Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tre nivåer av Fasta

Det finns tre nivåer av fasta

  1. De vanliga människornas fastan: att enbart fasta från mat och dryck. Hur mycket man utvecklas som person med en sådan fasta går att diskutera.
  2. De särskildas fastan: att avstå från mat och dryck, men även att fasta från synder. Man håller sina händer borta från det som är haram, håller ögonen borta från haramliga saker och så vidare. Det är åtminstone så här vi borde fasta under månaden Ramdan för att utvecklas och växa som muslimska individer.
  3. Fastan av de särskildas särskilda: att genomföra den typ av fastan i nivå två, samtidigt som man håller sitt hjärta rent från små onödiga oron, materiella saker och dylikt. Resultatet blir ett hjärta som enbart har plats för Allaah (swt) och för det som gör Honom nöjd.
    Må Gud (swt) underlätta för oss fastan av denna heliga månad, skänka oss tålamod och göra oss till hans trogna tjänare. Må Allaah underlätta för oss att uppnå de högsta nivåerna för fastan. Må Allaah hjälpa oss att hjälpa de fattiga och mätta de hungriga under denna månad, och under resten av våra liv.

*Taget ur Jami-’ul sa’adaat, av Al-Mawla al-Naraqi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *