Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Varför säger Sunnis, Imam Ali (a.s)men inte Imam Abu Bakr, Imam Omar eller Imam Othman?

Om man jämför (fel att göra) mellan Ali (a.s) och de tre första Kaliferna, Abu Bakr, Omar och Uthman, så ser man att de aldrig säger Imam Abu Bakr, Imam Omar eller Imam Uthman. Det är Shiamuslimerna, som tror på att Allah genom Nass, utnämnt 12 Imamer, som ledare för människorna. Så vi får fråga oss, varför Sunnimuslimerna väljer att säga Imam om just Ali (a.s)?

I det här, hittar man ledtrådar om ursprungsislam. Man ser att något förändrades genom århundraden av hat och propaganda mot Ali (a.s) och Ahlul Bayt (a.s). Läser man ursprungs hadither, så ser man att det överallt i Sunni Bukhari och Muslim, står Alayh al Salam till Ali (a.s) och resten av Ahlul Bayt (a.s). Det här är ännu något som förändrades genom århundradena…

Här kommer olika sunni föreläsare, som säger Imam Ali (a.s), en av dem säger även det rätta när han säger Sallah Allah alaih we Alehi we salim – Guds hälsningar och välsignelser på honom och på hans familj, något som både finns i Shia som Sunni källor.

https://youtu.be/QPmLV7KeVVI
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *