Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Var dig själv…

Va dig själv. Äntligen kom den efterlängtade dagen då den 25 årige Ahmed kommer att representera sitt företag i en stor konferens. Han valde sina kläder med omsorg för att göra ett gott intryck. När han väl gick ut hemifrån såg han sin vän som påpekade att skjortan inte passade med byxorna som Ahmed hade. Trots att Ahmed var mycket nöjd med kläderna valde han att byta om och lyssna på sin väns åsikt.

När han var klar kom hans kusin på besök hem till dem och påpekade hans frisyr och att Ahmed skulle se finare ut om han ändrade frisyren lite. Ahmed valde att ändra på frisyren trots att han var nöjd med den, bara för att säkerställa att han såg fin ut i allas ögon.

När han väl kom fram till jobbet gjorde han presentationen framför sina kollegor för att få deras åsikter innan han skulle göra den framför en stor massa i konferensen. Han var mycket avslappnad och allt han sa var spontant och kom från hela hjärtat. Men som vanligt fick han lite synpunkter, ”ändra din röst ton, stanna här, ändra ditt kroppsspråk, byt ut detta mot ett annat ord etc”.Han lyssnade på dem och följde deras instruktioner för att presentationen skulle bli så bra som möjligt.

När tiden var inne gjorde han presentationen. När han väl kom hem, samlade han familjen för att stolt visa dem inspelningen av presentationen. Då frågade hans lillebror ”vem är denna person?”. Han kände inte igen Ahmed på inspelningen. Det var varken Ahmeds utseende eller röst. Han gick ut hemifrån med sin kropp men såg ut och uppförde sig med en mix av andra människors åsikter.

Sensmoral:

Du består av många delar, den som inte tycker om en av dem kan tycka om en annan, därför behöver du inte ändra på dig för att bli accepterad. Följer du andras åsikter blint kommer du inte att vara dig själv längre. Ändra bara på dig när du innerst inne vill det och är övertygad om att ändringen är till din bästa.Vill du vara unik, ska du vara dig själv.. eftersom Gud har inte skapat två identiska människor.

/Sara Razzaq Tchekhim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *