Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stoppa Matchen

DC-tennis i Malmö inför tom hall | Sportnyheter | SvD.

Verkar som om man lyckats delvis med att störa Israel-Sverige matchen och därför har man i Malmö bestämt att inte spela matchen inför åskådare. Med tanke på att det fanns plats för 4000 personer, så är det här en bra seger för motståndet mot Israels terror i det ockuperade Palestina.

Tidigare har jag skrivit om det här under Stoppa matchen inlägget några veckor sedan

61 kommentarer

 1. Mjauv 19 februari 2009

  Hörru du min bäste herre du får faktiskt ta och skriva ”egna” inlägg om jag ska besvara dem.

  Jag har kommit med fakta-källor och även mina wikipedia-källor innehåller i sig länkar vidare som du kan klicka på om du inte litar på vad som skrivs.

  Du har hittills inte kommit med en enda ”neutral” källa, samtliga av mina har varit neutrala. Rune kan ju alltid surfa in på http://www.btselem.org och läsa om han inte tror vad jag skriver, denna organisation är ytterst tillförlitlig och citeras frekvent av många som är anti-israel.

  Jag har för övrigt aldrig påstått att alla som slåss mot Israel är terrorister men de facto så är det inte Israel som sätter igång krig mot grannarna. Israel har aldrig haft på sin dagordning att förinta Jordanien, Syrien eller Egypten – detsamma kan jag inte säga om de uppräknade länderna.
  För övrigt så har Israel inte ”stulit” någons land, Palestina var ett protektorat innan Israel bildades och grannländerna Jordanien och Syrien bildades båda två år innan Israel.

 2. Bahlool 19 februari 2009

  Ja men FN har fördömt Hamas angrepp.
  Men du tror väl inte att Israel går ut och säger att de vill döda civila? Så dumma är de inte skillnaden är att Hamas är ärliga och anser att alla som är på palestinsk mark är tjuvar och vi vet att både kvinnor och män har militärtjänst i Israel, därmed är alla delaktiga i mördandet och ockupationen av palestinsk mark. Så om jag skriver ett manifest där jag klargör att jag inte vill döda civila, men sedan dödar 1000 civila och 100 kämpar, är jag då inte terrorist?

  ATt ringa och säga till folk att fly, som de gjorde med södra libanon, och sedan bomba de flyende är en taktik vi sett från Israel ofta.
  Gaza är rätt litet, vart ska folk fly? Varför öppnade inte Israel gränserna och lät folk fly undan kriget? Hur kan det komma sig att folk som lämnar gaza inte får komma tillbaka? Eller de som lämnade jerusalem inte får komma tillbaka? (läs om Barguti som föddes i Jerusalem och försökte bli palestinsk president, han får inte återkomma till sin hemstad som han lämnade 12 år sen)

 3. Mjauv 19 februari 2009

  Jag ska sova nu, om du vill fortsätta argumentera imorgon så får du faktiskt fila lite på dina inlägg. Du har kommit med ena faktafelet efter det andra och verkar inte veta ett smack om konflikten. De enda källorna du kommit med hittills är rent pinsamma – bättre att inte länka alls då.

  Ungefär som ditt påstående att Israel mördat 5000 demonstrerade barn, att du ens påstår det är ju pinsamt.

  Det är för övrigt bara du, George Galloway och Nasrallah som anser att Sheeba-farmarna tillhör Libanon, FN gör det definitivt inte.

 4. Bahlool 19 februari 2009

  Att skriva långa inlägg och sen förvänta sig att jag ska skriva egna svar är tråkigt..snabbare att svara i ditt inlägg och ge dig svar på tal 😉

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4580139.stm
  Amnesty om Israels ”war crimes”
  krigsbrott enligt den mest neutrala organisationen som finns..eller de är också antisemiter?
  http://www.hrw.org/middle-eastn-africa/israel-and-occupied-territories
  HJuman Rights watach om Israels ockupation.

  Israel har väl stulit land om de fördrev folk från sina hem och sen inte lät dem komma tillbaka? Om du äger mark, jag flyttar till ditt land, fördriver dig och sen vägrar låta dig komma tillbaka, då är det väl stöld?

  Visar på den rasism som Israel sprider..Wikipedia är inte neutral.

 5. Bahlool 19 februari 2009

  Jag vet, amensty och humanrights watch är pinsamma medans wikipedia är att föredra 😉 Bättre kan du…
  Så nu börjar du lyssna på FN? Vart är ditt lyssnande på FN när det gäller ockuperad palestinsk mark från 67?
  Det pinsamma är att du försvarar Israels aggressionskrig från 56 och 67, något som alla nuförtiden
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Sexdagarskriget
  Står på ditt kära wikipeida att Israel startade kriget…i rest my case 😉

 6. Mjauv 19 februari 2009

  För mycket blaj i dina inlägg för att jag ska orka svara på allt.
  Ett par saker dock:
  Varken Amnesty eller HRW är neutrala. Men visst är det allvarlig kritik de framför. Jag har dock aldrig påstått att Israel är felfritt vilket du tycks förutsätta.
  Det där larvet om att folk är antisemiter har du hittat på själv. Jag har hittills varken anklagat dig eller Rune för att vara antisemiter, däremot så är ni anmärkningsvärt okunniga båda två.

  Israel fördrev palestinier, resten av mellanöstern fördrev judar. Ursäktar det ena brottet det andra? Nej, men det är historiska fakta. Däremot har palestinierna rätt till ekonomisk kompensation. Det är för övrigt så att Israel inte låter alla flyktingar återvända pga. FNs speciallagstiftning som gör att palestinskt flyktingskap går i arv – något som gör dem världsunika.
  På så vis så har 750 000 människor blivit 3,4 miljoner.

  Hur tusan du tolkar in rasism i det hela har jag ingen aning om. Det har väl inte du heller av din argumentation att döma…

  Jag lyssnar inte på FN, att de kritiserat såväl Hamas som Hizbollah är ovidkommande då dessa parter har något gemensamt med Israel – de skiter i vad FN tycker. Det är dock värt att påpeka att det inte finns något internationellt stöd alls för ditt påstående om att Libanon är ockuperat.

  Om du var läskunnig så hade du insett att din egen wiki-länk bekräftar ALLT jag skrivit. Det är enligt krigslagar tillåtet att göra sk ”pre-emptive strikes” mot ett förestående hot.
  God natt.

 7. Bahlool 19 februari 2009

  HAHAHAHA..så du kräver länkar av mig, då ger jag dig länkar från Amnesty och HRW och då menar du att de inte är neutrala i konflikter?? Röda korset då? Neutrala eller ej? FN då? Vem bedömer min eller Runes kunnighet? Du eller? Du hävdar ju för fan att ett krig inte startades av Israel, sen säger artiklen att det var Israel som startade det, och du ser det som bevis för dina argument.

  Så man kan ärva sina föräldrars pengar, man kan ärva deras religionstillhörighet och man kan ärva ett land i 2000 år, även om man inte bott där, men man kan inte ärva sina föräldrars flyktingstatus? Alltså läser du ens vad du skriver? Du kallar folk för okunniga och idioter, men se vad du skriver och bedöm det tack.

  Rasism är när man anser att vissa lagar gäller vissa människor men inte andra..såsom Israel tillåter folk som inte har någon anknytning till Israel, förutom att deras religion uppstod där 2000 år sedan flytta dit, men folk som fördrevs därifrån 60 år sedan får inte komma till landet. Rätt kul att man kan ärva ett land i 2000 år men man kan inte ärva flyktingstatus 😉

  Du lyssnar inte på FN men du vill att folk ska lyssna på Israel och USA? Rätt märkligt argument…
  Staterna som har något som helst med Sheebadalen att göra, erkänner allihopa att det är libanesiskt, däribland Syrien och Libanon…Så då ska vi lyssna på Israel istället, som enbart ockuperar marken?
  pre emptive strikes är ok, så Israels embargo, fängslande, ockupation osv, kan ses som anledning till preemptive strike? Så Israels hot mot Libanon, Iran, ja mot alla som inte lyder dem, är bra anledning för att starta krig?
  Natti natt

 8. Mjauv 19 februari 2009

  Jag borde sova vid det här laget men jag var tvungen att svara…
  ”HAHAHAHA..så du kräver länkar av mig, då ger jag dig länkar från Amnesty och HRW och då menar du att de inte är neutrala i konflikter?? Röda korset då? Neutrala eller ej? FN då?”

  Jag bad dig om en källa till att 5000 demonstrerande barn dödades av Israel, det har du inte gett mig någon länk till.
  För övrigt så var din första länk från BBC och den andra var till HRWs hemsida. So? Vad skulle de länkarna säga mig?

  SVAR:
  Jag bad dig också om källa, men sånt undviker du 😉
  http://en.wikipedia.org/wiki/First_Intifada
  Där har du en stor artikel, däribland från svenska organisationer att över 29000 barn misshandlades av IDF.
  shaking off”. The death toll to date, including both military and civilian, is estimated to be almost 5,500 Palestinians and over 1,000 Israelis, as well as 64 foreign citizens.[1]
  Det är i första intifadan enbart. Sen kan du ju addera 1+1 och se vilka det är som kastat stenar, om det var gamla gubbar eller om det var barn? Addera sen andra intifadan och Gazaattackerna nu senast. Bombningar då och då som mördat barn får du också lägga till..boom i rest my case. Nu väntar jag på källa till det du hävdade att FN och UNRWA dementerade att det fanns beväpnade hamasmän vid skolorna som besköts.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Second_Intifada

  Röda koret är neutralt, deras olika komittéer är det inte.
  FN är vad dess medlemmar är. Merparten av medlermmarna i FNs generalförsamling är dock inte demokratier och de flesta är lierade med arabländerna, därför har man röstat igenom otagliga bisarra resolutioner som är icke-bindande där Israel ges skulden för allt mellan himmel och jord.

  SVAR:
  DEt är enbart personer eller organisationer som blir anklagade, som hävdar att en organisation inte är neutral. Du talar om ZoG och här kommer du själv med en stor patetisk tro på en konspiration som inkluderar FN, Araberna, Muslimerna, Röda Korsets olika kommitter, Amnesty och HRW….suck och dubbelsuck. Alla resolutioner emot Israel är inte bindande, jag vet, jag har förstått att regler som gäller andra stater, inte gäller Israel, eller varför får de ockuperar mark när alla andra inte får? Varför får de ha kärnvapen när andra inte får?Alltså du kallar folk för idioter och oinsatta och sen ränner du runt och anklagar alla som kritiserar Israel för att ha nån hemlig agenda.

  Länken från Wikipedia skrev precis vad grunden för kriget var. Israel har aldrig beskyllts för att vara ansvariga för kriget 67, nej. Motparten begick krigshandlingar och visste precis vad man sysslade med. Precis som när Hamas försöker gräva tunnlar in i Israel. Problemet är att du inte själv läser det du länkar till, du hittar en rad som du tycker bekräftar dina åsikter, därefter klipper du och klistrar.
  Jag gav dig en rad olika skäl till kriget 67. Samtliga finns uppräknade i din länk.
  Samma med mina dödssiffror som du länkade till någon vänstersida för att korrigera. Synd bara att siffrorna stämde med vad jag hade uppgett. 😉

  SVAR:
  Fel, jag har läst det här om och om och om igen. Mitt problem är att jag inte tror på Wikipedia till 100% något du verkar göra. Jag väntar på källan till att de 6 som Israel mördade innan Hamas stoppade sin vapenstillestånd, var på väg att bygga tunnlar in i Israel. Ingen IDF länk och ingen Pro Israel länk. Jag gav dig länkar från människorättsgrupper som hela världen accepterar som objektiva, förutom du och Israel, så det borde räcka.

  Man kan ärva pengar, ja.
  Man kan ärva religionstillhörighet, ja.
  Judarna ”ärvde” inte ett 2000 år gammalt land, du förenklar och fördummar med sådant snack.

  När det gäller flyktingstatus så är det ett juridiskt definierat tillstånd och det finns ett internationellt gällande regelverk för vem som är och inte är flykting. Då blir det givetvis rätt bisarrt att hitta på en speciallagstiftning för palestinier. Ser inte hur det är relevant att jämföra det med pengar eller religion.
  Ja jag läser vad jag skriver, gör du?

  Svar:
  Jag förenklar ingenting. När man diskuterar med pro Israel lobbyn, så är det deras främsta argument, att det var deras land 2000 år sedan.
  Så nu passar internationella lagar och regelverk? Enkelt, det har med saken att göra för att det ska visa dig att de anledningar till Israels etablering är sjuka, bisarra och går emot allt förnuft. Att ge ett folk från Europa ett land som är bebott av andra är bisarrt och enda anledningen var just, att de hade bott där 2000 år sedan. När man talar med sionister, så är det just att landet var deras 2000 år sedan och därför har de rätt till landet. Så om man kan ärva ett land, även när man inte bor där, varför ska man inte ärva flyktingstatus? Eller tror du att flyktingarna slutar vara flyktingar bara för deras föräldrar flytt? Menar du att de har uppehållstillstånd eller har ett land nu dessa palestinier? De är statslösa pga Israel, sålänge de är det är de också flyktingar..

  Rasism är inte det du kallar det. Läs på min bäste pizzabagare.
  ”Förutom att deras religion uppstod där 2000 år sedan”… är du på riktigt?

  ”Rätt kul att man kan ärva ett land i 2000 år men man kan inte ärva flyktingstatus”
  Men nu var det inte så att judarna ”ärvde” palestina, man fick en rätt till ett judiskt nationalhem där genom Balfour-deklarationen.

  svar:
  Oh..nej..han tar upp att jag är pizzabagare..wow..börjar ditt skitsnack tryta? Funkar inte din propaganda på mig? Man fick rätt till en judisk stat genom ett avtal mellan en judisk lobby och den brittiska stormakten, som ansåg att araberna inte var mycket bättre än djur. Klart vi ska tro och lita på dessa ord, men att araberna lovades landet bara 3 år tidigare spelar ingen roll. Att du ens tar upp Balfour deklarationen är rätt kul. Varför fick de ett judiskt nationalhem just i palestina? Vad har judarna för anknytning till landet, om inte att deras religion började där några tusen år sedan och att deras folk bodde där 2000 år sedan…därmed bevisar du nu vad jag försökt förklara för dig, att de ärvt ett land de inte bebott på 2000 år.
  Jag äger inte bara en pizzeria utan jag äger en ”turkbutik” också..gör det lite lättar för dig nästa gång dina argument tryter 😉

  ”Du lyssnar inte på FN men du vill att folk ska lyssna på Israel och USA? Rätt märkligt argument…”
  Supermärkligt. Ifall det nu var så att jag hade krävt att folk ”ska lyssna på Israel och USA” vilket jag aldrig har gjort.

  ”Staterna som har något som helst med Sheebadalen att göra, erkänner allihopa att det är libanesiskt, däribland Syrien och Libanon…Så då ska vi lyssna på Israel istället, som enbart ockuperar marken?”

  Om du hade vetat något angående internationell lag och det politiska klimatet i MÖ så hade du också vetat att ledarskapet i Syrien aktivt vägrar determinera exakt var gränsen mellan Syrien och Libanon går eftersom man vill att Libanon ska vara en aktiv part i konflikten med Israel.
  Israel ockuperar för övrigt ”inte enbart” marken, man har annekterat den sedan 1981. Detta erkänns dock inte av det internationella samfundet.

  SVAR:
  Så vi ska acceptera internationell lag när det gäller flyktingstatus och vi ska acceptera internationell lag när det gäller Sheebadalen, men vi ska inte acceptera internationell lag när det gäller FNresolutioner och när det gäller folkrätten och anklagelserna om brott mot folkrätten som Israel ju begår? I och med att Israel blivit medlem i FN så har de accepterat att de ska följa FNs regler och resolutioner. Ska förenkla så du förstår: Du kräver att man ska följa internationella lagar, så länge det är till fördel för Israel. När det är till nackdel för Israel, när det gäller att lämna ockuperad mark, som enligt folkrätten är just vad Israel utövar i Palestina, då ska man inte f ölja det utan då ska man om förhandla..Då passar det inte att tro på folkrätten och på regler stater emellan. Då gäller inte FNs regler, som Israel är medlem av. Rätt kul att pizzabagaren tror på att följa reglerna men inte du 😉

  ”pre emptive strikes är ok, så Israels embargo, fängslande, ockupation osv, kan ses som anledning till preemptive strike? Så Israels hot mot Libanon, Iran, ja mot alla som inte lyder dem, är bra anledning för att starta krig?”

  Ett handelsembargo, vilket du tycks förväxla med en militär blockad, är inte grund för ett militärt anfall.
  Däremot så innebär en ockupation enligt internationell lag att de ockuperade har rätt att göra väpnat motstånd.
  Muntliga hot är inget skäl till ett militärt anfall, däremot en HOTBILD som i att Israel samlar trupp mot gränsen till Libanon och utvisar FN-trupp i södra Libanon – det är en anledning att anfalla.

  Svar:
  Israel har hotat anfalla Iran, därmed har de skapat en hotbild.

 9. Mjauv 19 februari 2009

  Jag är jävligt korkad.

  Du länkar till sidor som direkt motsäger dina påståenden. Orkar inte ens spinna vidare på den tråden.
  Jag har redan gått igenom förlusterna från 87 och fram till idag.

  ”Nu väntar jag på källa till det du hävdade att FN och UNRWA dementerade att det fanns beväpnade hamasmän vid skolorna som besköts.”
  Då får du vänta länge eftersom jag aldrig hävdat det, jag hävdade att FN-skolan aldrig besköts av Israel.

  ”När man talar med sionister, så är det just att landet var deras 2000 år sedan och därför har de rätt till landet.”
  Jag har ingen aning om vad det är för sionist som framfört det som argument men jag har sannerligen inte gjort det.

  Jag har inte KRÄVT något gällande internationell lag och äh, jag pallar fan inte längre. Du kan inte ett smack om konflikten och du är fan knappt läskunnig, därtill immun mot logik. Jag lämnar den här diskussionen nu, om du vill se det som att du ”vann” så varsågod.

 10. Bahlool 19 februari 2009

  Lol..ja 4 skolor som besköts..av Israel det har aldrig hänt 😉
  Ännu en sionist som springer iväg 😉 puss och kram sötnos och bra att du tycker du är korkad…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *