och genom eknomisk och militar press pa Europa och vaestasien kan hon sprida sin varldsbild och patvinga muslismkt styre daer. Jag ar overtygad om att manga muslimer drommer om en muslimskt varld, som man tror kommer vara en betydlig fredligare plats (alla tror ju likadant, och ber till den sanna guden). I hopp om det hogre malet, islam over hela varlden, sa tror jag att manga muslimer aer beredda att ge upp vissa principer for tillfaellet och accepterar daerfoer miliser och politiker som enligt deras hjaertan inte aer helt “hadad” – inte riktigt goer som dem sjaelva hade gjort. Man anser att “maelet helgar medlen”. Tyvaer saa tycks inte dem islamska folken aennu inte har laert sig laxan som europeerna och ryssarna laerde sig fraan foerra arhundradet. Dem ser inte vilket lidande totalitara regimer paatvingar individer och minoriteter. Naer palestinierna valde Hamas i ett demokratiskt saa insaag man inte till vilket pris deras social verksamhet och muslimska raettrogenhet kom.

  Bahlool – Jag skulle vara mycket intresserad av dina tanker angaende ovanstaende analys. Inte politiska tankar, utan vad du tror representerar unga europeiska muslimers visioner och drommar, personliga som nationella.

 8. Bahlool 19 februari 2009

  Mattias FN har ställt krav på Israel att återlämna ockuperat mark sen 1967. Araberna föreslog 2002 en evig fred med Israelerna, om de gick med på FNs resolutioner och återgå till 1967 års gränser. Israel vägrar, även Hamas har sagt att de är beredda på en sådan fred. Så om araberna, däribland Hamas, säger att de vill ha fred under de förutsättningar som FN och världssamfundet fastställt, hur kan det då vara Hamas som inte vill ha fred?

  Hamas kommer från sunniislam, Hamas har tom stött mördandet av shiamuslimer i Irak, shiamuslimer som är anhängare till Iran. Tror du verkligen att Hamas har Irans intresse för ögonen? Tror du inte att det är mera, min fiendes fiende är min vän? Iran stödjer Hamas, såsom USA stödjer Israel. Det är väl rätt smart att stödja den som bekämpar ens fiende?
  Du menar att Iran vill ha kontroll över mellanöstern och Oljan. Då frågar jag dig. Vilken stat har kontroll över mellanöstern nu? Är det inte USA med sina baser överallt i mellanöstern? Du säger att Iran har storskaliga planer, är det inte så att Iran inte startat ett krig på runt 200 år, medan vi har USA och Israel som startat krig efter krig? Jag tror att Iran har större intressen, men dessa är ingenting i jämförelse med Israels och USAs. Så visst är Iran en fara, men inte ens i närheten av den faran som USA och Israel utgör. Vi måste vara ärliga mot oss själva och inte bara mäta Iran och muslimerna utan använda samma måttstock för Israel och USA.

  Jag känner mig som muslim, jag känner mig som arab, jag känner mig som svensk och jag känner mig som europee. Problemet med Europa och Väst är att man gör muslimerna förbannade med hur man tillåter Israel att ha kärnvapen men inte Iran, att man tillåter Israel att ockupera men inte Saddam. Det här leder till synen att vi som muslimer, ser att vi blir illa behandlade. Islam har varit del av Europas historia i över 1300 år, det kommer inte att förändras utan Islam och muslimerna kommer att öka i antal i Europa. Är det då så smart att man förnärmar 1.5 miljarder muslimer genom sitt stöd till den ockupationspolitik som Israel bedriver?

 9. Mattias 19 februari 2009

  “Araberna föreslog 2002 en evig fred med Israelerna”
  – Man kravde att 10 miljoner araber skulle fa flytta till Israel och det uppenbart for alla inblandade att Israel aldrig kan ga med paa en saadan sak.

  “Iran stödjer Hamas, såsom USA stödjer Israel. Det är väl rätt smart att stödja den som bekämpar ens fiende?”
  – Nej det ar inte smart. Genom att hota om Israels forgoering skapar Iran sig en fiende. Israel har inga krav eller intressen i Iran.

  “Iran inte startat ett krig på runt 200 år”
  – Iran stoedjer aktivt Hamas, miliser i Irak (som goer allt for att skapa kaos daer) och Hizbollah. Liksom palestinierna offras hela Libanon foer Iran’s och Syrien’s intressen. Bara foer att en relativt liten gerillagrupp foer striden betyder det inte att inte en stor gigant stor bakom som stoed.
  -Iran stoedjer den totalitaera regimen i Gaza. Iran stoedjer fortycket av palestinierna och alla dem krafter bland palestinierna som verkar foer en fredlig loesning med Israel. Men igen: Det ligger inte i Irans (ledares) intressen att skapa fred i mellanostern. Krig och vaald foeder det hat som livnaer Iran’s subventionerade gerillagrupper.

  Det ar det som aer min poang, det blinda stoedet foer “min fiendes fiende” skjuter vaerldens muslimer i foten. Istaellet foer att skapa positiva foerebilder saa predikas det om martyrer och jihad-krigare och ett farligt samhaelle skapas som man inte sjaelv vill ha.

  “Är det då så smart att man förnärmar 1.5 miljarder muslimer?”
  – Vad menar du? Aer detta en fraaga om muslimsk heder?

 10. Bahlool 19 februari 2009

  Mattias man krävde att araberna får återvända till landet ja, såsom Israel låter människor (miljoner) komma till Israel, enbart för de har en judisk tro, vad är skillnaden?. Palestinierna är inte ens 10 miljoner..Sammanlagt handlar det om runt 4.5 miljoner, och många av dem vill knappast åka hem utan har sina egna liv utomlands.

  Jag kan visa dig citat från Israeliska ministrar om att angripa Iran om att utplåna Iran osv. Israel ockuperar land och Iran opponerar sig emot det.

  Den totalitära regimen i Gaza är vald av folket. Israel stödde SLA ochandra miliser, USA har stött många diktaturer (däribland i Sydamerika) Vad är skillnaden? Skillnaden är att Hizbollah och Hamas slåss mot ockupatinen, något de har all rätt i världen att göra. Så där faller ditt argument, igen…
  Israel vill inte ha fred, freden innebär att följa FNs resolutioner och de kräver att Israel slutar ockupera och tillåter flyktingar att komma hem.

  Det handlar om krig inte om heder. Väst och EU stödjer Israel i dess ockupation och du talar om fred. Låt oss anta att jag kommer hem till dig, jag fördriver din familj från huset och jag ockuperar huset och ger dig några rum, varje dag tar jag mer och mer av huset och till slut kommer grannen och säger,. men Mattias då, gör fred du vill ju inte ha fred. Skulle du acceptera det? Det är inte palestinierna som börjat k onflkten och det är inte de som ska be om fred utan Israel. Ni skuldbeläggar offret inte brottslingen.
  Du själv säger att Israel inte behöver lyssna på att låta flyktingarna komma hem men att de ska tillåta oinskränkt judisk invandring..ser du verkligen inte motsägelsen?

 11. Mattias 19 februari 2009

  “Israel låter människor (miljoner) komma till Israel, enbart för de har en judisk tro, vad är skillnaden?”
  – Att Israel aer det enda landet i vaerlden daer en jude kan skydda sig sjaelv. Det finns ett tiotal arabiska nationer med samma religion och sprak som palestinierna och med tusentals stoerre arealer och ekonomier aen Israel. http://www.chathamrepublicans.com/images/2009/01/IsraelTheGiant.jpg
  I Israel har judiska immigranter absorberats snabbt och effektivt. Varfoer bor palestinska araber fortfarande i flyktinglaeger i Libanon efter 60 ar?

  Palestinier, enligt FN och PLO raeknas alla barn, barnbarn och barnbarns barn till arabiska flyktingar fran 1948. Varfoer aer palestinierna det enda folk i vaerlden som aerver flyktingskap och dessutom har sitt eget FN-organ?

  “Den totalitära regimen i Gaza är vald av folket”
  -Enligt principen: En man, ett val, EN GÅNG! Jag tror inte palestinierna aer noejda med deras demokrati begraensades till ett val. Varfoer aer det saa svart foer sveriges muslimer att kritisera Hamas?

  “Hamas slåss mot ockupatinen”
  -Med det konkreta resultatet att efter israels tillbakadragande fraan Gaza har man lyckats locka tillbaka fiende till ytterliggare ett krig. T.o.m. Hamas angrar att man broet vapenvilan, varfoer kan inte palestiniavaennerna goera det?

  Haer aer laenkarna forresten:
  http://www.amnesty.org/en/news-and-updates/report/hamas-waged-deadly-campaign-war-devastated-gaza-20090212

  http://www.hbl.fi/text/utrikes/2009/1/28/d22757.php

 12. Bahlool 19 februari 2009

  Hade araberna inte låtit palestinierna bott i flyktingläger, då hade du och Israel hävdat att de inte har rätt att återvända. Så nej det funkar inte. Spelar ingen roll ifall de tror på judendomen eller kristendomen, alla ska ha samma regler. Ska judar, som inte har någon anknytning till landet förutom religionen, få komma dit, då ska fan flyktingar som fördrevs få komma dit.
  Sen förstår jag inte vad arabernas areal och språk har med saken? Ska de acceptera fördrivning av folk bara för att de delar samma språk och religion? Ska vi i Europa acceptera att man fördriver norrmän bara för att de är vita och kristna som vi?

  Passar inte FNs regler, så är det bara att gå ur FN. FN har slagit fast att alla dessa människor är flyktingar, vart annars i världen har du en sådan flyktingkatastrof som den med det palestinska folket? Visa mig en annan konflikt där miljoner fördrevs och fördrivs och då kan vi jämföra.

  Jag kritiserar Hamas, det är du som inte vågar kritisera Israel. Enligt dig har Israel rätt att bryta mot all världens regler,för det är ju den enda judiska staten, som om det ger en rätten att bryta mot reglerna. Enligt alla valbedömmare, så var det palestinska valet ett av de mest demokratiska i mellanöstern. Det här är inget Hamas eller jag säger, utan vad observatörer från väst. Ditt problem är att du inte tål demokratin och därmed vill du och Israel straffa palestinierna för att de vågade visa en egen vilja.

  Det konkreta är att Israel hade ett embargo mot gaza, att folk inte fick röra sig fritt eller lämna och återvända till Gaza. Hade de tillåtit att gränserna öppnats, så hade vi inte haft konflikten. Jag tycker det ärbesynnerligt att du och Israel hävdar att de lämnade Gaza, men samtidigt är folk fängslade i det som kallas det största utomhusfängelset i världen. Vid havet är det kontroll, gränsarna är stängda och sen snackar man om att man ju dragit sig tillbaka…

 13. Bahlool 19 februari 2009

  Tack för länken, hemska öden men det var ju förrädare och lönnmördare (enligt Amnestys rapport) så jag förstår inte vad du vill ha sagt`? Vi har Vanunuu som var fängslad i över 17 år för att han vågade yttra lite fakta om Israels kärnvapenprogram. Vi har i Norge och i Danmark motståndsrörelsen som mördade och torterade nazikollaboratörer..så vad är skillnaden? I tider av krig så skulle vi gjort samma sak ifall vi hittade personer som arbetar för invasionsstyrkorna..

 14. Tedurur 19 februari 2009

  Orkar inte kommentera all skit du skriver..men för att ta två små saker. Att påstå att de svenska medierna skulle på något sätt skulle vara israelvänlig är så löjligt att det blir komiskt.

  “Idag bevisade Israel än en gång att de inte vill öppna gränserna,” Är det så konstigt när Hamas fortsätter skicka in sina dåligt konstruerade raketer?? Tänk hur mycket bättre folket i Gaza hade det innan Israel drog sig tillbaka. Nu lever de i total ekonomisk och humanitär misär.

 15. Bahlool 19 februari 2009

  Jag förstår du inte gillar mitt skit, för när man tror att Hamas skickar några som helst missiler är befängt. Ingen förutom du och Israel tror på den myten. Hamas har inte skickat in en enda missil sen “vapenstilleståndet” kom till. Snälla gå, lär dig läsa och sen kan du komma tillbaka. Ja de dumma palestinierna är så blåsta, de vill inte leva under ockupation, de vill inte leva under förtryck de vill kunna resa och handla och jobba som all världens folk vill, men eftersom de var missnöjda med att vara infångade utan dessa möjligheter, så är de blåsta..sorry men du är rätt skrattretande i din analys att de ska vara nöjda med att vara ockuperade och utan möjlighet att resa ut och in i sitt eget land..

 16. Mattias 19 februari 2009

  Daerfoer har arablanderna ansvar foer palestinaflyktingarna:
  http://www.zionism-israel.com/maps/USA_MAP_1948_Arab_attack.jpg

  Och om du andaa pratar om flyktingars raettigheter – Hur ska dem judiska flyktingarna fran arablaenderna kompenseras? Dem var betydligt fler aen dem palestinska flyktingarna!

  “Ditt problem är att du inte tål demokratin och därmed vill du och Israel straffa palestinierna för att de vågade visa en egen vilja”
  – Demokratin kraever ansvar. Vaeljer man en para-militaer milis till sitt parlament faar man raekna med konsekvenserna. Enligt vad du skriver saa aer palestinierna kollektivt ansvariga foer Hamas krigsfoering. Jag aer mildare mot palestinierna och saeger att dem (delvist) aer fortryckta av Hamas.

  “Tack för länken, … jag förstår inte vad du vill ha sagt?”
  – Hamas bygger ett skraeckvaelde daer dem vanliga manniskorna lever i fasa. Detta hindrar grundandet foer en fredlig ekonomisk stabil paletinsk stat sida vid sida om israel.

  “Hade araberna inte låtit palestinierna bott i flyktingläger, då hade du och Israel hävdat att de inte har rätt att återvända. Så nej det funkar inte.”
  -Saa du menar att palestinierna ska vara tacksamma foer att dem varit inlasta i flyktinglaeger i 60 ar?! Hemska tanke!
  Du belyser min poang: Hatet foer Israel aer sa stort att man oeverser det enorma lidandet foer miljoner maenniskor. Tro mig mellanoestern hade varit en mycket trevligare plats utan det tankesaettet. Om palestinska flyktingar hade blivit integrerade i sin nya hemlaender. Om dem hade faatt arbetstillstaand och raett att bo var som helst, da hade vi inte haft den haer konflikten.

 17. Bahlool 19 februari 2009

  Enkelt de judiska ska ha rätten att gå tillbaka till sina hem så klart. Det som gäller araberna ska gälla judarna och vice versa.
  Så när man i en demokrati väljer sin regering och är delvis ansvarig, vem är ansvarig för att Israel ockuperar land och går mot folkrätten? Då är ju judarna i Israel lika ansvariga för sitt lands krig, och då är de ju inte civila längre?

  Länken visade att Hamas hade dödat ett fåtal förrädare, men hur många sitter i Israels fängelser? över 10 000 som sitter i Israels fängelser, är inte det ett skräckvälde då?

  Nej palestinierna ska inte vara tacksamma för det, men du svarade inte vad är lösningen? Ska de bli medborgare i andra länder? Hade de blivit det så hade Israel aldrig i livet erkänt dem som palestinier, något ni ju försöker undvika erkänna.

  Alltså jag tycker du är rätt makaber när du menar att man ska integrera palestinierna och låta deras hem gå åt flyktingar från Europa. Var inte judarna integrerade i Europa? Varför kan de inte åka hem och leva där? Där är hatet mot dem ju mindre enligt dig. Mellanösterns problem är inte judarna eller araberna, men sionismen och Israel. Så länge Israel tar sig rätten att ta andras land så länge blir det krig där

 18. Mattias 19 februari 2009

  “Enkelt de judiska ska ha rätten att gå tillbaka till sina hem så klart.”
  Inte i nagot fredsfordrag har dem arabiska staterna varit beredda att ta emot eller kompensera de judiska flyktingarna. A andra sidan sa har kravet pa palestinska flyktingars atervandade sjaelpt tidigare fredsfoerhandlingar. Forresten, varfoer ska palestinska barnbarn och barnsbarns barn fa flytta till Israel?

  Fangar som sitter pa israeliska fangelser far mat och pengar. Dem kan dessutom studera pa universitet och kan fa besok av anhoriga. Samir Kuntar t.ex. fran Libabonon tog en BA Israel och gifte sig: http://www.memri.org/bin/articles.cgi?Area=sd&ID=SP201308&Page=archives

  Inte sa daligt av Israel att forse sina varsta fiender med sadan service. Jag undrar hur Gilad Shalit mar? Koranen sager ju att man ska ta hand om sina fangar, det har ju inte Hezbullah lyckats sa vael med hittils.

  “Ska de bli medborgare i andra länder? ”
  Det aer nog det allra baesta, foer alla parter. Problematiskt med det aer vael bara att stoeter med den arabiska “hedern”. I den arabiska/muslimska vaerlden tycks man inte kunna acceptera att man har foerlorat sex krig mot Israel och ga vidare. Taenk sa mycket pengar palestinierna har fatt. Om dem pengarna hade gaatt aatt bygga upp ett samhaelle istaellet foer raketer – hur bra hade palestinierna inte haft det idag. Vet du vad en Kassam-raket kostar? 500 Euro – Over fem tusen kronor. Under dem senaste aren har over 8000 raketer skickats over Israel (plus ett par hundra som landade over palestinierna sjalva). Det blir 40 miljoner kronor bara pa raketer. Det du! Mycket god mat kan man koepa foer dem pengarna – men istallet foer mat later Hamas palestinierna leve pa svaeltgraensen.

 19. Bahlool 19 februari 2009

  Vart ska palestiniernas barn och barnbarn annars åka? Det är ju deras hemland. Då ska de ha rätten, om de vill, att åka dit. Såsom det är judarnas rätt att återkomma till Palestina efter 2000 år…eller varför har judar rätten att återflytta till Palestina efter att ha varit borta i minst 2000 år? Att man har samma religion är inte tillärckligt i denna värld där religionen enbart ska vara en privat sak 😉
  Snälla igen memri skit 😉
  http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9B0DE5D6123FF935A2575BC0A9629C8B63 ” om de strejkar så till döden, så ska vi klara av det här” skön syn där man inte har några problem med att de dör…
  Israels högsta domstol förbjöd tortyr och ändå håller israel på med det
  http://www.addameer.org/detention/torture.html

  Jag hoppas att Gilad Shalit mår bra, men när jag ser på vilken tortyr som Israel utövar på fångade ungar, som pissar på sig av skräck eller får sina armar krossade för de vågade kasta sten, då tror jag nog att Israel har mkt att lära av både Hamas och Hizbollah.

  Du är rolig..så du menar man ska belöna Israels invasion, aggression och startande av flera av de här 6 krigen med att låta dem behålla marken. Så funkar det kanske i Israels värld, men inte i den fria och moderna värld vi lever i. En aggressor, och en ockupant (något ju Israel är enligt alla lagar) ska inte belönas för sitt brott.
  Om ni hade brytt er om pengarna så hade ni inte bombat sjukhus, skolor och hus…Bryr du dig om svältgränser så ge tillbaka landet som ni stal 🙂 Än en gång du går runt och runt och runt och vill rättfärdiga Israels brott. Det går inte och kommer inte heller att gå. Gazaoffensiven visade att Israel har börjat tappa mkt i anseende..

 20. Mattias 22 februari 2009

  “Vart ska palestiniernas barn och barnbarn annars åka?”
  -Till dem arablander som fort krig med israel.

  “religionen enbart ska vara en privat sak”
  -Aer det daerfor Hamas branner kristna institutioner. Slar upp folk som gar pa pub och branner restauranger som serverar alkohal?

  “Snälla igen memri skit”
  -Gillar du inte den makabra sanningen om arabisk massmedia?

  -Angaende fangarna: Det star ju i artikeln att dem far besok av familj. Att dem har “access to telephones […] cigarettes, sweets and television”.

  Gilad Shalit vet man inte ens om han lever. Roda korset fick inte traffa dem, liksom roda korset aldrig har fatt traffa Hezbollah’s israeliska fangar.

  Du pratar hela tiden om heder och beloning. Jag vet att det i arabiska tankesatt ar viktigt med heder – men du liksom israels fiender maste valja om den hederna ar vard fortsatt lidande for miljoner for tiotals aar framover. Igen vill jag saga att den har konflikten hade kunnat varit loest foer laenge sedan om initiativ for en fredlig samvaro med Israel hade tagits istaellet for en kamp om heder och arabiska nationell stolthet.

  “Om ni hade brytt er om pengarna så hade ni inte bombat sjukhus, skolor”
  Om Hamas att brytt sig om vanligt folk hade man inte skjutit raketer fran dessa byggnader, liksom man inte heller hade minerat hela byggnader. Till att borja med att man inte skjutit tusentals raketer och satt en miljon israel under bombhot.

  Du forsvar arabisk milis ut till det sista, och samtidigt sa offrar du miljontals vanliga araber “som bara vill leva i fred”. Det ar latt for dig att sitta i Sverige heja pa Hamas, men tankt dig att det ar ditt hus Hamaskrigare tar over. Dem borjar placera minor i din kallare och och bara det att du forsoker rymma darifran gor dig till misstaenkt kollabrotor och dem kanske skjuter knaeskaalarna av dig. Skulle du vilja det? Skulle du vara beredd att bo sa? Hade du inte tyckt att det aer baettre att bara goera fred med Israel och fortsaetta koncentrera sig pa baettre saker?!

 21. Bahlool 22 februari 2009

  Varför ska de till de arabländer som försvart sig mot Israels angrepp? Så de som angreps av Israel ska bära ansvaret för att Israel attackerade dem? Vart i världen hittar du en sådan logik?

  Hamas har väl en annan syn på privat religion? Israel förbjuder tom äktenskap mellan judar och ickejudar..det säger allt om din demokarti 😉

  Jag gav dig en massa länkar som var lite mera objektiva än din memri 😉 jag gillar inte propaganda och lögn nej, föredrar sanningen så om du kan hitta den utanför Memri så hade det varit mkt bättre.

  Rätt lätt att få träffa fångarna i Israels fängelser när man inte ens ger folk tillstånd att lämna byarna och man måste igenom 40 tal passkontroller.
  Gilad Shalit är soldat och han visste vad han gav sig in på, palestinierna som sitter i Israels fängelser, fängelser som använder sig av tortyr, är ibland barn så små som 15 år gamla och mindre.

  Fel. Hade du och Israel brytt er om fred för dessa miljoner så hade man inte fortsatt med sina aggressionskrig, krig som enbart du och Israel menar är försvarskrig. Ni fick ett erbjudande om 1967 års gränser..ta det eller fortsätt skapa kaos och lidande..i slutändan är det 67 års gränser som gäller eller Israels, som stat, förintelse. Om Araberna bryr sig om heder och stolthet, varför vill inte Israel gå med på vad världen krävt av dem när det gäller 67 års gränser?

  Som sagt både FN och Amnesty mm har visat att det inte fanns hamasmän i de byggnaderna, och du har fortfarande inte kunnat ge mig en vettig länk för att det varit så. Så varför går du i cirklar?

  Fred vill väl alla ha, frågan är är den freden värt det? Ska palestinierna lämna Israel bara för att slippa mera krig? Tror du verklligen att konflkliten blir löst då ifall man lämnar landet till judarna? Tror du inte att det kommer leda till att palestinierna återkomma någon dag? Det är Israel som inte vill ha fred det är de som vägrar ge tillbaka landet de stal så snälla rara, tala inte om fred, för det är det sista Israel vill ha.
  Du och din propaganda kör med stilen att det är araberna som inte vill ha fred, när både vi två vet att Israel inte kommer få bättre än 67 års gränser och att ingen arab kommer lämna Jerusalem, en helig stad som är muslimerns tredje heligaste, till Israel, efter deras aggression från 67.

  Jag har tagit upp det här redan och jag tycker vi går runt runt runt utan att komma vidare..du kör med propaganda att Israel vill ha fred och att arberna inte vill, när du vet att det är Israel som inte vill ha fred då de inte vill gå med på palestiniernas, arabernas, världens och FNs krav på tillbakadragandet till 67 års gränser.

 22. Mattias 22 februari 2009

  Du svarar inte pa mina argument. Du lyckas inte kritisera Hamas pa en enda punkt. Du accepterar inte rapporter fran Amnesty. Du tolkar palestinska vittnesmal om Hamas maenniskofoerakt som propaganda. Memri ar “skit”, trots att det enda dem goer aar att oversaetta arabisk media (finns det nagot mer objektivt aen det). Du saeger till mig att “jag vet att du har raett” 🙂 . Du skriver att Hamas gerillafoering i civila omraaden aer en loegn.

  Din huvudsak aer att strida mot Israel. Det finns ingenting i nagot av det du skriver som pekar pa en vilja att skapa en hallbar fred fran din sida. Du verkar foerdra evigt palestinsk lidande i hopp om att naa en raettvis losning (en islamistisk stat fran persiska viken till medelhavet), istallet foer en pragmatisk fredlig loesning nu.

  Jag suckar oever att jag aen en gaang foerstaatt hur svaart det kommer vara att sluta fred med araber, och att det baesta Israel kan goera det aer rusta sin arme och goera sig redo foer fler krig, foer pa andra sidan finns ingen partner till fred, och Sverige’s muslimer tycks vara nojda med det (djupt djupt inne, foer trots allt aer ju allt detta ett krig mot ottrogna, och islams bud maaste spridas med alla medel till alla kostnader).

 23. Bahlool 22 februari 2009

  Kul med tanke på att du gav mig en länk om att Hamas dödat 10 tal (enligt Amnesty) förrädare, något alla gör i krig..att jämföra det med de tusentals oskyldigt mördade av Israel är fan patetiskt. Jag väntar på att du ger mig en länk där du sa Amnesty och andra tog tillbaka sina rapporter om att Israel bombat FN sjukhus och skolor. Memri är känt för att förfalska och förändra det de översätter, däribland Ahmadinajads uttalanden osv. Att ta dem som enda källa leder enbart till att bevisa vår tes att Israel är full av skit. Eh Hamas är en gurillarörelse, klart som fan att de agerar i civila områden, det är något alla gurillarörelser gör. Så jag förstår inte vad du snackar om, det var du som hävadade att FN och människorättsgrupper tog tillbaka sin anklagelse mot Israel om att de bombade FN byggnader och att Israels argument att det fanns Hamas män befann sig där var sann. Jag har inte sett något sådant från dig eller någon annan..Att falla för Israels propaganda, att när de än mördar oskyldiga, så är det för att Hamas befann sig där är rätt lågt.

  pragmatisk lösning enligt dig då är att ge upp all palestinsk mark till aggressorn? Vart i världen hittar du en sådan pragamtisk syn på saken? Du menar att alla som blir anfallna ska ge upp sina länder, för att de ska uppnå evig fred? Eller det här gäller enbart Israel ;9

  Aha där, på sista stycket kom islamofoben fram..det är muslimerna som är onda..det är deras fel att de inte vill ge upp land..det är deras fel att de inte vill ge upp landet och därmed få fred. Att du inte vill besvara varför Israel inte vill gå tillbaka till 67 års gränser SOM FN, VÄRLDEN OCH ALLA FÖRUTOM ISRAEL KRÄVT..enkel fråga 🙂 enkelt svar..Israel vill inte ha fred.
  Så när du blir rånad eller nerslagen, så borde du inte anmäla det och kräva skadestånd eller din egendom tillbaka, för då vill du ju inte ha fred 😉

 24. Mattias 22 februari 2009

  “Israel bombat FN sjukhus och skolor” –
  Klart som sjutton att man bombar dar om fienden skjuter darifran.

  “Memri är känt för att förfalska och förändra det de översätter”
  -Vad har du fatt det ifran? Kan du arabiska? Kan du Fars?

  I europa har lander och folk erovrats och ocokuperats manga ganger om. Enligt din filosofi ska europas karta malas om helt och hallet. Karelen ska ga till finnarna. Baltikum till svenskarna (eller blir det ryssland). Samerna ska fa sitt eget land. Vastra Osterrike ska ga till tyskland. Polen ska flytta sin grans vasterut. Skane ska ga till danmark. Norge tillhor Sverige. England hamnar hos island. osv osv. Folk som alskar sina barn mer an dem alskar sin heder foer inte krig i evigheter. Dem lagger ner sina vapen till slut och satsar sina krafter pa annat. Men sa kom en ny ide, den pan-arabiska drommen och den globala jihaden. Nu blev martyren det nya idealet. Att doe blev battre an att leva i fred med dem “ottrogna”.

  Antagligen kommer du inte kommentera det jag skrev, utan skriva att Hamas kampar for rattvisa (=heder), och att den angripande parten aer israel och att egentligen sa gor inte palestinierna an fluga fornaer. Du kommer skriva att Hamas i sitt gerillakrig aldrig lagt ut nagra minor i civila hus (om jag inte hittar en lank pa Hamas egen hemsida som uttryckligen skriver detta). Du kommer att skriva att Hamas visst dodar kollabrotorer, men forstass alltid efter langa domstolsprocesser, aldrig efter tortyr och definitivt aldrig godtyckligt.

 25. Bahlool 22 februari 2009

  Att du länkar till youtube är din ensak men jag väntar på en länk från Amnesty, Human rights Watch eller Fn, något du hävdade hade sagt att de tog tillbaka sin anklagelse mot Israel om skolorna osv. Har du det eller inte? Allt annat spelar mindre roll 🙂

 26. Bahlool 22 februari 2009

  Jag kan både arabiska och farsi 🙂 min farsi är kass men still
  Det är bara judarna som menar att de har rätt till en stat efter att de lämnade den 2000 år sedan. De länder du tog upp, är gamla saker, araberna vill inte tillbaka till gränserna från 700 utan de vill ha tillbaka det som FN resolutioner och Världen kommit fram till är deras. Har inget med europa, österrike eller Baltikum att göra. Att babbla om fred medan man stjäl mera land är rätt kul, men funkar inte i den verkliga världen.

  Jag väntar fortfarande på länkarna om att Amnesty, FN och HRW tagit tillbaka sina anklagelser mot Israel angående Hamasmän som gömmer sig bland civila..

 27. Mattias 22 februari 2009

  Hur var oeversaettningen av videoklippet?

 28. Bahlool 22 februari 2009

  varför byter du samtalsämne hela tiden? jag väntar på länkarna fortfarande 🙂

 29. Mattias 22 februari 2009

  Angaende FN och civila skoeldar (28/01/2009):
  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1059475.html
  United Nations Humanitarian Affairs Chief John Holmes blasted Hamas Tuesday for its “cynical” use of civilian facilities during recent hostilities in the Gaza Strip.

  “The reckless and cynical use of civilian installations by Hamas and indiscriminate firing of rockets against civilian populations are clear violations of international humanitarian law,” Holmes told the UN Security Council.

 30. Bahlool 22 februari 2009

  Vart står det om FNs sjukhus och skolor? Det var det vi talade om och det var det du menade de drog tillbaka sin anklagelse om.

 31. Mattias 22 februari 2009

  Jag har aldrig sagt nagot sadant. Jag har bara sagt att Hamas medvetet utsattter civilbefolkningen for enorma risker. Hamas sager ar sjalva stolta oever det (videon) och FN sager det rakt ut (Holmes citat). Jag har talat med folk som var daer allting haende. Det ar ingen hemlighet vad Hamas gjorde i Gaza. Man kan liksom inte minera ett helt hus med 500kg sprangmedel utan dem som bor dar marker det…

  Hur var nu oeversaettningen av videon?

 32. Bahlool 22 februari 2009

  eh vill du att jag ska översätta hela videon? Jag vet att sionister gillar att få oss som skriver emot deras kära Israel att inte ha något annat för oss än att ränna runt och slösa bort vår tid på sånt..men jag tror jag hoppar 😉 Memri är erkänt pro Israel och antisemitsk mot araber och islamofobisk och jag ser ingen som helst vits med att titta på deras video. Jag föredrar då Haaretz, som är judisk och även om de är färgade av sin syn på saken så är de i alla fall bättre än Memri.

 33. Bahlool 22 februari 2009

  När sa jag att det var något som var felöversatt med det inlägget? jag säger till dig att jag inte litar på Memri, såsom många inte litar på dem pga sina felöversättningar (såsom i fallet med Ahmadijanad) Jag har sett det klippet förr men det har inget med anklagelserna om att Israel bombat civila byggnader och FN skolor att göra. Jag har ett inlägg där IDF använt sig av arabiska mänskliga sköldar..vad säger du om sånt?

 34. Mattias 22 februari 2009

  Det later inget vidare med mannskliga skoldar.

  Jag kan bara inte forsta varfor du inte litar pa memri nar du sjalv talar arabiska? Du vet ju sjalv om oversattningen ar riktig eller ej. Du sager att du inte litar pa memri, att dem oversatter fel. Nar jag nu ger dig ett klipp med Hamas makabra aasikter uttalade – Sag mig om det ar feloversatt eller om Hamas helt enkelt inte har det minsta respekt for palestinska manniskoliv och ar beredda att lata varje palestinsk kvinna och barn mote doden?

 35. Bahlool 22 februari 2009

  Mattias vad hände på masada? När judarna insåg att de skulle dö eller förslavas, valde de döden för sig och sina barn och fruar. Betyder det att judarna inte har respekt för människoliv? Memri ha visat sig ljuga om saker och ting förr och om de har en källa så kan andra också ha en källa till det samma. Hamas använder sig av mänskliga sköldar, ok? Det gör Israel också. Så Hamas har ingen respekt för palestinska liv, det har inte Israel heller. Jag har ofta skrivit att de är lika hemska i den synen, men att en av dem är hemskare för att denna part dödar fler, fängslar fler, torterar fler.

 36. Mattias 22 februari 2009

  Jag har inte sett ett fall da memri har ljugit och for ovrigt spelar det ingen roll for ett okommenterat videoklipp.
  Memri har visat hur palestinska barn matas hatisk propaganda i barnprogram- ska man inte tro pa det heller? Det ar ju lojligt nar vem som helst som forstar arabiska fattar sjaelv vilken dravel Hamas matar barn med – och du antyder att det bara ar sionistisk propaganda. Se sanningen i vitogat! Hamas ar inte bra for palestinierna, och inte bra for dig, och inte bra for sverige.

  Den israeliska armen anvander som regel inte mannskliga skoldar och strider som regel inte i civila och tattbebyggda omraden. Hamas gor det motsatta. Hamas skapar scenarion dar sa manga civila som mojligt utsetts for risker – om man ar stolt over det!

 37. Bahlool 22 februari 2009

  Jag har bilder på hur judiska barn leker med vapen och där de trakasserar araber, jag har sett bilder där de skriver hälsningar på de bomber som snart ska släcka arabiska barns liv. Alltså det du säger och det du tar upp, gör Israel många gånger värre, så jag förstår inte? Är det värre ifall Hamas och araberna gör en sak bara för de är muslimer/araber eller vad är din poäng?
  Ja alla som slåss mot Israel är dåliga..jag har förstått det från dig. Rätt märkligt att du anser att Israel inte strider i civila områden, det är kanske därför som så många civila palestinier mördats? Memri har en tendens att bara ta upp arabisk skit, vart har du sett dem ta upp vad Israel säger och gör? Alla hot, alla rasistiska meningar mot araber och muslimer alla felöversättningar osv? Du kan inte vara så godtrogen att du tror att Israel är bättre än Hamas, när vi har det svart på vit att Israel mördat flest civila i den konflikten. Har du inte lärt dig räkna ? ATt vissa var mänskliga sköldar, ok det kan man väl acceptera men vad är det med resten? Eller menar du att alla offer för Israels terror är mänskliga sköldar 😉

 38. Mattias 22 februari 2009

  Israel har inga barnprogram dar barn uppmuntras att bega sjalvmord.

  MEMRI har som syfte att oversatta arabisk media till engelska. Varfor skulle dem da sysselsatta sig med israelisk?! Problemet med arabisk media och arabiska ledare ar att dem sa ofta talar med en tunga till den egna befolkningen och en annan till vast. Det som sags i moskeer sags inte till NY times. Memri har som uppgift att minska bron mellan den arabiska och den vasterlandska varlden – OCH JAG AR HELT OVERTYGAD OM ATT DU VET DET!

  Att rakna doda ar bara makabert och meningslost. Proportionalitetskonceptet inom folkratten syftar inte till likraekning utan till proportion mellan det anvaenda vaaldet och det strategiska hotet i malet- man bombar inte en hel stad for att det finns en ficktjuv dar, men om det skjuts raketer fran en skola da ar det upp till disskussion om det inte ar okej att skjuta tillbaka tio-falt for att sla ut fienden.

  Skillnaden i Hamas och Hezbollahs vald gentemot Israels vald ar att Israels vald i riktar in sig pa kombatanter medan Hamas/Hezbollahs vald siktar in sig pa civila och utfors fran civila omraden.

 39. Bahlool 22 februari 2009

  Ja mattias för Iran är ju araber och talar arabiska 😉 Så enda dåliga våldet är självmordsattacker inte våld överlag..bra gränsdragning.
  Memris uppgift är att svartmåla islam, araber, iranier och muslimer överlag,det är det enda jag vet.
  Prolemet med judisk media är att de säger en sak och gör något helt annat. Så Memri borde kanske kolla upp sådant också? då de menar att de är där för att kolla mellanöstern? eller Israel är inte del av mellanöstern längre?
  Sen sluta med skitsnacket att Hamas och Hizbollahs våld är värre än Israels för det är skitsnack. Du kan ju se hur många civila israeler dog när Israel bombade LIbanon 2006 och hur många soldater dog. Majoriteten som dog av Hizbollahs självförsvar var soldater, men när Israel bombade Libanon, så sköt de mot ambulanser och mot civila som flydde zonen. Så nej än en gång..Israel är den dåliga och onde i det här fallet igen.

 40. Mattias 22 februari 2009

  I Iran talar man främst Farsi. Jag tror jag skrev det tidigare.
  Ibland är våld bra och ibland är våld dåligt. Våld riktat mot civila är bara hänsynslöst och knappast ett steg mot fred. Våld mot Hamas kanske kan hjälpa dem vanliga palestinierna att slänga ut denna militär – fast det är klart du predikar ju att den vanliga palestiniern på gatan ska vara tacksam för att Hamas tvingar på honom stängda gränser, arbetslöshet och avskjutna knäskålar.

  Jag talar förresten inte om vems våld som är värst eller ondast. Jag talar om att Hamas och Hezbollahs våld är meningslöst och skapar bara mera onödigt lidande för alla parter. Israelisk våld har som syfte att slå ner dessa grupper. Israel har inte som syfte att ockupera Libanon, däremot vill man ha en tyst gräns.

 41. Bahlool 22 februari 2009

  Alltså du är rätt sjuk av dig. Du ger Hamas skulden för att Israel ockuperar, mördar och misshandlar palestinierna? Meningslöst? Är det därför som Hizbollah kickade ut Israel från södra LIbanon och senare knäckte dem i 2006 kriget? Det du inte förstår är att hela världen har insett vad Israel står för så den här monologen du kör med funkar enbart på sionister. Världen har börjat inse att facsisterna i Tel Aviv lärt sig rätt mycket av nazisterna. Att mörda barn och sen tala om fred har andra försökt med innan och världen och historien har alltid dömt dem. En tyst gräns får man när man lämnar tillbaka mark man stulit så sluta med sånt skitsnack 🙂
  Ser ingen vits med att vi fortsätter ränna runt du har en annan åsikt och jag och 99% av världen har en annan åsikt :PPP

 42. Mattias 22 februari 2009

  ” En tyst gräns får man när man lämnar tillbaka mark”
  Men israel fick ju inte det efter man lamnat Libanon ar 2000.
  Hur forklarar du det

 43. Bahlool 22 februari 2009

  Fick man inte? har Hizbollah skjutit raketer mot Israel? Du får inte ge skulden för vad andra grupper gör. Vidare måste Israel stifta fred med en part, inte som de gjort hittills säga de vill ha vapenstillestånd och sen dra. De måste erkänna Hizbollah och Hamas och sluta avtal med dem, Hamas höll sin del av vapenstilleståndet fram tills Israel mördade 6 av deras män, då började med sina raketbeskjutningar.

 44. Mattias 22 februari 2009

  Hezbollah döda och kidnappade soldater 2006.
  Dessutom avfyrades tiotals raketer innan kriget 2006 och efter Israel tillbakadragande från Libanon. Israel ockuperar sedan år 2000 inte en tum av Libanesiskt territorium.

 45. Bahlool 22 februari 2009

  Shebadalarna är libanesiskt. Vidare har Hizbollah hållit sin del av avtalet sen dess de som skjuter har tom israel sagt, var inte hizbollah (de som sköt under gazamassakrerna)

 46. Bahlool 22 februari 2009

  Syrien säger att det inte är deras..Israel säger att det inte är deras..de enda som tycker att Sheeba är deras är Libanon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *