Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Blixt, åska och bussen

Mitt i en lång bussresa förändrades vädret plötsligt, från solsken till regn, åska och blixt.

Varje gång blixten närmade sig bussen försvann den igen. Efter en lång och skrämmande stund stoppade chauffören bussen en bit från ett träd och sa ”det är skrivet att tiden är inne för någon i denna buss och att döden närmar sig honom. På grund av honom kommer alla andra att dö, därför ska alla i tur och ordning gå och lägga handen på trädet och den person vars dag är inne kommer att fångas av blixten och dö medan de andra kommer att räddas”.

Chauffören tvingade den första personen i bussen att ta sig fram till trädet och placera handen på det. När inget hände hoppade mannen av glädje. En efter en gick de ner och la handen på trädet utan att något hände.

När det blev sista personens tur var han mycket rädd, så pass rädd att han vägrade ta sig ner från bussen, men alla andra passagerare tvingade honom. Han trodde att det var hans sista andetag vid livet.

Med osäkra steg gick han fram till trädet och placerade en darrande hand på det. Då hörde han hur det mullrade i himlen, åskan ekade och en enorm blixt slog bussen med alla andra passagerare ombord.

Ja, blixten förstörde bussen och tog livet av alla andra passagerare förutom den darrande mannen med handen fortfarande placerad på trädet. Blixten slog inte bussen när han fortfarande var ombord. Det sägs att om himlen faller på jorden kommer Allah s.w.t att skapa öppningar för de troende att ta sig ut helt oskadda.

Imam Sadiq a.s säger att om en blixtnedslag sker, kommer den inte att skada en person som gör Istighfar (ber Allah s.w.t om förlåtelse).

Allah s.w.t säger i sin heliga bok, Koranen:

[8:33] وَمَا كَانَ اللَّهُ لِيُعَذِّبَهُمْ وَأَنتَ فِيهِمْ ۚ وَمَا كَانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَهُمْ يَسْتَغْفِرُونَ

[8:33] Men Gud ville inte straffa dem när du ännu var mitt ibland dem; inte heller ville Gud straffa dem eftersom det fanns några [bland dem] som bad [Gud] om förlåtelse.

Må Allah s.w.t räkna oss bland Al-Mustaghfirin (de som ber Honom s.w.t om förlåtelse) och acceptera det..

//Sara Razzaq Tchekhim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *