Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

När Imam Ali (as) begravde Fatima Zahraah (as)

Imam Ali (as) när han begravde Fatimah Zahraa (as) sade: Åh Guds Profet, frid vare över dig från mig och från din dotter som nu gör dig sällskap och som har skyndat sig för att få träffa dig. Åh Guds Profet, mitt tålamod från bortgången av din utvalda (din dotter) har varit utmattande, och min uthållighet har försämrats, förutom att jag finner tröst i att ha utstått denna stora svårighet och hjärtskärande separation från dig. Jag lade ner dig i din grav när ditt sista andetag hade passerat, (när ditt huvud var) mellan min hals och mitt bröst.

“… Sannerligen tillhör vi Gud, och till Honom tänker vi återvända.”

Koranen 2:156

Nu har förtroendet återlämnats och det som har getts har tagits tillbaka. Vad gäller min sorg så har den inga gränser och vad gäller mina nätter så kommer de förbli sömnlösa tills Gud väljer det hus åt mig som du nu bor i. Säkerligen kommer din dotter upplysa dig gällande sammankomsten av ditt samhälle i förtryckandet av henne. Fråga henne i detalj och du kommer få all information om situationen. Det här inträffade inte ens en lång tid (efter din bortgång) och när din hågkomst ännu inte hade upphört. Min hälsning vare med er både, hälsningen av en sorgsen, inte en avskyvärd eller hatisk person; ty om jag går bort så är det inte för att jag är trött (på dig), och om jag stannar så beror det inte på bristande tillit gällande det Gud har lovat den uthållige.


[Nahjul Balagha, Predikan 202]

En kommentar

  1. En blockad följare 08 mars 2022

    Härligt att se att du är aktiv amne ❤️ må Gud välsigna er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.