Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Respekt eller Civilkurage?

Arnesen: Ett respektlöst beslut | Inrikes | SvD.

I artiklen tar SvD, som vanligt, Israels sida. Man menar att det är respektlöst och att det är egenintressen hos vissa partier, man glömmer att Israel är en stat som går emot folkrätten och emot FNs resolutioner. Man glömmer också att ibland måste en människa sätta foten ner och stå emot det som är orätt, man måste stå upp emot förtryck och man måste stå upp emot den olagliga ockupationen av Palestina.

Idag bevisade Israel än en gång att de inte vill öppna gränserna, för de vill att gazaborna ska straffas, de vill att gazaborna ska lida, de vill att gazaborna ska dö. Det är genant av högerns representanter att de inte vill inse vem det är som skapar kaos i mellanöstern och det är genant att de inte inser att Israels beteende ökar antisemitismen mot judarna..

53 kommentarer

 1. Mattias 22 februari 2009

  Vad bra. Så vi har en mindre diplomatisk konflikt så hizbollah kidnappar soldater avfyrar ett par tusen raketer och missiler mot Israel och utsätter hela Libanon för fara. Det är ju jätteklokt. Särskilt när inte Libanons regering blev rådfrågad eller involverad i beslutet. Ytterliggarer en muslimsk militär milis som tar lagen i egna händer och skiter fullständigt i sina bröder och systrars öden och liv. Fy fan för dem. Fy fan för er som stödjer dem. Och fy fan för er som inte kan se vanliga arabers lidande under dessa makt-tokiga gerillakrigares våld.

 2. Bahlool 22 februari 2009

  ja du har rätt Hizbollah sköt en massa raketer 😉 EFTER ATT ISRAEL ANFÖLL DEM..suck…hur många har inte Israel kidnappad, från libanesiskt land? Eller såna är ju araber så det är ok 😉

 3. Mattias 22 februari 2009

  Bahlool – Du har avslojat ditt ansikte nu. Du bryr dig inte om enkla folks liv, inte judar, inte kristnas och framförallt inte om muslimers blod och kött.
  Du är vidrig i din människosyn. Du visar respektlöshet för palestinas och Libanons folk. Du offrar allt vad heter männsklighet i dit hat för Israel och du smutsar ner islam när du säger att allt detta görs för att försvara muslimsk heder.

  Jag vet inte hur gammal du är. Jag gissar 15-17 år. Då är du ung och det är naturligt att känna att man vill förändra världen – ofta på drastiska sätt. Men ta det lite försiktigt, lägg inte alla dina kort på en lösning, inte här och inte nu. Fundera på hur man kan nå samma mål, samma drömmar, på enklare, fredligare vägar. Inte allt måste uppnås med våld, och inte allt som ser så viktigt ut, är så viktigt när man blir lite äldre. Med åldern får man mer perspektiv. Man lär sig mer, om sig själv, om andra. Det som är uppenbart när man är ugn, skrattar man åt när man blir äldre. Lär dig av alla, så blir du rik. Lyssna mer, så blir du hörd. Livet nu är det vi har. Vad som kommer efter livet vet ingen (många tror). Ta till vara på livet. Gör ditt bästa för att förbättra världen. Kanske kan det bli en lite bättre plats för dina barn.

  Jag avslutar nu mina kommentarer på din blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *