Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hur du ser på saker och ting

En inspirerande historia om ett otroligt år – 2016.
En känd författare satt i sitt arbetsrum. Han tog upp sin penna och började skriva:
”Förra året, hade jag en operation för att ta bort gallblåsan. Jag var sängliggande i en lång tid för på grund av detta. Samma år blev jag 60 år gammal och var tvungen att lämna mitt uppskattade arbete. Jag hade spenderat 30 år av mitt liv på detta förlag.

En annan sorgfylld händelse var att min älskade fader avled det året. År 2016 underkändes min son i hans medicin examen, då han var involverad i en bilolycka. Han var inlagd på sjukhuset i många dagar. Förlusten av bilen var ännu en katastrof för mig.

På slutet skrev han: Ack! Det var ett sådant dåligt år!!
När författarens fru kom in i rummet, fann hon honom försjunken i sina tankar med ett sorgfyllt drag. När hon kom närmare honom, kunde hon läsa vad han hade skrivit på papperet.

Hans fru lämnade tyst rummet och kom tillbaka med ett annat papper som hon satte sidan om sin mans papper. När författaren såg detta papper, såg han sitt namn stå överst på papperet och läste texten under som löd:

”Förra året blev jag äntligen av med min gallblåsa, som hade förorsakat mig många år av lidande..Jag blev 60 år gammal med god hälsa och pensionerades. Nu kan jag använda min tid för att skriva något bättre med mera fokus, lugn och ro.

Samma år dog min 95 årige fader, utan att ha behövt någon eller varit med någon kritisk sjukdom och mötte sin Skapare. Det året välsignades min son med ett nytt liv. Min bil totalförstördes men min son förblev vid liv utan att få några men för livet.

På slutet skrev hon: Det året var en stor välsignelse från Gud och det förflöt väl.
Författaren var verkligen glad och förbluffad på en sådan vacker och uppmuntrande tolkning av händelserna i hans liv det året.

Sensmoral:
I våra dagliga liv så behöver vi se till att det är inte glädje som får oss att vara tacksamma, men tacksamhet som får oss att bli glada.
Tänk på det positiva i händelserna och i ditt liv och tacka din Skapare för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.