Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hudhaifa ibn al Yaman

År 35 Hijra, 28:de i månaden Muharram dog den store följeslagaren (Sahaba) Hudhaifa ibn al Yaman, känd som “den som kände igen hycklarna”. Han var en av sju personer som bad över Fatima al Zahraahs (a.s) heliga kropp innan hennes begravning. (1)

Han vägrade konstant att be över hycklarna efter deras död, genom detta visste folk vilka som var hycklarna i deras midst, han vägrade be över Abu Bakr, Umar och Othmans kroppar. (2)

Han befallde sina två söner, Sufween och Saad att alltid tjäna Amir al Mumineen Imam Ali (a.s), båda dog som martyrer i slaget vid Siffin. Slaget var mellan den rättmätige Kalifen Ali (a.s) och tjuven Muawiya.

Han är idag begraven i Madain, sidan om Salman al Mohammadi (Salman al Farisi).

Följeslagarnas hyckleri under Profetens (saw) liv och efter hans död:Återberättar Abi Waih: Hudhaifa bin al Yaman sade: “Dagens hycklare är värre än de under Profetens (saw) livstid, för att de på den tiden brukade göra onda saker i hemlighet, medan de idag gör de dessa handlingar i det öppna.”

Hypocrisy of Companions during and after Prophet’s Lifetime

Narrated Abi Waih: Hudhaifa bin Al-Yaman said, ‘The hypocrites of today are worse than those of the lifetime of the Prophet صلي الله عليه واله وسلم, because in those days they used to do evil deeds secretly but today they do such deeds openly. (4)

1)Bihar al Anwar 325/22
2) Al Mahali, Ibn Hzam (225/11)
3) Astiaab 335/1

4)Sahih al-Bukhari, Hadith 7113

En kommentar

  1. Amina Ahmed 09 oktober 2020

    Mashallah!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *