Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Profeten Isa (a.s) och den tredje limpan bröd

Profeten Jesus (a.s) berättelse om världen

En man hade följe med Profeten Jesus (a.s). De kom på sin resa till en flod. De satte sig ned och började äta. Med sig hade de tre limpor bröd. De åt två av dessa limpor och en var kvar. Profeten Jesus (a.s) gick till floden, drack vatten och återvände till sin följeslagare. Profeten (a.s) kunde inte se det tredje brödet så han frågade sin följeslagare om han hade tagit limpan? Mannen sa han visste inte vart brödet hade tagit vägen.

De fortsatte på sin färd tills de kom fram till två rådjurkalvar. Profeten Jesus (a.s) kallade på ett av dem, slaktade det, grillade det och de åt det. Sedan talade Profeten Jesus (a.s) till det slaktade djuret, att återigen komma till liv. Rådjurskalven kom till liv igen och gick sin väg. Då vände sig Isa (a.s) till sin följeslagare och sade:


”Vid den Gud som visat dig detta mirakel, vem tog den tredje limpan bröd?”
Mannen sade han visste inte.

De fortsatte på sin färd tills de kom fram till en sjö. Isa (a.s) tog sin följeslagares hand och led honom över vattnet. När de kom fram till andra sidan, vände Jesus (a.s) sig till mannen och sade:


”Vid Han som visat dig detta mirakel, vem tog den sista limpan bröd?”
Mannen repeterade igen, att han inte visste vart den hade tagit vägen.

De gick vidare och nådde en öken. Där satte de sig ned och Isa (a.s) samlade ihop lite sand och jord och sade:


”Vid Allahs tillåtelse, bli till guld.” Det blev till guld och Profeten (a.s) delade dem in i tre delar. Profeten (a.s) sade, en del är till mig, en del är till dig och den tredje delen är för personen som tog den tredje limpan.” Mannen erkände att han hade tagit den tredje limpan. Profeten Isa (a.s) sade, då är allt guld till dig och lämnade honom.

Mannen gick vidare själv på sin resa och mötte två män i öknen. De ville mörda honom och stjäla hans guld men han övertalade dem att dela guldet i tre och dela det mellan dem. De kom överens om att skicka en av dem till staden för att köpa mat till dem. Mannen som gick till staden, tänkte varför ska han dela guldet med dem? Han valde att köpa gift, lägga det i maten och sedan vände han om till sina följeslagare. De två män som var och väntade på honom, kom överens om att mörda honom, då det är bättre att dela guldet på två än på tre.

När mannen med maten kom tillbaka, gick de två samman och mördade honom. Sedan tog hungern över och de började äta på den förgiftade maten. Guldet var kvar i öknen och de tre döda männen låg sidan om den.
Isa (a.s) kom förbi just den platsen med sina följeslagare och sade till dem:
”Detta är världen, så akta er för den…”

Sensmoral:
Vi får aldrig nog och låter ekonomiska behov och girighet styra våra handlingar…

Den store Jesus i Islam. Volym 1 sida 45

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *