Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Äntligen slut?

Kortvarig glädje för ex-fånge | Inrikes | SvD.

Jag skrev om den här mannen och Uigurerna ett flertal gånger, däribland på min gamla blogg. Detta turkiska folkslag har förtryckts i många år och man hörde inte mycket om dem, eftersom Tibet var lite mera känt. Denna man led i Kina, denna man led när han kom till Pakistan och denna man led på Guantanamo (USAs ökända fängelse där de satte skyldiga och oskyldiga i många år utan rättegång eller advokat). När USA upptäckte att han och de andra Uigurerna var osklydiga, så såg man till att Albanien, ett av de fattigaste länderna i Europa, fick ta emot dem.

Att Albanien är fattigt ska inte spela så stor roll, men det faktum att folk flyr från länder som Albanien borde ge denna man rätt att stanna i Sverige. Jag tror inte att Sverige kommer lida av en massinvandring av Uigurer, ifall man tillåter honom stanna här. Migrationsverket talar om regler..vi ger ibland idrottsmän och kvinnor svenskt medborgarskap, enbart för att kunna utnyttja deras förmågor, även om det bryter mot regler för hur länge man måste ha bott här för att få svenskt medborgarskap. Hyckleriet är absurt och den som följt det som hänt människorna på Guantanamo, vet att det här är det minsta man kan göra, ur en medmänsklig synpunkt.

12 kommentarer

 1. JagKnullarMinMamma 19 februari 2009

  Vi vill inte ha muslimer i detta land. Visst, vi ska vara humana och hjälpa dem i deras hemländer, det är sjävklart. Men varenda en ska ut ur Sverige.

 2. Bahlool 19 februari 2009

  Hur ser du på såna som konverterar till Islam och är infödda svenskar?

 3. fyfan 19 februari 2009

  Jag har också tröttnat på skitet. Det är dags att stänga gränsen och skicka hem de !!

 4. Hubert 19 februari 2009

  Finns för många invandrare här redan, vi behöver inte fler och speciellt inte muslimska terrorister. Det är konstigt att de anklagats i 3 länder för att hållit på med terrorism…
  Ta in utbildat folk istället, som kan bidra med något istället för leva på bidrag.

  Infödda svenskar som konverterar till Islam kan inte ha läst koranen eller sett hur islam funkar runt om i världen.

 5. Bahlool 19 februari 2009

  fyfan vilket skit?

 6. Bahlool 19 februari 2009

  Hubert har du ens läst om fallet? Han blev falskligen anklagad och därför släppte USA ut honom. Så hur kan han vara terrorist, när självaste USA, staten som menar sig ha ensamrätt på att bedöma vad eller vilka som är rasister, säger att han inte är det? Jag antar att du Hubert har läst Koranen 😉

 7. vahid 19 februari 2009

  Sverige har aggerat som spring pojke åt USA i sammband med guantanamo fångarna.
  Hoppas folk inte har glömt de två egyptier som på order av USA,överlämnades av svenska regeringen till USA.
  Sverige måste be alla människor i världen om ursäkt för detta.
  Sverige är medskyldigt.

 8. jan.a 19 februari 2009

  Varför skall alla jävla muslimer hit vad bidrar dom med inte ett jävla skit
  bara en massa krav jag har arbetat i hela mitt liv betalat skatt men inte vill
  jag att pengarna skall gå till några jävla muslimer som inte kan annpassa
  sig nej ut med dem.

 9. Bahlool 19 februari 2009

  Du har rätt Jana, Jag har också jobbat i hela mitt liv och jobbar än idag runt 14 timmar om dagen, 7 dagar i veckan..jag tycker också at vi ska stoppa de där muslimerna…oops jag själv är muslim 🙁

 10. Sancak Beyi Emre 20 februari 2009

  Jan a:

  Jag är muslim och född i Sverige! Hur gör du med mig ? Jag bidrar en del till samhället dessutom, så hur funkar det egentligen med att ”muslimer inte kan anpassa sig”?

  Det är människor som ni som ger Sverige ett dåligt ryckte! Skulle vara kul o se hur alla dessa som kommenterar skulle uppleva ett krig på hemmaplan och sedan själva bli tvångsinvandrare…. Vart fan tog moral och etik vägen ?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *