Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Välgörenhet förhindrar stöld och rån

Välgörenhet i Imam Hussains (as) namn
Irak var en nation som förr drabbades, precis som vilken annan nation som helst, av sjukdomar som kolera och tyfoid (febersjukdom), och epidemier som påverkade många människor. Det var för att avvärja sådana faror som folket utförde många religiösa ceremonier i namnet av den store Imamen och martyren Hussain (as).

En man berättar att under en sådan ceremoni vädjade folket till Imam Hussain (as) att hjälpa dem från sådana sjukdomar. Efter ceremonin drömde en man att beväpnade människor kom för att stjäla från dem. När de ville försöka stjäla så instruerade gängets ledare dem att sluta eftersom han inte ville döda människor som hade deltagit i en ceremoni till minne av martyren av Imam Hussain (as). Gäng ledaren bad sedan sina följeslagare att gå till en annan plats.

Nästa morgon hörde mannen som hade haft denna dröm, att tre personer hade blivit dödade i grannbyn av tjuvar. Allt detta visar att sadaqah (valgörenhet) utförd i namnet av våra Imamer är effektivt för att avvärja problem.

[Najafiat s.146]

Välgörenhet förhindrar rån

Imam Jafaar Al Sadiq (as) reste en gång med några följeslagare, bland vilka fanns några affärsmän som hade varor med sig. Efter en stund blev de medvetna om att det fanns tjuvar som väntade längre fram och planerade att råna dem. Imamens följeslagare funderade över vilka åtgärder de skulle vidta. Imamen rådde dem att det bästa steget var att avsätta en avsikt att ge en del av varorna på Guds väg som välgörenhet. Detta är vad följeslagarna gjorde, och när de passerade tjuvarna hände ingenting med dem. Välgörenheten hade avvärjt faran de befann sig i. 

Bihar Al Anwar, vol.93, s.120]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *